Çalışma sayfasında güç ve uyku Windows 10 ayarlamak için, Başlat 'a gidin ve Ayarlar > Power > uyku & seçin. Ekran altından, cihazınızın kullanımda olmadığı zaman ekranı kapatmak için ne kadar beklemesini istediğinizi seçin.
Windows arama kutusuna① [Güç, uyku modu ve pil ayarları] yazın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Güç modu alanından istediğiniz modu seçmek için aşağı açılır menüye tıklayın③. Pil tüketimini azaltmak istiyorsanız En iyi pil ömrü seçeneğini seçebilirsiniz.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin.
Power & pil ayarlarında güç modunu ayarlay tıklayın, DenetimMasası'nı açın, Sistem ve Güvenlik'i seçin >Seçenekleri'nive ardından Dengeli güç planı seçin. Sizin için uygun güç modunu ve Windows 10 bilgisayarınızda yapmak istediklerinizi seçin.
Güç Tasarrufu Modu
Yazıcıyı belirli bir süre boyunca kullanmazsanız yazıcı otomatik olarak Güç Tasarrufu moduna girer ve güç tüketimini azaltır. Ya da Güç Tasarrufu Moduna manüel olarak girmek için «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesine basın. Yazıcı Güç Tasarrufu Modundayken «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesi yeşil yanar.
İlgili 42 soru bulundu
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın.
Windows 10'unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları'nı açın.
Yüksek performans modu bilgisayarı ne zaman olursa olsun sürekli yüksek hızda çalıştırmaya zorlar. Ama dengeli modu bilgisayarı boştayken güç kullanımını azaltır fakat yük altındayken gerektiği hıza geri yükseltir.
Tarayıcı belirli bir zaman kullanılmadığında güç tasarrufu modu devreye girer ve kullanılan güç tüketimini azaltır. Tarayıcı açık durumda 15 dakika (fabrika ayarı) veya daha uzun hiç kullanılmazsa, otomatik olarak güç tasarrufu moduna girer. Güç tasarrufu moduna girdiğinde işletmen panelindeki LCD kapanır.
İyi bir güç kaynağı, aynı zamanda stabil çalışırken, sağladığı maksimum güçle de ekran kartı gibi çok yüksek boyutta elektrik enerjisi tüketen enerji canavarı bileşenlerinizi yarı yolda bırakmayacak kadar güçlü olmalıdır.
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Bilgisayarın donmasının en yaygın nedeni yazılımla ilgilidir. Sistem ile uyumlu olmayan bir yazılım, döngüye giren bir uygulama, hatalı aygıt sürücüleri, bozuk dosyalar, korumalı sistem dosyaları üzerine yazmaya çalışan virüs veya kötü amaçlı yazılımlar cihazda donmaya neden olabilir.
Dolayısıyla bilgisayar hızlandırma konusunda tek sebep SSD değildir. SSD seçimi yaparken, sorunun gerçekten SSD'de olduğunu düşünüyorsanız tercihinizi RAM'e ve İşlemciye uygun olacak şekilde yapmanız gerekiyor. Tercih yaparken, gerçekten hız istiyorsanız okuma ve yazma hızları iyi olan bir SSD seçmelisiniz.
Fiziksel temizlik, yavaşlayan bilgisayarı hızlandırma yolları arasında yer alır. Laptop bilgisayarların içinde ve masaüstü modellerinin kasasında biriken toz ve kir, cihazı gerçekten yavaşlatabilir.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Arama çubuğuna Güç Planı Seçin yazarak Güç Planı Seçimi ekranına gidin. Ek planları göstere tıklayın ve Nihai Performansı seçin. Böylece Nihai Performans Modunu aktifleştirdiniz. Artık sisteminizin tüm özelliklerinden yararlanacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri