Nihai Performans Modu Nedir? Nihai performans modu, bilgisayarınızın tüm gücünü kullanmanızı sağlayan ve maksimum performansı elde etmenize yarayan bir Güç Modudur. Normalde Güç Seçeneklerinde bulunmayan bu modu komut istemi (CMD) aracılığı ile Güç Seçenekleri arasına ekleyebilirsiniz.
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Nihai performans daha fazla güç harcar. Yüksek performans ile fazla fark yok ama nihai performans daha mantıklı.
Windows 10' unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları' nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu' nu görmeniz gerekiyor.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın.
İlgili 16 soru bulundu
Peki bu modu kapatmak isterseniz ne yapacaksınız? Çok basit: Gelişmiş güç seçeneklerine gidin. Nihai Performans Modu'nun yanındaki ayar değiştirme ibaresine tıklayın. Sonraki pencerede en alttaki seçeneğe tıklayarak, modu silin.
En iyi performans modu daha fazla güç tüketirken, En iyi güç verimliliği modunda ise performanstan feragat edip güç tüketimini azaltabilirsiniz.
Nihai performans modunu aktifleştirmek için öncelikle Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır'ı açın. CMD yazarak Komut İstemini başlatın. Komut istemi açıldıktan sonra şu komutu yazıp entera basın. Artık Nihai Performans Modu Güç Seçeneklerine eklendi.
Çalışma sayfasında güç ve uyku Windows 10 ayarlamak için, Başlat 'a gidin ve Ayarlar > Power > uyku & seçin. Ekran altından, cihazınızın kullanımda olmadığı zaman ekranı kapatmak için ne kadar beklemesini istediğinizi seçin.
Güç Planı Ayarlarına Yüksek Performans Modu eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın; Öncelikle Windows tuşuna basıp “cmd” yazın ve konsola giriş yapın. Ardından açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp, enter'layın.
Performans modunda ise, Xiaomi, Redmi veya POCO cihazları donanımından en iyi şekilde yararlanır, enerji tüketimini veya cihazın sıcaklığındaki artışı dikkate almadan kullanıcıya maksimum potansiyelini sunarlar. Varsayılan yani Dengeli modu ise genellikle akıllı telefonlarımızda etkinleştirilen moddur.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Performans modu maksimum performans sunmak için güç ayarlarını değiştirmektedir. Bu işlem, özellikle yoğun grafik kullanan uygulamalar kullanılırken pilin daha hızlı bitmesine neden olacaktır. Pil seviyesi yeterli olduğunda Ayarlar > Pil (veya Optimizer > ) bölümüne gidin ve Performans modu özelliğini etkinleştirin.
Hectopat. İşlemci performansını artırma modu Intel Turbo Boost ve AMD Turbo CORE teknolojileri, işlemcilerin en kullanışlı olduğu zamanda (yani yüksek sistem yüklerinde) ek performans elde etmesini sağlayan özelliklerdir.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Uyku modu sistemi hazırda bekletir. Amaç; enerji tasarrufudur ve bir zararı yoktur.
Windows arama kutusuna① [Güç, uyku modu ve pil ayarları] yazın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Güç modu alanından istediğiniz modu seçmek için aşağı açılır menüye tıklayın③. Pil tüketimini azaltmak istiyorsanız En iyi pil ömrü seçeneğini seçebilirsiniz.
Ultra Performans - diğerlerine göre en düşük kalite ama en yüksek performans.
Driver Booster ses, görüntü, USB ve PC'nizdeki eskiyen, performansı olumsuz etkileyen veya sistem hatalarına neden olan sürücüleri güncellemek için tasarlanmış bir programdır. Bu araç tarihi geçmiş sürücüleri arayıp tanımlamanızı ve otomatik olarak aradığınız güncellemeleri indirmenizi sağlar.
Pil tasarrufu özelliğini kullanmak pil ömrünü uzatmanın en kolay yoludur. Sistem > Güç & pili > Başlangıç > Ayarları'nı seçin. Pil belirli bir düzeyin altına düştüğünde pil tasarrufunun açık olmasını istiyorsanız Pil tasarrufu'na tıklayın ve ardından istediğiniz pil düzeyini seçin.
Güç Tasarrufu Modu
Yazıcıyı belirli bir süre boyunca kullanmazsanız yazıcı otomatik olarak Güç Tasarrufu moduna girer ve güç tüketimini azaltır. Ya da Güç Tasarrufu Moduna manüel olarak girmek için «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesine basın. Yazıcı Güç Tasarrufu Modundayken «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesi yeşil yanar.
Güç kaynağı verimliliği, bir güç kaynağının ne kadar enerjiyi faydalı bir şekilde kullanabildiğini gösterir. Bir güç kaynağı ne kadar verimliyse, tükettiği enerjinin o kadar büyük bir kısmını bilgisayarın bileşenlerine yönlendirir ve daha az enerjiyi ısı olarak kaybeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri