Yerebatan Sarnıcı oldukça geniş bir alana yayılıyor, hakkını vererek gezmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor.
2023 yılı için yapıya giriş fiyatları şöyle: Yerli ziyaretçi giriş ücreti: 50 TL. Yabancı ziyaretçi giriş ücreti: 300 TL. Öğrenci-öğretmen ve askeri personel giriş ücreti: 20 TL.
Satın alınan biletler aynı gün içerisinde bir kez giriş hakkına sahiptir. Bilet iadesi yapılmamaktadır. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir.
* Yerebatan Sarnıcı giriş biletlerini Passo'dan online satın alabilirsiniz. * Online indirimli bilet alanların girişte kimlik göstermesi zorunludur. * Satın alınan biletler aynı gün içerisinde bir kez giriş hakkına sahiptir. Bilet iadesi yapılmamaktadır.
İstanbul'u ziyaret edenler için Yerebatan Sarnıcı, bu mistik ve tarihi atmosferi bizzat yaşamak adına kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Cumhuriyet'in 100. yılında Yerebatan Sarnıcı müzesi 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek.
İlgili 36 soru bulundu
09.00-19.00 saatleri
Yerebatan sarınıcı haftaiçi sonu farketmeksizin giriş ücreti yerli ziyaretçi için 80 TL, yabancı ziyaretçi için 450 TL, öğrenciler için ise 30 TL'dir.
Ve kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. 0 dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak amacıyla Gorgona kafalarının resim ve heykellerinin konulduğu, Medusanın da bu düşünceyle buraya konulduğu sanılmaktadır.
65 yaş üstü T.C. vatandaşları ve 7 yaş altı tüm ziyaretçilerimiz için girişler ücretsizdir. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir.
Sarnıcın içerisinde 80.000 metreküp su bulunuyor. Sarnıcın üst kısmı kapalı olup bu kısımda 12 sıra halinde 4'er metre aralıklarla dizilen 336 sütun yer alıyor. Sarnıcın kuzeybatı köşesinde yer alan 2 sütun, altında kaide olarak yapılan 2 Medusa başıyla Roma Dönemi'nin heykeltıraşlık sanatına da örnek gösterilir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir.
Medusa neden ters diye düşünenler için bu sorunun cevabını şöyle verebiliriz; Medusa başı sütun kaidelerine bakanların taş kesilmemesi için ters koyulmuştur. Ayrıca Yerebatan Sarnıcı neden para atılır derseniz, suya dilek dileyerek para atıldığında bu dileklerin gerçek olacağına inanılır.
Yerebatan Sarnıcı'na ulaşım son derece kolaydır. Merkezi bir konumda bulunan Yerebatan Sarnıcı'na Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak gidebilirsiniz. Burada Sultanahmet durağından indikten sonra 3 dakikalık bir yürüme mesafesi ile sarnıca ulaşabilirsiniz.
Yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Yerebatan Sarnıcı, farklı deneyimlere kapı aralamaya devam ediyor. Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor.
Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Parkı'nın hemen yanında, yılanlı sütun, Theodius Dikilitaşı ve alman çeşmesinin bulunduğu eski adıyla tarihi At Meydanı'nın hemen arkasında yer almaktadır. Yerebatan Sarnıcı Hangi Semtte? Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un Sultanahmet semtinde bulunur.
Hangi Marmaray trenini kullanacaksanız, Üsküdar ve Yenikapı durakları arasında yer alan Sirkeci durağında inerek Cağaloğlu – Vilayet çıkışını takip edebilirsiniz. Sirkeci Marmaray İstasyonundan Yerebatan Sarnıcı yürüyerek yaklaşık 6 – 7 dakika sürecektir.
Topkapı Sarayı'na Müzekart Geçerli Mi? Evet, sadece 60 TL ödeyerek Müzekart sahibi olup daha sonra da Topkapı Sarayı Müzesini tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz.
Gizemi üzerinde üretilen efsanelerden gelmekte. İstanbul'u koruyan tılsımlara sahip olduğu rivayet edilmektedir. Sarnıçta bulunan farklı açılardan ters çevrilmiş iki Medusa heykeli bu inancın simgesi aslında. Efsaneye göre Medusa, Yunan mitolojisinin dişi canavarı olan üç Gorgona'dan biridir.
Yerebatan Sarnıcı'nda yapılan kapsamlı bir araştırma sonucunda, kapatılmış dehlizlerin birinde tonlarca ağırlıkta bir lahit bulunur. Asıl olay ise lahit açılınca meydana gelir. Çünkü lahitin içinde yer alan mumyanın bedeni yılan bedeni olurken, kafası insan kafasıdır.
Bugün sayıları tam olarak bilinemese de yaklaşık 70 sarnıç olduğu bildiriliyor. Bu 70 sarnıçın Bizans döneminden kaldığı düşünülüyor. Şerefiye Sarnıcı, Yerebatan Sarnıcı gibi devasa yapılar, İstanbul'un en çok ziyaretçi kabul eden eserleri arasında yer alıyor.
"Ramazan ayı boyunca iftardan sonra müzelerimiz İstanbullulara ücretsiz olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzelerimizi Radar İstanbul uygulamamız ile ziyaret edebilirsiniz."
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
- Öğrenci kimliği ibrazı şartı ile 30 lira olan Müzekart; 18 yaş altı öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz.
Medusa çok güzel bir kızdır ve altın sarısı saçları Poseidon'u cezbeder. Poseidon, Athena'nın bir tapınağında Medusa ile birlikte olur ve Athena buna karşılık Medusa'nın saçlarını yılanlara dönüştürür. Ve onu lanetler. Laneti ise ''ona kim bakarsa taşa dönüşsün'' şeklinde olur.
Aslında bir Bizans yapısı olan Tarihi Yerebatan Sarnıcı, yaklaşık olarak M.S. 500 – 550 yılları arasında, Bizans imparatoru I. Justinian'ın emri üzerine inşa edilmiş.
The Sarnıç Restaurant, keyifli akşam yemeklerinin yanı sıra özel davetler, yıldönümleri, iş yemekleri gibi etkinlik ve organizasyonlar için eşsiz çözümler sunuyor. "yeni nesil fine dining” deneyimine davet ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri