H-2B vizesi sezonluk ya da mevsimlik tarım dışı işlerde çalışmak üzere ABD'ye gelmek isteyen kişilere verilir. Bu vizeye önceden kararlaştırılmış ülkelerin vatandaşları başvurabiliyor.
» H2B Vizesi Programı Amerika, Süre;
H2B vizelerini alan tüm katılımcılar, yaz ve kış dönemi olmak üzere genellikle 6 ila 10 ay arası bir vizeyle çalışma imkanı olan bu programda maksimum 3 yıla kadar çalışılabilir.
H-1B Vizesi Nedir? H1B Nitelikli Pozisyon Çalışanı vizesi, Amerika'da nitelikli pozisyonlarda çalışmak isteyen profesyonel kimselere verilir. H-1B vizesi almak için başvuranların yüksek eğitim diplomasına sahip olmasını gerektirir. Yüksek eğitim diploması lisans, lisan üstü ve doktora gibi dereceleri içerir.
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
İlgili 36 soru bulundu
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
H2B vizesi için Amerika'da işverenin I-129 formu onayı almasından sonra, vize başvurusu için Türkiye'de tamamlanması gereken adımlara geçilmelidir. Bunun için öncelikle ceac.state.gov adresi üzerinden DS-160 online vize başvuru formunu doldurulmalı ve barkodlu form onay sayfasının çıktısını almalısınız.
H-1B Çalışma Vizesi
Bu vize, ABD'deki şirketlerin belirli bir bilgi ve beceriye sahip yabancı profesyonelleri işe almasını sağlar. H-1B vizesi başvurusunda bulunmak için öncelikle bir ABD işvereni tarafından iş teklifi almanız gerekir.
H3 Stajyerler (tıp, akademik staj dışındakiler) Yabancıların tarım, devlet, ticaret, iletişim, finans, ulaştırma gibi meslekler ve endüstriyel alanlar da dahil olmak üzere stajyerlik eğitimi almak için ABD'ye seyahat etmelerine imkan tanımak için düzenlenmiştir.
H2B Tarım Dışı Geçici İşçiler Amerika Geçici Çalışma Vizesi
Amerika'da bulunan işveren veya Amerika temsilcisi, işe almayı düşündükleri geçici süre çalıştıracakları muhtemel bir işçi adına Form I-129 doldurarak, Göçmen olmayan işçi dilekçesini Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik hizmetlerine (USCIS) vermesi gerekir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
İşvereniniz LCA ile birlikte I-129 formunu doldurur ve Amerika Göçmenlik Bürosuna (USCIS) sunarak başvuruda bulunur. Bu başvurunun onaylanması durumunda iş teklifini alan kişi H-1B vizesi için online vize başvurusunda bulunarak vize randevusu alır ve konsolosluk vize görüşmesi için hazırlanmaya başlar.
H1B uzmanlık meslekleri istihdam edileceğiniz alanda en az lisans derecesinde akademik dereceye ve uzmanlığa sahip olduğunuz mesleklerdir. H-1B Vizesi Kaç Günde Çıkar? H-1B vizesinin tüm süreçleri ile tamamlanması ortalama 6-8 ay arasında zaman almaktadır.
H-1B vizesi Amerika'da uzmanlık gerektiren işlerde çalışmak isteyenler için gerekli olan göçmen olmayan bir vize türüdür. H-1B kotası olan bir vizedir. Bu vize Amerika'da 3 yıl boyunca çalışmanıza ve yaşamanıza olanak sağlamaktadır.
Amerika'da Green Card sahibi olarak ya da göçmen olmayan bir vize ile yaşamak veya yatırım amaçlı bir ev almanız mümkün. Ancak, Amerika'da ev almak size oturum izni sağlamaz. Bazı ülkelerde oturum izni alabilmek için ev satın almak yeterli olurken, Amerika'da bu hakka sahip olmazsınız.
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz.
Başvuru için tüm şartların yerine getirilmesi de gerekir. Çekilişle verildiği için İngilizce bilmek başvuru için belirtilen şartlar arasında değildir.
B2 vizesi almak isteyen ailenin her üyesinin, bağımsız olarak vize başvurusu yapması gerekir. Ebeveyni Amerika vizesine sahip olan 14 yaşından küçük bireyler noter tasdikli izin ile vekalet sağlanarak Amerikan Konsolosluğu'na gitmeden başvurusunu yapabilir.
E2 Vizelerinin başvuru ücreti 250 ABD dolarıdır ve bu ücretin geri iadesi yoktur.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Eğer 10.000 dolardan fazla nakit para ile Amerika'ya giriş yapacaksanız, bunu beyan etmeniz gerekiyor. Beyan işlemini Former CF4790 formu ile ABD girişinde yapabiliyorsunuz. Eğer alinizde de nakit para varsa bu tutarlar toplanıyor ve tek kişi olarak sayılıyor; yani yine 10.000 doları geçmemesi gerekiyor.
Amerika'da asgari ücretin 3360 USD olduğu belirtmiştik. Asgari ücret saat olarak hesaplandığında ise günde bir saatlik çalışmayla en az net 7,25 USD kazanılıyor. En fazla saatlik asgari ücret ise 15.50 dolar ile California eyaletinde. Ortalama asgari ücret ise haftalık 40 saat olarak hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri