Bellek kartı, hafıza kartı veya flash kart, dijital bilgileri depolamak için kullanılan bir elektronik flaş bellek veri kayıt ortamıdır. Genellikle dijital kameralar, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, MP3 çalarlar ve video oyunu konsolları gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılır.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
İlk olarak SD kartınızı telefona takın ve yeni SD kart bildirimini görünce kurulumunu yapın. Sırada telefonun hafıza kartını nasıl kullanacağını seçmek var. Andorid 10'da “telefon depolama” seçin. Bu seçeneği göremezseniz “dahili depolama olarak kullan” seçeneğini seçin.
Hafıza kartı, memory card ya da flash memory card olarak adlandırılan ve çeşitli medya dosyalarını (fotoğraf, video veya belge) depolandığı bellek biçimidir. Hafıza kartı içerisinde genel olarak fotoğraf, video, müzik ve diğer veriler depolanır.
İlgili 43 soru bulundu
Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar
SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Telefon ve tabletlerde kullanıma uygun olan 32 gb hafıza kartı, full HD görüntü ve videolarınızı saklamanız için ideal bir modeldir.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Hafıza kartları farklı kapasitelerde üretilerek kullanıcılara sunulur. Hafıza kartı 16 gb, 32 gb, 64 gb, 128 gb, 256 gb, 512 gb ve 1 tb şeklinde kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına farklı kapasitelerde üretilir ve kullanıcıların beğenisine sunulur.
Bellek kartının cihazınıza takılı olduğundan emin olun. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun.
Silme işleminden sonra bile SD kart video kurtarma mümkündür. Ancak, hafıza kartınız bozulur bozulmaz, onu kullanmayı hemen bıraktığınızdan emin olun. İçine başka bir video, fotoğraf veya diğer önemli belgeleri kaydetmeyin. Aksi takdirde, silinen videolarınızın üzerine yazılmasına neden olur.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
SIM kartta saklanan kişileri içe aktarma
Ayarlar > Kişiler > SIM'deki Kişileri Aktar'a dokunun. Sorulursa SIM karttaki kişilerinizi aktarmak istediğiniz yeri seçin. İçe aktarma işleminin tamamlanmasını bekleyin.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri