USB hafıza kartı çeşitlerinin sonsuz çalışma ömrü yoktur. Ürün açıklamasında belirtilen yazma ve silme döngüleri, bir ürünün yıpranmaya başlamadan ve başarısız olmadan kaç kez yazılabileceğini gösterir. Çoğu markalı ürün 10.000 döngüye kadar destekler.
Hafıza kartlar üretilirken aşınma döngüsü yönetimi ile ilgili devrelerde döngü sayısı limiti bulunur. Bu limite ulaştığında hafıza kartları bozulmaya başlayacaktır. Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır.
Kullanıcılar tarafından SD kartları hakkında en çok şikayet ettikleri konu, SD kartının çabuk bozulmasıdır. SD kartları ne yazık ki diğer depolama birimleri kadar uzun ömürlü olmayabiliyor.
SD kartınız hasar gördüğünde veya bozulduğunda ve erişilemez olduğunda, CMD komutu veya başka bir Windows yerleşik aracıyla onarabilirsiniz. Karta tekrar erişebildikten sonra, kaybolan verileri taramak ve kayıp dosyaları başarılı bir şekilde kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Hafıza kartı boştamıydı telefonda falan mı? Ve evet bozulabilir, nemden falan etkilenir, ya da virüs bulaştığı için dosyaların kilit altında kalmıştır. Olabilir, flash belleklere musallat olan virusten etkilenmiştir.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Örneğin, okunamayan / bozuk SD kartı onarmak, bellek kartındaki virüsü kaldırmak veya SD kart dosya sistemini RAW olarak düzeltmek için depolama aygıtını biçimlendirmeniz gerekir. SD kartı biçimlendirmek için iki yol uygulayabilirsiniz. SD kartın biçimlendirilmesi içindeki tüm dosyaları siler.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın güncel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi önemli konular göz önünde bulundurulmalı.
Yani sd kartın gözle görülür bir yavaşlama yaratması söz konusu değil.
Bir diğer önemli soru: Hafıza kartı telefona zarar verir mi? Hafıza kartı doğru tercih edildiğinde tabii ki telefonunuza zarar vermez. Ancak telefonunuzun hafızasının çok üstünde depolama alanına sahip bir kart tercih ederseniz bu durum telefonunuzun hızını yavaşlatabilir.
Silme işleminden sonra bile SD kart video kurtarma mümkündür. Ancak, hafıza kartınız bozulur bozulmaz, onu kullanmayı hemen bıraktığınızdan emin olun. İçine başka bir video, fotoğraf veya diğer önemli belgeleri kaydetmeyin. Aksi takdirde, silinen videolarınızın üzerine yazılmasına neden olur.
Bazen zarar gördüğünü düşündüğünüz bir hafıza kartının hafıza kartı kurtarma yöntemi ile kurtarılması mümkün olmaktadır. Tüm hafıza kartlarında güvenlik için bir kilitleme mekanizması vardır. Yazmaya karşı korumak için SD kartlar kilitlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri