İlçemiz Sivas'ın doğusunda, il merkezine 37 km uzaklıkta, ilçe merkezinde 3005, kırsalda 6514 olmak üzere toplam 9519 nüfusu, 76 köyü ve 53 mezrası olan, tarihi çok eskilere dayanan, kültürel özellikleri, tarihi kaya evleri, özellikle gölleri, ormanları ve geniş tarım arazileriyle doğal zenginliği bol, şirin bir ...
Sözlü kültürden elde ettiğimiz verilere göre, Beydili köylüleri kendilerini Oğuzların Beydili boyundan ve Sıraç aşiretinden olarak görmektedirler. Köyün tamamı, Anadolu Aleviliği içerisinde yer alan Anşa Bacılı Alevilerinden oluşmaktadır.
Karlı Köyü Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir Alevi. Türkmen köyüdür. Köy ismini Orta Asya`nın en büyük ve kalabalık boyu. olan Karluklardan almıştır.
Koçhisar adını ise ilçedeki kale kalıntılarından almıştır. İlçenin adının Koçhisar olmasıyla birlikte sonraki yıllarda Türkiye'de aynı adlı başka ilçelerin bulunmasından ötürü 1926 yılında tekrar “Hafik” ismi kullanılmaya başlanmıştır. “Hafik”, “Ufkun sonu, doğu veya batı tarafı” anlamında Osmanlıca bir sözcüktür.
Samankaya'yı ziyaret ediyoruz.
İlgili 30 soru bulundu
İlçenin en meşhur yemeklerinden biri, Hafik Tava'dır. Bu yemek, kuzu eti ve sebzelerden hazırlanır ve yöreye özgü baharatlarla tatlandırılır. Ayrıca, ilçede üretilen organik bal da oldukça ünlüdür. Hafik ilçesi, Türk kültürü ve tarihine ışık tutan birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.
Kaymakamımız Sayın Yusuf Keten İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. İlçe Müftüsü Cihan Yıldız'dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Kaymakamımız Sayın Yusuf Keten İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünü ve KYK öğrenci yurdunu ziyaret etti.
En ucuz Hafik - Sivas otobüs bileti 90,00 TL'dir.
Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Türkmen Alevilerinin yaşadığı köyler Yeni-İl Türkmenlerinden müteşekkildir. Orta Asya'dan Anadolu'ya Oğuz Türkmen aşiret- lerinin göçleriyle oluşan bu bölge; Türkmen Alevilerinin bağlı bulunduğu ocakların en yoğun olduğu alandır diyebiliriz.
Sivas, Türkiye'nin en çok Alevî köyü bulunan ilidir. Sivas Alevîler'nin önemli bölümü Türkmenlerden oluşmaktadır. Sivas'ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçesinde ise 500 senedir bölgenin yerlisi Koçgiri Alevileri oturur.
Eriyebilen kayaçların bulunduğu göllere verilen bir ad olan karstik göl özelliğindedir. Bölgede çok sayıda irili ufaklı göl bulunmasından ve Hafik Gölünün bölgenin en büyük gölü olmasından dolayı Büyük Göl ismiyle anılmaktadır. Göl Sultanpınarı ve Kapaklı kaynaklarından beslenmektedir.
Üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevilerin daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal, Ardahan şehirleriyle, İç ve Doğu Anadolu'da yer alan Erzincan, Sivas, Tunceli, Tokat ve Kahramanmaraş'ın ilçelerinde gelmektedir.
Türkiye sınırları dâhilinde nüfusunun yüzde 50'den fazlası Alevi olan yerleşim yer sayısı: 4 bin 382. Alevi köyü: 3 bin 929, Karışık köy: 334, Belde: 92, Karışık Belde: 16, İlçe merkezi: 9, İl merkezi: 2.
Sözlükte “Ali'ye mensup” anlamına gelen kelimenin çoğul şekli Aleviyye ve Aleviyyûn'dur. Alevî terimi İslâm kültür tarihinde Hz. Ali soyundan gelenler mânasında, ayrıca siyasî, tasavvufî ve itikadî anlamda kullanılagelmiştir.
1) 🇹🇷Yaşasın Cumhuriyet 🇹🇷 Bu büyük günün gururu ve heyecanıyla birlikte, Kaymakamımız Sn.Samet ÖZTÜRK,İlçe belediye başkanı,İlçe protokolü,vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin yoğun katılımlarıyla Cumhuriyetimizin 100.Yıl etkinlikleri ilçemizde Fener Alayı Korteji ile devam etti.
16.10.2023. Antalya ili Gazipaşa ilçesinde 1971 yılında dünyaya gelen Vali Dr. Yılmaz Şimşek, ilk, orta ve lise tahsilini Gazipaşa ilçesinde tamamladı. 1993 yı...
Sivas ili Hafik ilçesinin 3 km kuzeybatısında bulunan Hafik gölü büyük çoğunlukla Büyük Göl olarak bilinmektedir.
Türki- ye'nin sayılı jips karstı göllerinden biri olan Hafik gölü, dört taraftan alçak sırtlarla çevrili düz bir karst çanağı içerisinde yer almaktadır (Alagöz, 1967: 449).
35 derece-50 dakika ve 38 derece-14 dakika doğu boylamlarıyla, 38 derece-32 dakika ve 40 derece-16 dakika kuzey enlemleri arasında kalan il, 28,488 km² lik yüzölçümü ile Türkiye'nin toprak bakımından ikinci büyük ili olan Sivas'ın il topraklarının büyük bölümü Kızılırmak, bir bölümü de Yeşilırmak ve Fırat havzalarına ...
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından ikinci en büyük şehri olan Sivas, ülkemizde en fazla köy sayısının bulunduğu il olarak kayıtlara geçti.
Sivas, Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden biridir. Yazılı kaynak lara göre, sırasıyla Hititler, Asurlular, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve nihayet XI. yüzyılın ortalarından itibaren Türklerin eline geçmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri