Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
Nemli bez ile temizlik yapmak, deri koltuklar için en uygun yöntemdir. Ancak bunun yeterli olmadığı durumlarda, yani koltuk üzerinde inatçı kirlerin yer aldığı durumlarda, yumuşak kılları olan bir diş fırçasından yararlanılabilir. Diş fırçası ile hafifçe ovmak suretiyle deri koltuk temizleme işlemi tamamlanabilir.
Yumuşak fırçalı bir elektrik süpürgesiyle ürünün yüzeyini yavaşça süpürün. Deri ürünü temizlemek için saf sabunlu su hazırlayın. Nemli ve yumuşak bir bezi saf sabunlu suyla yıkayıp suni deri ürünü nazikçe temizleyin.
Deri ceketlerin sabunlu suyla temizlenmesi mümkündür. Zararlı kimyasallar içermeyen sabunlar ile su yapılabilir. Bu suyla ve nemli bir bez yardımı ile deri ceketler temizlenebilir.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Hayvan derisinin gözenekli yapısı ile nemi emme özelliği nedeniyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların biraz da olsa su geçirmesi mümkün olmaktadır.
Çeşitli testler yapılarak, ürünün gerçek deri olup olmadığı anlaşılabilir. Deri kumaşların yüzeyinden test, bilinen en kolay yöntemdir. Tırnak ile hafifçe çizilen yüzey, belirli süre sonra kaybolur ve hakiki deri formu, yeniden bütünsellik sağlar. Ancak suni derilerde yapılan çizik işlemi, yüzeyde kalıcı iz bırakır.
Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Mutlaka sürülmesi istenirse, bilen birinin sürmesi daha iyidir .. Ayrıca krem yapışkan olduğundan çok toz kendine çekecektir, o yüzden de biz krem, yağ veya vazelin gibi ürünlerin sürülmesini tavsiye etmiyoruz. Deri Montum Yağmurda Çok Islandı, Ne Yapmalıyım ?
Deri mont zaman içinde sertleşiyor veya kuruyorsa, parlatmak için zeytinyağı veya vazelin kullanabilirsiniz. Pamuğa göz kararı zeytinyağı dökerek veya vazelin sürerek montunuzun yüzeyini parlatabilirsiniz. Böylelikle deri yumuşayacak ve mont daha uzun ömürlü olacaktır.
1-Deri kaplı eşyanızı tüy bırakmayan bir ıslak bezle iyice temizleyin. 2-Daha sonra geniş bir pamuk parçasına vazelin sürün. 3-Sürdüğünüz vazelin ile tüm yüzeyini silin. Doğal derinin üzerindeki gözeneklerin tamamen temizlenmesi için bu pratik bakım yeterli olacaktır.
Bunun için pamuklu ve temiz bir bezi biraz ıslatın ve lekeyi silin. Eğer leke sadece nemli bezle geçmiyorsa sabunlu su ile lekeyi silebilirsiniz. Ancak deterjanlar deriye zarar verebileceği için beyaz kalıp sabun kullanın. Deri kıyafeti sildikten sonra mutlaka kurutmalısınız.
TEMİZLEME. Haftalık olarak ürün yüzeyindeki toz veya kiri, nemli veya gerektiğinde saf sabunlu su ile ıslatılmış beyaz ve yumuşak pamuklu bir bezle alınız, durulayınız ve kurulayınız. Özellikle yaz aylarında ürünün kol ve kafa dayanmış kısımlarında birikebilecek teri yine aynı şekilde bekletmeden temizleyiniz.
Gerçek deri çantanızın yüzeyini temizlendikten sonra, deri bakım kremini uygulayabilirsiniz. Tüy bırakmayan bir bez üzerine az miktarda deri bakım kremi uygulayın. Dairesel hareketlerle, deri çanta tamamen kaplanana kadar formülü gerçek deride nazikçe nemlendirin.
“Beyaz deri çanta nasıl temizlenir?” sorusu da deri çantadan vazgeçemeyenlerin sıkça merak ettiği bir konudur. Bunun için bir kaba 1 kaşık beyaz sirke ve yarım kaşık zeytinyağı döküp karıştırılmalıdır. Bu karışım sprey şişesinin içerisine eklenerek beyaz çantadaki lekeli bölümlere sıkılmalıdır.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir. Temizleme ürününü bir test alanında deneyerek kıyafetin reaksiyonunu gözlemleyin.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Bir parça pamuğu zeytinyağına batırdıktan sonra deri mont ya da deri ceket modelinizi silip 24 saat askıda bekletip bakımını yapabilirsiniz. Zeytinyağını her çeşit deri ürününüz için bakımda kullanabilirsiniz.
Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.
Vazelin Jel, 1870'den beri kuru cildi korumak ve iyileştirmek için kullanılan orijinal cilt koruyucudur ve bugüne kadar cildinize etkili bir şekilde bakım yapar.
Vazelin ve zeytinyağı sayesinde ceketler parlamaktadır. Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytinyağı sürüldükten sonra ceketin dış yüzünü itinayla silinmektedir. Sonra askıya asılan ceketin yağı emerek nemlenmesi beklenmektedir. Öncesinde kuru bir bez yardımı ile fazla yağ alınmaktadır.
Derimod ürünleri hakiki deri kullanılarak üretildiğinden dolayı kararma, solma ve kısa sürede bozulma yapmaz.
Ancak tüm hakiki derilerin yüzeyi, gerçek deri formunda yani dokusaldır. Gerçek derinin kendine has kokusu olmakla birlikte, yüzeylerinde daima girinti- çıkıntılar mevcuttur. Hakiki deri kumaşlar, uzun ömürlü kullanıma sahip olup kolay deforme olmazlar. Yıpranma, aşınma, form bozulması gibi etkile kolay kolay görülmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri