Güneşlik ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 150 cm güneşlik kullanılmalıdır. Kornişlerde güneşlik kullanımı ortalama 1 e 1.5 veya 2 olmalıdır.
Temel olarak kumaşın güneş ışıkları üzerinde etkisi olması gerekir. Kumaşın karartma ya da gölgelendirme olarak nitelendirebileceğimiz faktörleri sağlayabiliyor olması önemlidir. Güneşlik perdede saten, keten ve polyester kumaşlar kullanılmaktadır.
Hangi renk perde güneş geçirmez sorusu son dönemde çok sık sorulmaktadır. Bunun cevabı ise basittir. Genellikle koyu renkli olan perdelerin güneş geçirmediği bilinmektedir. Özellikle siyah renk çok idealdir.
Örneğin blackout ismindeki perde, piyasanın en iyi ve en başarılı ürünüdür. Sıfır ışık sloganı ile bilinen mevcut perde, yalnızca koyu renklerden üretilmez. Açık renklerler de güneş ışığını engelleyebilmektedir. Bu sayede koyu renk olmadan da perdenin güneşi engellemesi mümkün olmaktadır.
Bu nedenle tül perde orta kornişe takılarak kullanılmalı ve koruması ise güneşlik perde ile yapılmalıdır. Tül perdenin cama yakın takılırsa yanma sebeplerinden temeli diğer perdelere göre daha ince iplikler ile örülmesidir.
İlgili 21 soru bulundu
Su ısısı 40 derecenin üstünde olmamalıdır. Çamaşır makinesinde ilave su alternatifi varsa, tül perde yıkanırken seçilmelidir. Perdeler bil suda çok daha iyi yıkanacaktır. Perdeler bembeyaz ise bir iki damla çamaşır suyu eklenebilir, ama perdeler renkli ise (bej, ekru, krem de dahil) kesinlikle çamaşır suyu konmamalı.
Yıkama yapmadan önce ilk olarak tül perdelerin ayrı şekilde yıkanması gerektiği bilinmelidir. Yani güneşlik gibi kalın perdelerle birlikte yıkama yapılmamalıdır.
Saten güneşlik perde kalın kumaştan üretilmesi sayesinde amacını tam anlamıyla karşılamaktadır. Temizlenme pratikliği yanı sıra bu ürün kırışma yapmayacağından ötürü ütü de istemeyecektir. Sade ve şık görüntüsü ile dikkatli kullanımında uzun ömür sağlayacaktır.
Eğer ki çamaşır makinenizde “perde” için özel bir programı bulunuyorsa bunu da seçebilirsiniz. Seçtiğiniz programda 30 derecede ve 400 devirde ayarlamasını yaparak perdenizin kırışmasını da önlemiş olursunuz. Böylelikle saten perde nasıl yıkanır sorusuna yanıt bulmuş olacaksınız.
Güneşin yaydığı UV ışınlarını bloke ederken çok düşük bir oranda geçirgenliği vardır. Gündüz dışarıdan bakıldığı zaman içerisini göstermez, akşam ışık yoğunluğu içeride olduğu için dışarıdan bakıldığında düşük bir oranda içerisini gösterir.
Birçok kişinin gündelik hayatta ev içinde kullandığı zebra perde, birçok farklı özelliği ile ön plana çıkar. Buna göre zebra perdenin tam olarak nasıl bir yapıda olduğunu dile getirmek lazım. Zebra perde, klasik perdeye göre çok daha kullanışlı olan ve sabit bir şekilde görünümü ile dikkat çeken bir üründür.
Dekoratif Güneşlik Perde Çeşitleri
Klasik olarak tercih edilen krem, beyaz gibi renklerin yanı sıra birbirinden renkli güneşlik çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. İçerisine hiç güneş ışığı girmesini istemiyorsanız siyah, kahverengi ve lacivert gibi koyu ve opak bir görüntü sunan ürünleri tercih edebilirsiniz.
Keten o kadar dayanıklı bir yapıya sahiptir ki; kreşlerde ve banyolarda kullanılmaktadır. Su sıçraması ve çeşitli zararlara karşı sağlam durabilecek bir perde olması ile kullanışlı şeklinde yorum yapılabilir.
Viskon kumaşlar özellikle son dönemlerde perde yapımında en çok tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Viskon da keten veya pamuk gibi nefes alan doğal bir malzemedir. Bu kumaşların en önemli özellikleri renklerin oldukça iyi görünmesidir.
Polyester, viskon karışımlı olması sebebiyle uzun süreli kullanımlarda rahatlık sağlar. Sabit mobilyalarda, kılıflarda, ofis ve büro mobilyalarında sıkça tercih edilirken aynı zamanda perde ve masa örtüsü olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Tüller 6 ayda bir, perdeler yılda 1 yıkanmalıdır.
Bu nedenle yılda iki defa temizlenmelidir. Mutfak perdeleri ise daha sık temizlenmelidir.
En etkili deterjan olarak bulaşık deterjanı ve perde temizleyici ürünleri kullanabilirsiniz. Tüm suyu arındırdıktan sonra balkon zemininde perdeyi sererek kurutabilirsiniz. Kuruyan stor perdeyi yuvalarına yerleştirebilirsiniz.
Perdenizi astıktan sonra buhar vererek kırışıklığı önlemeniz mümkündür. Kaynar suyun etkisiyle kırışıklık önleme: Küçük olan perdeleri kornişe taktıktan sonra altına leğen içinde kaynar su koyabilirsiniz. Böylelikle buharı alan perdenizdeki kırışıklıklar azalacaktır.
Güneşlik ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 150 cm güneşlik kullanılmalıdır. Kornişlerde güneşlik kullanımı ortalama 1 e 1.5 veya 2 olmalıdır.
Her zaman önce en sonra boy yani önce genişlik sonra yükseklik yazılır. Perde ölçüleri genellikle cm cinsinden ölçülür ve yazılır. Örnek perde eni 120 cm boyu 200 cm ise perde ölçüsü 120 x 200 cm şeklinde yazılır. Önce en sonra boy yazılır ve aralarına x konulur.
Gerekli malzemeler; Su, sabun, yumuşak sünger ya da bez ve yumuşak bir fırçadır. Stor perdeleri önce yere düzgün biçimde serin. Fırça taktığınız süpürgeyle sert darbelerden kaçınarak süpürerek temizleyin. Yıkamaya uygun bir kumaştansa iki saat sabunlu suda bekletin ve gerekiyorsa hafifçe çitileyip süngerle silin.
Tül perdeleri yıkarken yumuşatıcı kullanmanız gerekmez. Aslında yumuşatıcılar yüzde yüz pamuk ya da keten kumaşları yumuşatmak için kullanılır.
Çok yüksek sıcaklıklarda yıkama yapılması, perdenin kırışmasına ya da parçalanmasına yol açabilir. 30 derece sıcaklık ve narin yıkama ayarına alarak yıkama yapılması uygundur. Ayrıca yıkamadan sonra perdenin kırışmaması için kornişten çıkardıktan sonra hemen yıkanması tavsiye edilir.
Tül perdeleri suya bastırma yöntemiyle beyazlatabilirsiniz. Bunun için tüllerin bekleyeceği suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. Bir gece öncesinden kaya tuzunun yer aldığı suda bekleyen perdeleri, ertesi gün 30 derece programda yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri