Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Hafıza kartı, memory card ya da flash memory card olarak adlandırılan ve çeşitli medya dosyalarını (fotoğraf, video veya belge) depolandığı bellek biçimidir. Hafıza kartı içerisinde genel olarak fotoğraf, video, müzik ve diğer veriler depolanır.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
İlgili 17 soru bulundu
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun. Uygulamayı seçin, ardından SD karta taşı öğesine dokunun.
Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar
SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır.
İlk olarak SD kartınızı telefona takın ve yeni SD kart bildirimini görünce kurulumunu yapın. Sırada telefonun hafıza kartını nasıl kullanacağını seçmek var. Andorid 10'da “telefon depolama” seçin. Bu seçeneği göremezseniz “dahili depolama olarak kullan” seçeneğini seçin.
Bahsi geçen cihazlar depolama araçlarıdır. Böylece flash bellekler içerisinde binlerce fotoğraf saklayabilirsiniz. Söz edilen ürünler 64 GB kapasiteye sahiptir. Bahsedilen değerdeki cihazların içerisinde 8 MP kalitede 24000 civarında fotoğraf saklamanız mümkün.
32 GB depolama kapasitesine sahip bir Flash Bellek ile ortalama 8000 fotoğrafı muhafaza edebilirsiniz.
Hafıza kartı seçerken, 128 Gb hafıza kartı kaç fotoğraf alır diye merak ediyor olabilirsiniz. 128 Gb depolama alanına sahip hafıza kartları, fotoğrafın çekim kalitesine göre farklı adette fotoğraf alır. 12 MP değerinde fotoğraf çekerek 128 Gb hafıza kartına 107,143 adet fotoğraf yükleyebilirsiniz.
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
Maksimum 32 GB hafıza kartı kapasitesine sahip olan MicroSDHC modelleri SDHC / SDXC formatlarını destekleyen cihazlarda kullanabilirsiniz. MicroSDXC ürün çeşitleri, minimum 32 gb micro sd, maksimum 2 TB kapasite ile satışa sunulur.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri