Bunun sebebi 1 ay, 4 haftaya denk değildir. 1 ay yaklaşık olarak 4 hafta 3 gündür, dolayısıyla gebeliğin toplam süresi 40 haftadır ve 9 ay 10 güne denk gelmektedir.
Gebeliğin hesaplanması için kullanılan bir diğer yöntem ise gebelik hesaplama cetvelidir: 4-5 haftalık gebelik, 1 aylık. 8-9 haftalık gebelik, 2 aylık. 12-13 haftalık gebelik, 3 aylık.
Hamileliğin hafta hafta takibi, sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için önemlidir. 7 haftalık hamilelik 1 ay üç haftaya denk gelir. Bu durumda gebeliğin yaklaşık 2 aylık olduğunu söylemek mümkündür.
Yaklaşık olarak 40 hafta süren gebelik 9 ay 10 gündür.
Genellikle rahim ağzı açıklığı 10 cm'ye ulaştığında, doğum başlamış demektir. 36 haftalık gebelikte açılma olabilir. Düzenli kasılmalar ile rahim ağzında açılma olması, erken doğum habercisidir. 36 hafta hamilelikte 1 cm açılma olsa bile doktora başvurmak gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Gebeliğin 37. haftası tam olarak 9 ay 1 haftalık bir süreye tekabül eder. Anne adayı hamileliğin üçüncü trimester dönemindedir ve doğuma ortalama olarak 3 haftalık bir süre kalmıştır.
Bu yağlanma, bebeğinizin doğduğunda vücudunun ısı kontrolünü sağlamasına, gelişmesine ve hayatta kalmasına yardımcı olacak. Anne karnında 37 haftalık bebekte akciğerler büyük oranda gelişti. Ve eğer bu hafta doğarsa muhtemelen yardımsız nefes alabilecek durumda. Parmak hareketleri ve kavrama yeteneği daha da gelişti.
33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık. 40 hafta olduğunda 9 ay 10 gün bitmiştir.
Gebeliğin son dönemlerinden biri olan 39. haftada, anne adaylarının merak ettiği bir diğer soru da “39 hafta gebelik kaç aylıktır?” şeklindedir. 39. haftanın ilk günü itibariyle bebek tam olarak 273 günlüktür. Farklı bir deyişle, anne adayı 9 ay 3 günlük hamiledir. “39 hafta kaç ay?” sorusu bu şekilde yanıtlanabilir.
Son Adet Tarihi (SAT) İle Gebelik Hesaplama:
Bu nedenle doğum yapacağınız tarihi tahmin etmenin en yaygın yolu, son adet döneminizin (SAT) ilk gününden itibaren 40 hafta veya 280 gün saymaktır. Alternatif olarak, son adet tarihinizin ilk gününden 3 ay çıkarıp 7 gün ekleyerek de doğum tarihinizi tahmin edebilirsiniz.
Hamileliğin 40. haftası, 9 ay 10 günlük hamileliğe denk gelir.
Hamileliğin 6. haftasında artık transvajinal ultrason ile bebeğin kalp atışları duyulabilir. Bebeğin kalp atış hızı ortalama dakikada 100-160 atım hızındadır. 6 haftalık bebek kalp atışı duyulmazsa hemen endişelenmeye gerek yoktur. Doktorunuz sizi birkaç gün sonra çağırıp tekrar muayene edecektir.
Hamilelik sürecinde gelişen olumsuz durumların ortaya çıkma zamanı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Ancak 40 hafta süren hamilelik sürecindeki sağlıksız gebelik belirtileri sıklıkla birinci trimester denilen ilk 12 haftada ortaya çıkar.
8 haftalık hamilelik kaç aydır? 8 haftalık gebelik 2 aylık hamilelik demektir.
Haftada 21 günlük olur. 4 hafta gebelik ise bir aylık gebeliktir. 8 haftalık gebelik 2 aylıktır, 12 haftalık gebelik 3 aylıktır, 16 haftalık gebelik 4 aylıktır. 20 haftalık gebelik ise 5 aylıkken, 24 haftalık gebelik 6 aylık olur. 30 haftalık gebelik 7 aylık, 34 haftalık gebelikte 8.aya girilmiş anlamına gelmektedir.
İlk trimester döneminde anne adayının gebelik haftası ve kaç aylık hamile olduğu ise şöyledir; Gebeliğin 5'inci haftasında anne adayı 1 ay 5 günlük hamiledir. Gebeliğin 6'ıncı haftasında anne adayı 1 ay 12 günlük hamiledir.
Gebelikte 38. hafta içerisinde olan bir anne adayı için 9 ayın dolmasına yalnızca birkaç gün kalmış olduğu söylenebilir. 8 ay 26 günlük veya 9 aylık hamilelik olarak tanımlanabilecek bu hafta ile birlikte artık bebeğin kucağa alınması için günler veya saatler kalmış olabilir.
Hafta Kaç Aylık Oluyor? 42 hafta gün hesabı yapıldığı zaman 294 güne tekabül eder. Bir ay 30 gün olarak baz alınırsa 42 haftalık gebelik süreci 9 ay 20-24 günlük bir süreyi ifade eder.
37 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama 47-49 cm. kilosu ortalama 2900-3100 gr. olup genetik faktörler boy ve kiloda önemli yer tutar.
Bebeğiniz gebeliğin 38. haftasında doğarsa, gelişimini tamamlamış olarak doğacağı için artık rahatlayabilirsiniz. Bebeklerin 40-2 ve 40+2 hafta arasında doğmaları normaldir. Ancak hem ülkemizde hem de dünyada bazı doktorlar, en fazla 41. haftaya kadar beklerler.
33 haftalık gebelikte sancı hissedilebileceği gibi doğum da gerçekleşebilir. 33 haftalık doğan bebek, orta derece prematüre bebek sınıfına girer ve hayati riski bulunmaz.
Erken doğum sancılarına dair endişeleriniz olduysa şunu bilin ki 34-37 haftaları arasında doğan ve sağlık sorunu olmayan bebekler herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmazlar. Yeni doğan ünitesinde belli bir süre kalabilir ve kısa süreli sağlık sorunları olabilir.
Cemal Ünlü - YouTube. Sezaryen ameliyatının haftası çok önemli. 39. hafta doldurulmadan doğumun gerçekleştirilmemesi gerekir. Bebeğin akciğer gelişmemesine bağlı problem yaşama ihtimalini en aza indirmek, sezaryen ie doğumun 39. haftada planlanması en doğru yaklaşım olucaktır.
Erken Doğum Hangi Aylarda Riskli? 20 haftadan sonra gerçekleşen ve 37. Haftaya kadar oluşabilecek tüm doğumlar erken doğum olarak bilinir. Hamilelik 20.haftaya ne kadar yakın olur bebekte ciddi sağlık sorunları oluşma riski o kadar yüksektir.
“NST'de sancı çıkınca doğum ne zaman olur?” gebelerin en sık sorduğu sorulardan birisidir. NST sırasında ortalama 20 dakika içerisinde en az 3 sancı olması vücudun doğum için hazır olduğunu gösteren bir işarettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri