Açıklama: Halanın eşine ne denir ? Cevabımız: Halamızın eşine ENİŞTE denir .
Hala ve teyzenin eşine enişte denir. Amca ve dayının eşine yenge denir.
Babamızın erkek kardeşi amcamız, kız kardeşi halamız olur. Dayı ve amcamızın eşlerine yenge, teyze ve halamızın eşlerine ise enişte deriz. Teyzemizin, amcamızın, halamızın ve dayımızın çocukları bi- zim kuzenlerimiz olur.
Ablamın kocası benim eniştem olacaktır. bizim eniştelerimiz olacaktır. - amcamızın eşi yengemiz olacaktır. Bu kişiler evlilik ile aileye sonradan dahil olmuş aile bireylerimizdir.
Doğrulanmış Cevap
> Bacanağı ile oturdu. >
İlgili 22 soru bulundu
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur.
Bacanak Ne Demek? Damadın baldızının kocasına bacanak denir. Diyelim iki veya daha fazla sayıda kız kardeş var. Bu kız kardeşlerin kocaları, birbirlerine bacanak şeklinde hitap eder.
Kayınbirader, kayın: Gelinin erkek kardeşi damada, damadın erkek kardeşi de geline kayınbirader olur. Elti: İki erkek kardeşin karıları bir birlerinin eltisi olur. İki erkek kardeş bir ailenin iki kız kardeşiyle evlenirse bu iki kız kardeş aynı zamanda birbirlerinin eltisi olurlar. Erkeklerin de baldızıdırlar.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Enişten olur. Kayınço, erkek için de, kadın için de eşin erkek kardeşi veya ağabeyidir.
Erkek kardeşinin eşi senin yengen oluyor. Kız kardeşinin eşide eniştem oluyor.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Enişte, bir kişinin halasının, teyzesinin veya kız kardeşinin eşi. Bir kişi ile eniştesi arasında, yakın akraba kabul edilmekle birlikte, herhangi bir kan bağı yoktur.
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
Doğrulanmış Cevap
Merhaba!! Kuzenin kocası senin enişten olur. Ona enişte dersin.
Kuzen Kimdir? Dayımızın çocuğu,amcamızın çocuğu, halamızın çocuğu,yengemizin çocukları kuzen oluyor.
Cevap: Amcamın oğlu benim KUZENİM olur. Amcamın oğlu, baba tarafından 1. dereceden kuzenim olur.
Gelinin kocasının kız kardeşine görümce denir. Yaş olarak büyük ya da küçük olsa da her türlü görümce denilir. Gelin ve görümcenin yaşları birbirine yakınsa birbirlerine isimleriyle hitap ederler.
Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ettiği sürece ...
"Kayınço: Kayınbirader, yani erkeğe göre eşinin erkek kardeşi." "Yenge: Bir kimsenin kardeşinin, dayısının veya amcasının karısı." "Enişte: Bir kimsenin kız kardeşinin veya kadın hısımlarından birinin kocası."
Bir kişinin dayısının veya amcasının eşi, yengesi olur. Ayrıca erkek kardeşler de birbirlerinin eşlerine yenge derler.
Kardeşler arasında da evlilik yapılması mümkün değildir. Kardeşlerin sadece annesi ya da babası bir ise yine kardeşlerin evlenmesi mümkün değildir. Görüldüğü üzere kardeşlerin evlenme yasağında anne ve babanın bir olmasında geçerli bir durum değildir.
Görümcenin tersi yani. Görümce: Kocanın kız kadeşine denir.
Kimi insanlar Kur'an'dan delil getirdiklerini öne sürerek baldızın mahrem olduğunu ve onunla ilgili mahremiyet hükümlerinin tıpkı kendi öz teyze ve halalarıyla aynı olduğu gibi yanlış bir anlayış içerisindedirler. Bu doğru değildir. Teyze ve halalar ebedi olarak mahremdirler. Baldızların mahremiyeti ise geçicidir.
Eğer ablanızla evlenmiş olsaydı, onunla evli bulunduğu sürece sizinle —ikinci bir eş olarak- evlenemezdi, iki kız kardeşi aynı zaman içinde birden almak, nikahlamak caiz değildir. Ama mesela ölmüş bir kadının kız kardeşi ile (yani baldız ile) evlenmek caizdir.
Babanın babası olarak düşünüyorum dedeni. Dedenin erkek kardeşi babanın amcası olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri