iPhone veya iPad'de Kilit Modu'nu Açma Ayarlar uygulamasını açın. Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun. Ekranı aşağı kaydırın. Kilit Modu'na, ardından Kilit Modu'nu Aç seçeneğine dokunun.
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Kilit Modu'na gidin, sonra Kilit Modu'nu Aç'a dokunun. iPhone'unuzla bir Apple Watch ayarladıysanız Kilit Modu açıldığında eşlenmiş Apple Watch için de açılır (watchOS 10 veya daha yenisi gerekir).
Güvenlik anahtarları hakkında
Güvenlik anahtarı, Apple kimliği hesabınıza giriş yaparken kimliğinizi doğrulamak için kullanabileceğiniz küçük bir üçüncü parti donanım aygıtıdır. Size SMS ile gönderilen ya da aygıtlarınızın biri tarafından oluşturulan altı basamaklı doğrulama kodlarının yerini alır.
İlgili 36 soru bulundu
Cihazın arkasında veya altında küçük bir çıkartma aramalısınız. Orada yoksa ambalaj kutusuna veya üreticiden gelen kılavuza bakabilirsiniz. Bir geniş bant anlaşması aldığınızda, genellikle anahtarınız ISS'nizin sağladığı yönlendiricinin alt kısmında bulunur ve yazdırılır.
Yalnızca operatörünüz iPhone'unuzun kilidini açabilir. Operatörünüzle iletişim kurarak kilidi açmasını isteyin. Kilidi açma yetkisi gereksinimlerini karşılamanız gerekebilir. Operatörünüz kilidi açma isteğini gönderdikten sonra kilidin açılma süreci yedi gün kadar sürebilir.
Ayarlar > Ekran Süresi'ne gidin. Ekran Süresi Parolasını Değiştir'e ve açılan ekranda yeniden bu seçeneğe dokunun. "Parolayı mı Unuttunuz?" seçeneğine dokunun. Ekran Süresi parolasını ayarlamak için kullandığınız Apple Kimliğini ve parolasını girin.
Hesap Kurtarma'yı seçin, bir kurtarma kişisi ekleyin, sonra Face ID, Touch ID veya bir parola ile kimliğinizi doğrulayın. Bir Aile Paylaşımı grubundaysanız grup üyeleri önerilir. Kişiler'inizdeki birini de seçebilirsiniz.
Apple Kimliğinizin kilitlendiğini veya etkisizleştirildiğini bildiren bir ileti alırsanız. Siz veya bir başkası parolanızı, güvenlik sorularınızı veya diğer hesap bilgilerinizi birçok kez yanlış girerse güvenliğinizi korumak için Apple Kimliğiniz otomatik olarak kilitlenir ve Apple servislerine giriş yapamazsınız.
Hesabınızın kilidini açmak için birden çok kez başarısız deneme yaparsanız Apple Kimliğiniz kilitli kalır ve ertesi gün yeniden deneyebilirsiniz. İki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, kurtarma anahtarınız ile güvenilir bir aygıt kullanmanız gerekir.
iOS ya da iPadOS 15 veya sonraki bir sürüm yüklü olan ve Etkinleştirme Kilidi ile korunan aygıtlarda, aygıtı açtığınızda veya uyandırdığınızda "iPhone Sahibine Kilitlendi" ekranı gösterilir. Etkinleştirme Kilidi ile korunan, kullanılmış bir iPhone, iPad veya iPod touch almayın.
Güvenli Kilit modu etkinken cihazınızın kilidi yalnızca kilit ekranı şifresi kullanılarak açılabilir. Cihazınızın kilidini açtığınızda Güvenli Kilit modu otomatik olarak devre dışı bırakılır. Cihazınızın kilidini bir sonraki açışınızda her zaman olduğu gibi diğer kilit açma yöntemlerini kullanabilirsiniz.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Apple kimliğinizi bulmanıza yardımcı olması için Apple Kimliği hesabı web sitesine de gidebilirsiniz. Apple kimliği hesabı web sitesine gidin, Giriş Yap'ı tıklayın, “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” seçeneğini tıklayın. sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.
Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Android Uygulamaları çekmecesine erişmek için yukarı kaydırın. Ayarlar'ı, ardından Güvenlik veya Güvenlik ve Konum'u seçin. Ekran Kilidini seçin (İstenirse geçerli PIN'i veya Şifreyi girin). Ekran kilidini seç seçeneğinden Hiçbiri'ni seçin.
Güvenlik anahtarlarını, kurum içinde parolasız oturum açma yöntemi olarak kullanabilirsiniz. Güvenlik anahtarı, iş veya okul hesabınızla oturum a imzalamak için benzersiz bir PIN ile kullanılan fiziksel bir cihazdır.
Şifreleme anahtarı, kimlik doğrulama, yetkilendirme ve şifreleme de dahil olmak üzere şifreleme işlevlerini kilitlemek veya kilidini açmak için kullanılan bir veri dizisidir. Şifreleme anahtarları, gerçekleştirdikleri işlevlere göre şifreleme anahtarı türlerine göre gruplandırılır.
Güvenlik anahtarı; bir Wi-Fi erişim noktası ile bir bilgisayar gibi, aynı anahtara sahip olan kablosuz aygıtların Wi-Fi üzerinde birbiriyle iletişim kurmasına olanak verir. Güvenlik anahtarı, varsayılan olarak her erişim noktasına atanır.
Şifre anahtarı özelliği, parolalar, uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanın yeni bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Google kendi bloğunda şifre anahtarlarını, şifrelere daha güvenli bir alternatif olarak kullanabileceğini belirtiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri