Antrenman sıklığını artırmak: Dediğimiz gibi kalça kası ve bacak kaslarında aşırıya kaçmaya gerek yok. Fakat haftada 1 gün çalışıyor iseniz bunu 2 ye ve en fazla 3 e çıkarabilirsiniz, hatta 3 e gerek bile olmayacaktır haftada 2 gün sistemli şekilde çalışmanız sizler için yeterli olacaktır.
Her gün, ağırlıklı olarak bu hareketlerin yapılıyor olması, istenilen sonuçların hızlı ve sağlıklı şekilde elde edilebilmesi için yeterli değildir. Bu hareketlerin her gün yapıldığı bir antrenman düzeni, bel sağlığı açısından da zararlı olduğu için, fıtığa ya da sakatlanmalara sebep olabilir.
Bir kas grubu haftalık olarak 10-20 setlik bir ortalamada çalıştırılmalıdır. Bu sayı ileri seviye sporcularda 45 sete kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle spesifik olarak her sporcunun kendi çalışma şiddetini bulması gerekmektedir.
Dinlenme. Her kas grubunda olduğu gibi kalça kaslarının da dinlenip gelişmeye ihtiyacı vardır. Bu yüzden üst üste günlerde değil en az 36-48 saat dinlendikten sonra tekrar antrenman yapmanız uygun olacaktır. Kaslarınız siz antrenman yaparken değil dinlenirken gelişir.
İlgili 32 soru bulundu
Antrenman sıklığı olarak haftada 2, en fazla 3 gün bacak ve kalça kaslarımızı çalıştırmanın yeterli olacağından bahsetmiştik ve bu günlerde kaç hareket uygulamamız lazım ve ne kadar uygulamamız lazım buna değinelim, Antrenman sıklığı 2 veya 3 olduğuna göre her antrenmana çok fazla egzersiz eklemeye gerek olmayacaktır.
Haftada Kaç Gün Bacak Çalışılmalı? Uzmanlar, bacak çalışma hareketlerinin kişilerin sağlık durumlarına göre haftada 2 kez ya da daha fazla yapılabileceğini belirtir. Özellikle yeni başlayanların ve kas ya da eklem rahatsızlıkları olan kişilerin, egzersizlere birkaç gün ara vererek devam etmesi faydalı olur.
Fitness sporuna yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün spor yapmanız yeterlidir. Bu süre vücudunuzun spora alışmasını hızlandırabilir. Daha sık spor yapmak, sakatlık riski oluşturabilir. Eğer ideal kilonuzdaysanız ve vücudunuz adaptasyon sürecini atlattıysa spor programınızın sıklığını artırabilirsiniz.
Sırt Kaslarını Haftada Kaç Kez Çalıştırmalıyım? Sırt kaslarınızı da doğru planlama ile haftada 2 gün çalıştırabilirsiniz fakat kasın tekrar toparlanması için gerekli olan 24-36 saat dinlenme süresini göz ardı etmeyin.
Kuvvet kazanımında bilimsel olarak kanıtlanmış tekrar aralığı 5 tekrardır. Güç yani kuvvet artışı isteyen kişilerin 5 tekrarlı setlerin yapmasının nedeni kasların kapasitesini zorlamalarıdır. 1 RM'nin %80-90 nı ile 5 tekrar yapmak size güç kazandıracaktır.
En iyi kalça büyütme egzersizleri denilince akla ilk gelen egzersiz hareketlerinden biri hip thrust egzersizi hareketidir. Bu egzersiz hareketi gluteus maksimus kasının temel görevi olan kalça ekstansiyonunu en iyi gerçekleştiren egzersizler arasında yer almaktadır.
Squat kalça büyütme egzersizi değildir; squat kalça şekillendiren bir egzersizdir. Ekstra büyüme sağlamaz; var olan kasların güçlenmesini sağlar, ayrıca kalçada daha yuvarlak ve dik bir görünüm oluşturur.
İmplant ile Popo Büyütme
Operasyon yaklaşık 1-2 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Kalçanın her iki tarafı için kalçalar arasındaki oluğa yerleştirilen 4-5 cm'lik bir kesi olacaktır. İmplant, kas içindeki veya altındaki bu kesilerden yerleştirilecektir.
Eğer sadece formda ve güçlü olmak istiyorsanız, 2 veya 3 günlük, basit fitness hareketleri de ekleyebileceğiniz bir program ile vücut egzersizine devam edebilirsiniz. Kas oluşturmak istiyorsanız, her gün farklı kas grupları için çalışma yapabilirsiniz.
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız. Öte yandan beslenmenizi de kontrol altında tutmanız önemli.
Hip thrust hareketinin faydalarını şu şekilde sayabiliriz: Kişinin kalça kaslarının güçlenmesini ve sıkılaşmasını sağlamaktadır. Kalçanın şekillenmesini sağlayarak fit bir görüntü oluşturmaktadır. Sıkı ve güçlü bir kalça görünümü kazandırmaktadır.
1. Gruba bir bölge haftada 1 şeklinde, 2. Gruba 1 bölge haftada 2 antrenman şeklinde planlandı.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
Yaygın şekilde sanılanın aksine, her gün egzersiz yapmak daha iyi sonuç almanızı sağlamayacaktır. Biceps kası çalıştığınız antrenmanları haftada üç gün ile sınırlı tutabilirsiniz.
Çoğunlukla uzmanlar her gün spor yapılacaksa kardiyo egzersizlerini haftada 5 kez, kuvvet egzersizlerini ise hafta 2 kez yapmayı önerir. Haftada 2 kez en az 12-15 dakika bir ağırlık ve direnç kullanarak kuvvet egzersizi yapmak büyük kaslarınız için çok faydalıdır. Yaş ilerledikçe kas kaybının yaşandığını unutmayın.
Araştırmanın sonucuna göre 'haftada kaç gün spor yapmalı' sorusunun cevabı 3-4 gün olarak verilmektedir. Haftanın 3-4 günü yapılan antrenmanlarda her kas grubunu haftada 1 gün çalıştırmanın yeterli olduğu görülmektedir. Bu sürenin dışında yapılan yoğun antrenmanlar, kişiye birçok yönden zarar verebilmektedir.
Amerikan Egzersiz Konseyi (ACE), genel olarak, yüksek yoğunluklu fiziksel aktivite yapıyorsanız, her 7 ila 10 günde bir dinlenme günü planlamanız gerektiğini önermektedir. Bazı egzersiz programları, haftada iki defa dinlenme günü belirler.
Güncel kuvvetlendirme egzersiz programları ana kas grupları için (bacaklar, kalça, bel, göğüs, karın, omuzlar ve kollar) haftada 2 veya daha fazla kez yapılmasını öneriyor. Her seans için tek set etkili olur ancak 2 veya 3 set daha iyi olabilir. Her egzersizi 8 ile 12 kez tekrar edin.
Dambıl ile üst vücudu geliştirmek düzenli egzersiz gerektiriyor. Haftada en az 2 – 3 kez uygulanan hareketler, sabırla tekrar edildiğinde kasların yavaş yavaş geliştiği ve vücudun şekle girdiği gözlemleniyor. Çalışılmayan günler ise genellikle evde kardiyo yapılarak değerlendiriliyor.
Her Gün Kol Antrenmanı Yapmayın: Hiçbir kas kütlesi her gün çalıştırılarak büyümez. Kaslarınızı, kendilerini onarmaları için dinlendirmelisiniz. Haftada minimum 3 gün antrenman yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri