Güvenlik rengi : Özel bir güvenlik anlamı verilen renktir. yüzey üzerinde kullanılan ve özel bir durumu veya özel bir davranışı tanımlayan şekildir. Işıklı işaret : Saydam veya yarı saydam malzemeden yapılmış, içeriden veya arkadan aydınlatılarak ışıklı bir yüzey görünümü verilmiş işaret düzeneğidir.
(2) Parlak turuncu:
Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir. Emniyet işaretleri dışında sarı yerine kullanılabilir. Özellikle zayıf doğal görüş şartlarında floresan özellikli bu renk çok dikkat çekicidir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
İlgili 23 soru bulundu
1:Kırmızı işaretler: Yangın söndürme ekipmanı gibi acil durum cihazları için veya güvenli olmayan veya yasak eylemleri vurgulamak için alanlar belirler. 2:Sarı: Çalışanlara, dikkatli olmalarını ve tehlikelere karşı uyarılmalarını ve gerekli riskleri azaltmalarını bildirir.
Güvenlik ve sağlık işaretleri çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgi ve talimat veren ya da tehlikelere karşı uyaran işaretlerdir. Bu işaretler özel bir nesne, faaliyet veya durumla ilgili çalışanlara uyarı veya bilgi veren levha, renk, sinyal, sözlü iletişim ya da el-kol hareketleri olabilir.
Şekil 18 –Yasak veya yangınla mücadele donanımı yerini belirtmek için emniyet işareti Page 21 Zorunlu bir talimat belirten emniyet işaretinin renkleri, Şekil 19'da gösterildiği gibi mavi ve kontrast beyazın bir birleşimi olmalıdır.
Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.
Ancak bu noktada bilinmesi gerek bu yeleklerin mutlaka güvenliğin sağlanması adına bu kişilerce de giyilmesidir. İş güvenliği uzmanları gereksinime göre yeşil veya sarı olarak bu yelekleri kullanabiliyorlar.
Emredici İşaretler: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işaretlerdir. *Daire biçiminde üretilir. *Mavi zemin üzerine beyaz piktogram (mavi kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.
Aşağıdaki tabloda yer alan hususlar, güvenlik rengi kullanılan tüm işaretlere uygulanır. (1) Mavi: (2) Parlak turuncu: Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.
Sinyalin daha büyük bir mesafeye ulaşması için daha az saçılması gerekir. Bu nedenle, daha az saçılması ve sis, duman vb. ortamlardan kolayca geçmesi için dalga boyunun yüksek olması gerekir. İşte tam da bu yüzden kırmızı renk tercih edilir.
Yasak işareti: Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işarettir. Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir.
Güvenlik işaretleri ve semboller, önemli güvenlik iletişim araçlarıdır, tesis alanında veya işyerinde bulunan çeşitli tehlikeleri belirtmeye yardımcı olurlar. Aynı zamanda, gerekli bilgileri ve güvenlik talimatlarını vererek çalışanları bu tehlikelere karşı sürekli olarak takip etmeleri konusunda uyarırlar.
Güvenlik işareti bu amaca ulaşmada kilit bir rol oynar. İnsanlara potansiyel tehlikeleri ve nasıl önlenebileceklerini hatırlatmak için kullanılan görsel araçlardır.
Engellere çarpma, düşme ya da nesnelerin düşme tehlikesinin bulunduğu yerler; İşletme tesisleri içinde işçilerin çalışmaları esnasında dolaştıkları bölgelerde, birbirini takip eden sarı ve siyah ya da kırmızı ve beyaz renk şeritleriyle işaretlenecektir.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır.
1.1. Engellere çarpma, düşme ya da nesnelerin düşme tehlikesinin bulunduğu yerler ile işletme tesisleri içinde çalışanların çalışmaları esnasında dolaştıkları bölgeler, birbirini takip eden sarı ve siyah ya da kırmızı ve beyaz renk şeritleriyle işaretlenir.
Sarı plaka henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullanılan geçici plakaları temsil ediyor. Karakterlerin sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılı olduğu bu plakalarda sol üst köşesinden sağ alt köşesine uzanan beyaz renkli bir şerit bulunuyor.
Acil çıkış levhası alacaksanız yeşili kullanmanız amacınıza uygun bir tabela seçmenizi sağlar. Emredici levhalar mavidir.
2 – Yasaklayıcı Levhalar
Genellikle yasaklayıcı levhalar; kırmızı çerçeveli, diyagonal çizgili ve yapılmaması istenen davranışlar konusunda talimatlar bulunan levhalardır.
Kırmızı ve beyaz uyarı işaretleri, aşırı genişliğe sahip araçların (örn. aşırı geniş tarımsal araçlar) olduğunu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri