1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Görme Düzeltilmesi
Gözlükte düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır. Kontakt lens ile düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken kontakt lenslerini takmak zorundadır.
120 dereceden daha az görme alanına sahip olanlar sürücü belgesi alamaz. İki gözden herhangi birinde 120 dereceden az görme alanı olanlara monoküler sürücü belgesi verilir.
13-Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır.
Bu, bir gözün en az %60, her iki gözün ise en az %80 görme keskinliğine sahip olması gerektiği anlamına gelir. Bu durumda da gözlük veya kontakt lens kullanarak bu standardı sağlayan kişiler, ehliyet alabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Miyoplar uzaktaki nesneleri bulanık görürler, bu da özellikle araç kullanırken problem yaratır, yoldaki işaretlemeler, uyarı levhaları, hiz limitleri gibi uyarıların net görülememesi potansiyel tehlikedir.
İster gözlüklü yazılsın ister yazılmasın direksiyon sınavında gözlük veya lens takmak zorunda değilsiniz.
Gözlük takıp rapor alsam gözlük ehliyete işlenir mi? (yani çevirmelerde sürekli gözlük takmam gerekir mi?) Çaktırmadan lens takıp raporu öyle alsam sıkıntı olur mu? Göz bozukluğu ehliyet almaya mani değil. Yeni tip ehliyetlere de artık işlenmiyor.
Fotoğraflanan kişi direkt olarak objektife bakmalı ve yüz hatları nötr bir ifade ile ağzı kapalı olarak net bir şekilde görülmelidir. Gözlük kullanılıyorsa, fotoğrafta gözlük üzerinde yansımalar olmadan, gözler açıkça görünecek şekilde olmalı ve gözlük camları renksiz olmalıdır.
Fotoğrafın arka planında veya yüzünde kulaklık gibi başka hiçbir nesne olmamalıdır. Yüzünde de saç olmamalıdır. Mümkünse gözlük, özellikle koyu çerçeveli gözlükler takmayın. Gözlük takmanız gerekiyorsa, gözlük üzerinde yansıma olmadığından emin olun.
Yeni ehliyetlerde "Gozluk & Lens" ibaresi yer almiyor zaten. Kartin arkasinda, kucuk bir alanda, bir kodla belirtiliyor.
Benzer bir durum, “Gözlük/lens kullanıyorum” şıkkı işaretlendiği takdirde de yaşanabiliyor. İlk defa ehliyet alacak ya da var olan ehliyetini yenilemek isteyenler, sağlık raporu için doktora başvurduklarında kullandıkları gözlüğü/lensi mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Sağlık raporu geçerliliği 2 yıl mı? Hayır, ehliyet için istenen raporların geçerliliği 1 yıldır. Heyet raporu geçerlilik süresi ise 2 yıldır.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Ehliyet raporu almak için öncelikle bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Bu raporu alabilmeniz için yanınızda kimliğiniz ve iki adet biyometrik fotoğrafınız bulunmalıdır. Ayrıca lens veya gözlük kullanıyorsanız, bunları da yanınızda bulundurmanız faydalı olabilir.
Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak. Daha önce sürücü belgesi verilmesi uygun görülmeyen bazı kalp damar hastalarına, uzman doktor kanaatine göre sürücü belgesi verilebilecek.
ICAO'nun tavsiye ettiği standartlara göre biyometrik fotoğrafınızın yüzünüzün ortalanmış, düz bakar, kaş çatmadan veya gülmeden çekilmiş olması gerekiyor.
Abartılı makyajdan kaçınmalısınız. Doğal görünen bir makyaj ile güzelliğinizi vurgulamanız en doğrusu olacaktır. Öncelikle ten makyajı için cildiniz ile aynı tonda bir fondöten seçmelisiniz. Su bazlı hafif ürünler veya BB kremler doğal görünüm sağlayacaktır.
1. Son altı ay içerisinde ICAO standartlarına uygun 400 DPI çözünürlükte, arka fon beyaz ve desensiz biyometrik vesikalık olacaktır. 2. Yüz fotoğraf üzerinde ortalanmış, çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olacaktır.
Bunlardan biri sürücü olamaz, diğerleri ise bir grup ve ikinci grup sürücü olabilir şeklinde değerlendirilir. Bu doğrultuda 2. grup sürücü olabilir ise gözlük alan kişiler olarak ifade edilir. Böylece bu grupta olan kişiler trafikte araç kullanırken gözlük ya da lens takmak zorundadır.
Sağlık Durumu Yetersiz Olanlar: Sürücü olmaya engel sağlık problemleri bulunan kişiler. Örneğin; denge problemi olanlar, işitme problemi olanlar, Her iki gözü 120 dereceden az görenler, İleri derecede diyabet hastası olanlar, Organ yetmezliği, kronik baş dönmesi olanlar ehliyet alamayacaklardır.
Pratisyen hekim/aile hekimi tarafından kod tablosunda belirtilen kod numaralarından yalnızca gözlük (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Araç sürdüğünüz anlarda güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek için satın alacağınız gözlüklerin UV koruma özelliğinin olup olmadığından emin olmanız gerekiyor. Sitemizden satışa sunulan güneş gözlükleri UV ışınlarının göze ulaşmasını %99 ile %100 arasında engellemektedir.
Sürüş için en iyi güneş gözlükleri, nötr renklere sahip olan polarize camlardır. İyi polarize güneş gözlükleri, gözlerini yalnızca zararlı UV ışınlarından korumakla kalmaz, sana etrafı daha iyi renk kontrastı, netlik ve ayrıntıyla gösterir. Gece sürüşü sırasında polarize camlar, ışığı fazla engelleyebilir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri