"Hacker" Kavramı çok geniş bir kavram, hangi işletim sistemini tercih edeceğin o an yapmak istediğin işe göre ve "Hacker" abimizin uzmanlık alanına göre değişmekle birlikte çoğu zaman Kali Linux, Parrot Security gibi Siber Güvenlik üzerine özelleştirilmiş Linux dağıtımlarını kullanıyoruz.
Hangi işletim sisteminin daha güvenli olduğu konusunda birçok farklı görüş bulunmaktadır. Ancak, genel olarak bakıldığında, Linux, MacOS ve Windows'un güvenli bir işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz.
Veri tabanı yönetim sistemi, ağ becerileri, kriptografi, programlama becerileri ve yazılım sistemlerini en iyi şekilde öğrenmek büyük önem taşır. Elbette Tüm bunları en iyi şekilde bilmenin yanı sıra iyi bir tecrübe hacker olmanın en önemli temelleri içerisinde gelir.
Linux bu anlamda diğer işletim sistemlerine nazaran daha güvenli bir yapıya sahiptir. Hatta antivirüs yazılımlarına gerek duymaz ve son kullanıcının gizliliğine büyük önem verir. Açık kaynak kodlu olduğundan sıklıkla güncellemeler alır ve stabilite değeri çok yüksektir.
İlgili 44 soru bulundu
Linux çekirdeği kullanan sistemler masaüstü, dizüstü ve netbook bilgisayar pazarında yaklaşık olarak %2 pazar payına sahiptir. Daha çok yazılım geliştiriciler, bilgisayar uzmanları ve özgür yazılım gönüllüleri tarafından tercih edilmektedir.
Windows'a kıyasla sistem gereksinimleri çok daha az ve güncel kalmak için sürekli kullandığınız cihazı geliştirmek zorunda değilsiniz. Açık kaynak bir yapıya sahip olması Linux'u çoğu sistemle uyumlu hale getiriyor. Kısacası ekonomik ve sistem kaynağı tüketimi açısından Linux çoğu yazılımcı için iyi bir tercih oluyor.
Hackerlar tarafından en çok kullanılan programlama dili; Python. Python'un çok fazla tercih edilmesinin sebebi; basitliği, gücü, nesne yönelimli olmasının yanı sıra pek çok özelliği barındırmasıdır. Günümüzde pek çok kişi sadece hacking için bu programı öğreniyor.
İşinin ehli bir bilgisayar korsanının C, C++, Python ve JAVA gibi programlama dillerine ve kodlama yeteneklerine sahip olması şart. Unix temelli C programlama dili en çok kullanılan ögelerden biridir. Peki bilgisayar korsanları bunları nerede kullanırlar?
Hacker olabilmek için üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilişim Güvenliği Teknolojisi ve Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerini tercih edebilirsiniz.
Linux şu anda sektördeki en güvenli işletim sistemlerinden biridir. Bu nedenle birçok sunucu geleneksel Windows işletim sistemi yerine Linux işletim sistemi ile tercih edilmektedir. Wired'e göre dünya çapındaki web sunucularının yaklaşık yüzde 67'si Linux'ta koşuyor. Linux güvenliğini ihlal etmek kolay değildir.
Windows İşletim Sistemi
Kolaylıkla öğrenilebilir bir işletim sistemi olan Windows dünyada en çok tercih edilen işletim sistemleri arasında yer alıyor.
Günümüzün en çok kullanılan ve tercih edilen mobil işletim sistemi android işletim sistemidir.
İstatistiklere göre bir hacker, saatte ortalama 41 dolar kazanıyor. Şahsi bilgiler içinde en değerli olanı kişilerin sağlık geçmişleri. Bilgisayar korsanları bu verileri şantaj yapmak veya sigorta şirketlerine satmak için kullanıyor. Bir kişiye ait sağlık bilgilerinden kazanılan para bin dolara kadar çıkabiliyor.
Hacker olmak için iyi düzeyde işletim sistemi ve ağ bilgisi bilmek gerekli. Ancak bununla da kalmıyor; bir hacker yabancı bir sisteme sızmak için kendi araçlarını yazabilen, hedef sistemin dilinden anlayabilen biri olmalı. Bu nedenle kesinlikle programlama bilgisine sahip olmalı.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanları aynı zamanda bir hacker unvanına sahip olur. TCP/IP internet protokolleri, Linux komutları, Pythonu gibi programlama dilleri, işletim sistemlerinin mantığı, analiz gibi konularda bilgi sahibi olan ve bu bilgileri sürekli güncelleyen kişiler Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı olmaya adaydır.
1) Programlama becerileri
Ethical hacker olarak, farklı dilleri ileri seviyede kullanabiliyor olmanız şart. Programlama beceriniz sayesinde güvenliği tehdit altında bırakabilecek hataları keşfedeceksiniz. Öğrenmeniz gereken başlıca diller arasında PHP, HTML, JavaScript, SQL, Python, Perl, C ve C++ geliyor.
Cep telefonları android veya iphone farketmez hacklenme riski altında. Hack , virüs , malware , spyware vs derken telefon larımız sürekli anti virüs programı olsa dahi tehlike altında. Hacker lar internet korsanları bilgilerinizin peşinde.
Aslına bakılırsa hacker kavramı iki ana bölümden oluşur. Whitehat hacker ve Blackhat hacker olarak tanımlayabiliriz. Whitehat hackerler genellikle buldukları açıkları ilgili birimlere ileterek kapatmalarını sağlar ve bir kuruma bağlı olarak çalışabilir. Blackhat hackerler ise kötü hackerler olarak bilinir.
Python programlama dili ile sosyal medya uygulaması, hesap makinesi, sözlük uygulaması, web sitesi, oyun, mobil uygulama, yapay zeka uygulamaları gibi uygulamalar geliştirilebilir.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Linux, 1991 yılında geliştirilmiş UNIX tabanlı bir işletim sistemidir. Tamamen açık kaynak kodlu olması ile birlikte ücretsiz olarak kullanımı yapılabilmektedir. Açık kaynak ve ücretsiz olması ile birlikte kullanıcılar tarafından geliştirilebilir ve değiştirilebilmektedir.
En iyi yazılımcılar hangi ülkeden çıkıyor? Bu sorunun cevabı her ne kadar değişiklik gösterse de ABD, Hindistan, Rusya, Çin, Kanada, İsrail gibi ülkeler yazılım alanında başarılı yazılımcılar yetiştirmekle bulunan ülkeler arasındadır. Bu yüzden en iyi yazılımcılar bu ülkeler arasından çıkıyor diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri