Güzel sanatlar resim bölümü öğrencileri için güzel sanatlar dersleri temel sanat, heykel, grafik tasarım, sanat tarihi, desen çalışmaları, karakalem gibi konu başlıklarını kapsar. 4 seneye yayılan resim bölümü dersleri çoğunlukla 10. Sınıftan itibaren ağırlıklı olarak görülmeye başlanır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
Güzel sanatlar liseleri 4 yıllık okullar olmakla birlikte herhangi bir güzel sanatlar lisesi hazırlık dönemi bulunmamaktadır. Öğrenciler 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar olmak üzere 4 senelik sanat eğitimi programlarından mezun olmaktadır.
ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSEMİZE ÖĞRENCİ ALIMI
Güzel Sanatlar Lisemize, bu yıl 8. ve 9. sınıfı bitiren öğrenciler müracaat edebilir. Ayrıca, diğer Güzel Sanatlar Liselerinde okuyan öğrenciler Müzik bölümümüzün 9-10-11-12. sınıfları ile Resim bölümümüzün 9-10-11-12. sınıflarına nakil için başvurabilirler.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Ressam olmak için devlet üniversitelerinde ve özel üniversitelerde bulunan güzel sanatlar fakültelerinin resim bölümünü bitirmeniz gerekir. Dört yıllık bir eğitim programı olan resim bölümünde, resim sanatının tarihçesinden akımlarına, boya türlerinden teknik detaylara kadar her konuya hakim olabilirsiniz.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.
Ana dersler olan Türkçe, Matematik, Tarih gibi derslerin yanında öğrencinin seçtiği bölüme dair dersler de vardır.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
Öğrenci seçimi; ortaöğretim kurumu Hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencileri arasından yapılacaktır. Yetenek sınavının %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden sıralama yapılacaktır. Yetenek sınavında 50(Elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılacaklardır.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
Ara sınıflara öğrenci alımları ve nakiller, sadece aynı türdeki bir liseden ( Güzel Sanatlar Liselerinden ) 10 -11 - 12 sınıflara ara nakille geçiş yapıp kayıt yaptırabilirler.
Ressam ve Stajyer Kıyafet Tüzüğü bulunmamaktadır. Ancak bu mesleği yapan kişiler çalıştıkları kurumun belirlediği kıyafet düzenine uyacak şekilde giyinir. Örneğin erkekler tişört, gömlek, pantolon ve kadınlar ise tişört, gömlek, bluz, pantolon, etek giyer. Ayrıca atölyede resim yapıldığında önlük giyilir.
Dünyaca ünlü ressam denilince akıllara ilk gelen isim şüphesiz Leonardo Da Vinci olur. 15. yüzyılda yaşayan ve sanat ile bilim dallarından oldukça büyük eserlere imza atan Da Vinci ayrıca bilim insanı kimliği ile de öne çıkar.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri