-- Güneşlenirken saç koruyucu spreylerle saçlarınızın güneşten daha az zarar görmesini sağlayabilirsiniz. Saçları onaran krem ve losyonlar da saç yıpranmasının önüne geçmeye yardımcı olur. -- Sahil kenarında saçlarınızın kumla temasını engellemelisiniz.
Güneş sonrasında saçlarınızı arındırmak için mutlaka iyice yıkayın. Daha etkili bir sonuç için iki çay kaşığı güneş koruyucu kremi hindistancevizi yağı ile seyreltip, karışıma biberiye yağı ve su da ekleyerek güneşe çıkmadan önce saçlarınıza uygulamayı da deneyebilirsiniz.
Saçlarınızı boyarken UV koruyucu ürünler kullanın.
Saçlarınızı boyarken UV koruyucu ürünler kullanmak, saçınızın renginin solmasını önleyebilir. UV koruyucu saç boyaları ya da UV koruyucu spreyler gibi ürünler, saçınızı güneşin zararlı etkilerine karşı korur.
Havuz veya denize girmeden önce saçınıza portakal yağı, badem yağı veya lavanta yağı sürün. Bu yağı saç diplerinden uçlara kadar uygulayın. Böylece saç derinizde koruyucu bir tabaka oluşacaktır.
Güneş kreminizi doğrudan saçınıza da uygulayabileceğinizi biliyor musunuz? Çoğu zaman yüzünüzde ve vücudunuzda kullandığınız güneş koruyucu ürün saçınızda da işe yarıyor. Kremi ellerinizde biraz ısıtıp ardından saçlarınızı parmaklarınızla nazikçe tarayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Yetkililer güneşteyken saç derinize ve saçınıza bir güneş kremi kullanmanın cildiniz için kullanmak kadar önemli olduğunu ifade ediyor. Dışarı çıkmadan önce saç çizginize ve bölgenize güneş kremi sıkmak saç derinize zarar gelmesini önlemeye yardımcı olabilir.
2. Kafa derisi. Saç derinizi saçınızın koruduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Cilt kanserlerini önlemeye yardımcı olmak için, SPF her zaman kafa derisine ve saç çizgisine uygulanmalıdır.
Denizden veya havuzdan çıkar çıkmaz duş almalı ve şampuan kullanarak saçlarınızı, saçlarınızda biriken klor ve tuzdan arındırmalısınız. Her gün saçlarınızı şampuanla yıkamak önerilmiyor fakat her gün yüzüyorsanız bunu yapmanız gerekiyor. Saçlarınızın uçları daha kolay kırıldığı için krem kullanmayı unutmayın.
- Tuz bu suyun içinde iyice çözülene kadar çalkalanır. - Bir kapta eritilen Hindistan cevizi yağıyla bir saç kremi karıştırılıp şişenin içerisine aktarılır. - Şişe bu işlemler sonra bir kez daha çalkalanır ve el yapımı deniz tuzu spreyi elde edilmiş olur.
Saçlarınıza deniz öncesi ve sonrası gerekli bakımlarını yaptığınızda, denizin olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz. Haftada en az iki kere saç bakım kremi ile saç bakımınızı yapmak, deniz sonrası saçınızı bekletmeden yıkamak ve ardından saç bakım yağı ile bekletmek ihtiyacınız olan korumayı sağlıyor.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Ultraviyole ışınlarına maruz kaldığında kıl kökündeki bu hücrelerin, deriyi korumak için yüzeye doğru yöneldiği, bunun da "renksizleşmeye" yol açtığı görüldü. Bu hücrelerden yoksun kalan kılın, zamanla beyazladığı belirlendi.
Güneş ışığına maruz kalmak, saç foliküllerinin rengini doğal olarak açar, bu da saçını daha sarı hâle getirir. Güneşte ne kadar çok zaman geçirirsen saçların zamanla o kadar açık renk olur. Dışarıda olabildiğince çok zaman geçirirsen 1-3 hafta içinde saçının tonunun değiştiğini fark edeceksin.
UVA filtresi için soğuk sıkım bitkisel yağlardan faydalanabiliriz. Hindistancevizi , susam , havuç tohumu , avokado , ahududu çekirdeği , shea, buğday tohumu gibi bitkisel yağlar ile doğal UVA koruması sağlayabiliriz. Bitkisel yağlar ile UVA koruması sağlarken, güneşin faydalı etkilerini de engellememiş oluruz.
Güneşten, sıcaktan ve sudan yeterince yorulan saçlarınızı yaz mevsiminde dinlendirmek için bazı günlerde sıcak saç şekillendiricileri ve kurutucularından uzak tutun. Güneşten yıpranan saçları ısı, fön ile şekillendirmek, saçları daha da kurutarak yıpratır.
Saçların Görünümünde Güneşin Etkisi
Yaz mevsiminde etkilerini daha fazla hissettiğimiz güneş ışınlarına maruz kalmak, UV ışınlarını olumsuz etkileri ile birlikte saçtaki protein yapıda bozulmalara sebebiyet vererek saçların zayıflayarak, daha mat ve cansız bir görünüm sergilemesine neden olabilmektedir.
Deniz Suyunun Saça Faydaları
Saç diplerinizi ferahlatıyor ve iyileştiriyor. Yağlı saç diplerinde sebum dengesini sağlıyor. Hatta, denize girilemeyen dönemlerde deniz tuzunu şampuanla karıştırıp duş sırasında kullanlar da var. Saça doku ve hacim kazandırıyor.
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir. Tuzlu suyla ıslanmış saçlarda görülecek en önemli etki saç tellerinde tuz birikmesidir. Netice olarak bu tuz saçları oldukça sertleştirir.
çok ciddi manada saçınızın renginin akmasına. saçınızın karışmasına ve matlaşmasına sebep olur. çünkü deniz suyu alkali olduğu için. yani tuzlu olduğu için. saçım peyaş dengesini yukarıya çekecektir. saçım peyaş dengesi yukarıya çıkarsa. saçın pulcuları daha fazla açılır. daha fazla açıldığında da renk maalesef akar.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Aloe vera jelini mutlaka tercih etmeniz yanıkların geçmesi için çok önem teşkil eder. Aloe vera jeli sürülen bölgede acıyı hafifletir ve daha iyi hissetmenizi sağlar. Bundan dolayı aloe vera jeli doktorlar tarafından da öneriliyor. Aloe vera jeli cilt sağlığı açısından son derecede faydalı olarak bilinmektedir.
Tuz içeren şampuanlar boya ile birlikte saçınızı hassaslaştırabilir. Tuzsuz şampuanlar boyanın rengini daha uzun süre korumaya yardımcı olur. Kafa derinizde kaşıntı, kızarıklık, kepek sorunu, egzama gibi problemler yaşıyorsanız şampuanınızda ilk bakmanız gereken şeylerden biri içeriğinde tuz olup olmadığıdır.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Güneş yanığını ve yarattığı ağrıyı en hızlı şekilde geçirmeye yardımcı olacak yöntem soğuk su kompresidir. Yanık bölgeye soğuk suya batırılan havlunun uygulanması ağrıyı hafifletir, cildi rahatlatır. Bunun yanında bol bol ek sıvı takviyesi alınarak yanık kaynaklı su kaybı önlenmelidir.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri