Bir açık genleşme tankının hacmi, sistem için hesaplanan genleşme hacminin iki katı olmalıdır. Tüm sistemdeki su içeriği: 500 lt. Su genleşme miktarı = 500 x 0.0355 = 18 Litre.
Seçilecek tankın basınç sınıfı kullanılacağı sistemin statik yüksekliğine bağlıdır. Kapalı genleşme tankları 6-10-16-25 Bar işletme basınçlarında üretilmekte ve işletme basıncının %50 üzerinde test edilmektedir. olmalıdır. Bu durumda seçilecek olan genleşme deposunun işletme basıncı asgari 4 Bar olmalıdır.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Unutulmamalıdır ki pompa sistemlerinin kendi niteliklerine bağlı olarak değişik boyutlarda genleşme tankı bulunur. Bunlar 2 litre ya da 5 bin litre gibi bir değere sahip olabilir. Bu tanklar yatay, dikey veya küre şeklindedir.
Her iki alanda da gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. * DIN 4807-3 normları uyarınca değiştirilebilir EPDM membranlıdır. * Tankların ön basınç değeri 1,5 ila 4 bar arasındadır. Kullanım yerine göre ayarlanmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Eğer genleşme tankında hava kalmadıysa kombi su basıncı yüksek veya kombi su basıncı düşük gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Normalde sizin yüksek basınç şikayetiniz olsa bile kombi su basıncı çok yüksek olduğunda kombideki emniyet vanası açar ve fazla basınçlı suyu dışarıya tahliye eder.
Gereksiz su tahliyesi nedeniyle genleşme kabı su eksiltiyor konumuna gelir. Motor soğutma suyu basınç nedeniyle seviye bidonu dışarısına taşar. Su haznesinin altında yer alan ya da çevresinde bulunan metal parçalar ve elektronik aksamlar arızalanabilir. Metal parçalara temas eden su korozyona neden olabilir.
Eğer genleşme tankında arıza varsa sistem içindeki suyun hacmi artar ve cihazın alt kısmından su akıtmaya başlar. Özellikle kış aylarında kombi altından su akıtıyorsa genleşme tankı arızasındandır.
Kombi peteklerinizi tam ısıtamaz devirdaimi. sağlayamaz basınç göstergenizde oynamalar olur. kombiniz alt ventilden su sızdırmaya başlayabilir.
Genleşme tankının, kalorifer tesisatında ki görevi, kombi ya da kazanın yanması ile ısınan ve hacmi artan kalorifer suyunun, tesisatta oluşturacağı aşırı basıncı, içindeki membranı aracılığı ile absorbe etmektir.
Ağırlık : 110 KG. Genleşme tankı, şehir şebekesi basıncının yetmediği ortamlarda kullanılan hidrofor sistemlerinde ve kapalı sistem ısıtma tesisatlarında ısınıp genleşen tesisat suyunun yüksek basınca neden olup tesisata zarar vermesini önlemek amacıyla hidrofor basınç tankı olarak kullanılmaktadır.
Ayarı yapmak için tesisata su girişini kesin ve basıncın ayarlamak istediğiniz değere kadar düşmesini bekleyin. Basıncı hidrofor üzerindeki manometreden okuyabilirsiniz. Örneğin 3 Barda devreye girmesini istiyorsunuz. Bir musluğu açıp basınç 3 Bara düşene dek bekleyin. 3 Bara indiğinde ise musluğu kapattırın.
Bu tankların etkin şekilde işlevini yerine getirebilmesi için belli bir hava basıncı seviyesinde olmalıdır. Verimli şekilde su alabilmeniz açısından, cihazınızın deposunda 5 ile 7 psi basınç olması gerekir.
Genleşme tankı membran ile ikiye ayrılmış bir parçadır. Bir kısmında su bulunurken diğer kısmında hava bulunur. Zamanla membranının çürüyerek delinmesi sebebi ve içerisindeki havanın bitmesi sebebi ile arızalanmaktadır.
Su ısınıp genleştiğinde fazla su tanka dolar ve membranın diğer tarafındaki gaz basıncı yükselir. Sistem soğuduğunda ise su hacmi düşer ve büzülen su tanktan boşalır. Tanktaki gaz basıncı düşer.
Isıtma Sistemleri İçin Hidrofor Tankları
2LT'den 150LT dahil galvanizli karbon çeliği, 200LT ile 10000LT arası kaplamalı. 2LT'den 35LT'ye kadar ön gaz basıncı 2 bar, 50LT'den 1000LT'ye kadar ön gaz basıncı 4 bar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri