İş Olanakları
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Bu liselerin her birinde resim ve müzik dalları temel olarak bulunurken tiyatro, sinema – TV ve bale – dans gibi sanat dalları da yaygın olarak bulunmaktadır.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Ortaokul eğitimini tamamlayan öğrencilerin lise yerleştirmelerinin yapılabililmesi için okul başarı puanı ile birlikte güzel sanatlar lisesi yetenek sınavına katılabilir. Öğrencinin güzel sanatlar lisesine gitme hakkı kazanabilmesi için ön koşul, yetenek sınavından 50 ve üzeri puan almaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Güzel sanatlara nasıl hazırlanılır bilmek isteyenler için söylemeliyiz ki bu süreç tek başına oldukça zorlu ve nereye gideceği belli olmayan bir süreç olabilir. Dolayısıyla, güzel sanatlara hazırlık sürecinizde bir güzel sanatlar lisesi hazırlık kursu ile yola devam etmek sizler için iyi bir tercih olacaktır.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Ana dersler olan Türkçe, Matematik, Tarih gibi derslerin yanında öğrencinin seçtiği bölüme dair dersler de vardır.
Güzel sanatlar lisesi mezunları dilerlerse eğitim hayatlarını güzel sanatlar fakültesinden devam ettirebilir dilerlerse liseden aldığı mesleki eğitim ile hemen bir iş arayışına girebilir ve sektörlerine yönelik çalışmaya başlayabilirler.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Konservatuvarların ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının yetenek sınavlarına başvuru hakkı için asgari TYT'de 150 ve üzerinde bir puana sahip olman gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılan bir ifadedir. Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Yetenek sınavı ile öğrenci alınan bu okullarda her bir alana alınacak öğrenci sayısı 2'şer şubeyi geçemez. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Güzel Sanatlar liselerinin sayısı 82'ye ulaşmıştır. (*)2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Verileri e-okul verilerinden derlenmiştir (17.09.2018).
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
Güzel sanatlar lise dersleri bale – dans bölümü için oldukça hareketli ve aktif geçmektedir. Diğer tüm güzel sanatlar lise bölümleri müfredatında olduğu gibi bale – dans bölümü için de güzel sanatlar lisesi yetenek sınavı ile öğrenci alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri