Türkiye'nin önde gelen plastik boru üreticisi Hakan Plastik'in çoğunluk hissesi, İsviçreli boru üreticisi George Fisher şirketine satıldı.
Özellikle yabancı firmalar önlerini görmek istiyor” dedi. Çift haneli büyüyor Hakan Plastik'in 2013'te yüzde 70'i, daha sonra da kalan yüzde 30'u İsviçreli Georg Fischer AG'ye (GF) satıldı. Şirketin patronu Zafer Karadeniz ilk çoğunluk hisse satıldığında bir süre yönetimde kaldı. Şimdi yönetimi tamamen GF'de.
1965 yılında kurulan Hakan Plastik, Türkiye'de sessiz boruyu ilk üreten firma olarak büyük başarılara imza atmış, kuruluşundan beri gelişime ve değişime verdiği önemi ürün ve hizmetlerine de yansıtmıştır. 30'dan fazla üretim tesisi ile 100'ü aşkın ülkeye ulaşan GF Piping Systems 2013 yılında Hakan Plastik'i satın ...
Bina inşaatında kullanılan tüm plastik ürünlere odaklanan firma, daha sonra Ali Bey'in oğlu Zafer Karadeniz'in yönetiminde sadece boru ve ekleme parçaları üretmeye başladı, bu alanda uzmanlaştı. 60 ülkeye ihracat yapabilen Hakan Plastik'te 450'ye yakın işçi çalışıyor ve firma 2008'de 117 milyon lira ciro yakalamış ...
HDPE Borular darbe dayanımı ve çatlak yayılma dirençleri yüksektir. Polietilen 100 Boruların iç yüzey pürüzlülükleri düşük olduğu için projelendirme esnasında çap seçimi yapılırken önemli avantajlar sağlar. HDPE Borular denizaltında döşenmeye uygundur, deniz suyu ve deniz hareketlerinden etkilenmez.
İlgili 16 soru bulundu
GF Hakan Plastik Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, düzenlenen basın toplantısında 5 yıllık süreci değerlendirirken 2025 hedeflerini de paylaştı. Batuhan Besler, “2021 yılında yüzde 45'in üzerinde büyüme yakalayan GF Hakan Plastik'in 2022 hedefi ise yüzde 50 büyüme” dedi.
Pe Kangal Boru Basınç Aralığı Geri dönüşüm Pe Kangal Borular 6 Atü ve 10 Atü olarak üretimi yapılmaktadır. 6 Atü kangal borular 6 bar basınca kadar, 10 Atü kangal borular 10 bar basınca kadar dayanmaktadır.
İçme suyu iletim hatlarında çoğunlukla; çelik boru, yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) boru ve cam elyaf takviyeli polyester (CTP) boru kullanılmaktadır. Çelik borular su iletim hatlarında 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Al-Şa PE 32 (POLİETİLEN) BORULAR
Bir PE boru sistemi korozyona oldukça dayanıklı, eksen kuvvetlerini karşılayabilen, sadece sınırlı sayıda sabitlemeye ihtiyac duyan bir boru sistemidir.PE boru sistemi farklı firmalar tarafından üretilebilen birçok bileşen içerir.
PLASFED'in başkanlığını ise Mete Plastik'in de sahibi olan Ömer Karadeniz yapıyor. Ömer Karadeniz, iş hayatına gazeteci olarak başlamış, yedi yıllık gazetecilik deneyiminden sonra sanayiciliğe adım atmış bir isim. 1982 yılında Mete Plastik'i kurarak iş hayatına atılan Karadeniz'in oldukça ilginç bir hayat hikayesi var.
Mehmet Ali Karadeniz (d. 1937, Görele, Giresun), Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi mezunudur.
Ömer Karadeniz Kimdir ? 1971 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğdu.
HDPE borular, polietilen (PE) malzemesinden üretilen termoplastik borulardır. Bu borular, yüksek mukavemete sahip, aşınmaya dayanıklı, uzun ömürlü, ince duvarlı ve düşük ağırlıklıdır. En dışta izolasyon malzemesini dış etkenlerden ve kimyasallardan koruyan ekstrüde polietilen kılıf boru kullanılır.
HDPE ambalajlar kimyasal maddelere olan dayanıklılığı ve gıda temasında sakınca olmaması nedeni ile birçok sıvı ürünün ambalajlanması için kullanılır. Ayrıca tek katlı ambalajlar yanında çok katlı ambalaj üretimine uygun bir malzeme olup, kolay işlenebilen, kimyasallara karşı dayanıklı, renksiz kokusuz bir plastiktir.
HDPE, petrolden elde edilen, yüksek yoğunluklu polietilen malzemedir. İsmi İngilizce karşılığı olan "High Density Polyetylene" kelimelerinin kısaltmasından gelmektedir. Sanayi ve imalat sektöründe genelde bu isim kullanılmaktadır.
Pe100 boru, hammaddesi pe100 olan ve yüksek yoğunluktaki polietilen hammaddelerin bir türevi olan boru çeşididir. Yüksek sıvı taşıma kapasiteleri mevcuttur. Bu sebeple yüksek basınca maruz kalacağı bilinen durumlarda kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri