Ciltte oluşan lekelere ve yaralara sürüldüğünde yaraları hızla iyileştirir, cilt lekelerini ise yok eder. Uyuz ve mantar gibi hastalıklarda merhem ya da yakı şeklinde uygulanması fayda verir. Günlük sakızı ve kara üzümün birlikte yenmesi hafızayı güçlendirir. Sirke ile içilmesi içteki ve dıştaki yaralara iyi gelir.
Ak günlük barındıran yün/pamuk çocuğun ya da bireyin göğsüne konulur. Öksürüğü çok hızlı keser. Tütsü yakıldıktan sonra, dumanı tüm ev içerisinde gezdirilerek evin enerjisi dengelenir. Tütsü nazarı uzaklaştırır, rahatlatır, dinginlik verir.
Bir çam ağacı türü olan günlük ağacından elde edilen salgıya günlük sakızı adı verilmektedir. Bu sakızın çiğneyen herkese şifa dağıttığı belirtilmektedir. Günlük sakızı öksürük başta olmak üzere mide yaraları, balgam söktürücü, kuvvet verici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır.
Akgünlük sakızı aynı zamanda Sığla reçinesi olarak bilinir. Akdeniz bölgesinde bulunan mastic ağacından toplanan reçineli bir özdür. Yakmak için, küçük bir parçayı kibrit veya çakmakla tutuşturun ve alev almasını bekleyin.
İlgili 26 soru bulundu
Akgünlük Sakızı; Uyarı: Hamile, emziren ve bebekler kullanamaz.
Günümüzde boğaz ve bademcik hastalıkları tedavisinde kullanımı daha yaygındır. Göğüs hastalıkları tedavisinde Anadolu'da kirli koyun yünü göğse sarılır. Öksürük için akgünlük sakızını özellikle bal ile karıştırılarak kullanabilirsiniz. 15 gün süre ile öksürük kesici kür olarak günlük 1 tatlı kaşığı kadar yenir.
Evde veya odada tütsü yakmanın birden fazla faydası sayılabilmektedir. En önemli etkilerinden biri gevşeme sağlama ve stres üzerinde gösterdiği etkidir. Rahatlama ve sakin kalma üzerinde oldukça etkili olur. Bunun dışında tütsü faydaları arasında hava temizliği sağlaması da yer almaktadır.
Tütsünün yanma süresi şekline göre değişir. Bir çubuk tütsünün tamamen yanarak sönmesi 50 ile 90 dakika arasında sürebilir. Tütsü yakıldığında artık başka bir şey yapmana gerek yoktur; kendi kendine sönecektir. Unutmamak gerekir ki tütsü doğal olarak bir yangın tehlikesidir.
Tütsü yaparken çiçekler, taze otlar ve ağaç kabukları kullanılabilir. Evde doğal tütsü yaparken karanfil ve gül gibi çiçeklerin yaydığı hoş kokudan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte leylak, yasemin, lavanta, sardunya gibi rayihası yüksek olan çiçekler tütsü yapımı için idealdir.
Günlük sakızı çiğnenerek, toz halinde yutularak veya yağı ile masaj uygulanarak kullanılır. Çocuklar günlük sakızını bal ile çiğneyebilirler. Günlük sakızını kaynatıp masaj ve kompres yapabilirsiniz. Buhar yolu ile kullanılırsa solunum yollarını temizler.
Su ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir. Tablet şeklinde satılanlar günde 3 kez tok karna tüketilebilir. Kabuğu tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir. Cilde fayda sağlaması için üretilmiş kozmetik ürünlerde, sabun, parfüm ve kremlerde kullanılabilir.
Kronik boğaz ağrısına iyi gelmesi, yorgunluk ve solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelmesi ile akgünlük sakızı tütsüsü, tütsü severlerin sıklıkla kullandığı tütsülerden bir tanesidir. Öksürük için özellikle bal ile karıştırılarak kullanılır. 15 gün süre ile öksürük kesici kür olarak günlük 1 tatlı kaşığı kadar yenir.
Bereket enerjisini çağırmak ve evinize pozitif bir atmosfer katmak için özel olarak formüle edilen Ritüel Box Bereket Tütsüsü, doğal ve seçkin malzemelerden özenle hazırlanır. Ada çayı, lavanta, tarçın çubuğu, portakal kurusu, altın otu ile özenle hazırlanan tütsüde kullanılan her bir ürün farklı bir enerji yayar.
Tütsünün ne sıklıkla yakılması gerektiğine dair bir kural yoktur. Bulunduğunuz ortamı, eşyalarınızı ve bedeninizi tütsüleme ihtiyacı duyduğunuz veya rahatlamak istediğiniz her an tütsü yakabilirsiniz.
Akgünlük sakızını gün içerisinde bir kaç defa ağzınızda emerek çıkan acı suyunu yutarsanız ve bu işleme 15 gün boyunca devam ederseniz vücudunuzda oluşan ödemin kısa sürede yok olduğunu görebilirsiniz. Çocuklara kuru üzümle birlikte verilirse zihin açar ve unutkanlığın önüne geçer.
Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir. Adaçayı yakmak faydaları düşünüldüğünde oldukça pozitif bir ritüeldir.
Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır. Tütsünün çok eski zamanlardan beri bu özelliği öne çıkar. Kendine özel kokusu ile hoş bir his verir. Ortamda kötü koku varsa bunları gidermeye de yarar.
Hangi formda üretilmiş olursa olsun, tüm buhurlar yakılarak kullanılıyor. Tütsüyü yakabilmek için öncelikle kibrit veya çakmakla uç kısmından tutuşturmak gerekiyor. Dumanın tütmeye başlamasının ardından buhur hafifçe üflenerek söndürülüyor. Böylece içten içe yanarak aromatik kokusunu yaymaya devam edebiliyor.
Müslümanlıkta özellikle Sufi'lerin Zikir/Meditasyon ritüellerinde buhur kullandıkları bilinmektedir, daha çok Ud ağacı ve çeşitli reçineler yakılmaktadır. Hristiyanlıkta Katolik ve Ortodoks mezheplerinde kutlamalarda tütsü kullanılmaktadır ve özellikle günlük reçinesi en çok kullanılan malzemelerdendir.
Ucu ateşe doğru aşağıya bakacak şekilde tutun ve mini bir alev oluşmasına izin verin. 30 saniye- 1 dakika kadar yandıktan sonra çubuğu üfleyerek söndürün. Tütsüyü mutlaka ateşe dayanıklı, yanmaz (metal, cam ya da seramik) bir kap içine yerleştirmelisiniz.
Tütsü Külleri Nereye Dökülür? Palo Santo tütsü küllerini iyice söndüğünden emin olduktan sonra çöpe dökebilirsiniz. Eğer tütsü ile bir ritüel yaptıysanız, ritüel sonrasında külleri pencere pervazından uçurabilir veya toprağa gömebilirsiniz.
Aşırı akgünlük bitkisi kullanımı, şişkinlik, kramplar, ishal ve mide bulantısı gibi çeşitli gastrointestinal sorunlarla ilişkilendirilmiştir. Bu yan etkiler, normal miktarlarda ve önerilen ek dozlarda alındığında önlenebilmektedir.
Akgünlük, Boswellia ağacından elde edilen reçine olarak tanımlanır. Akgünlük reçinesi zengin bir kokuya ve tada sahiptir. Eklem sağlığı gibi tıbbi amaçla kullanımı yaygındır. Frankincense reçinesi, başta Hindistan'da 5000 yıllık geleneksel Ayurvedik tıbbın (alternatif tıp sistemi) önemli bileşenlerinden biri olmuştur.
Akgünlük sakızı olarak da bilinen bu sakızın içinde uçucu yağlar, mastisit asit, mastisin ve acı maddeler bulunur. Zarar yok denecek kadar az olan bu sakız, mide ağrısına karşı çok faydalıdır. Ağrıyı ve sızıyı dağıtmakla birlikte çürüyen yaraları imha eder. Bununla birlikte balgamı kurutmaya yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri