Sirke ve Karbonat Sirke, idrardaki amonyak kokusunu engeller ve doğal bir temizleyicidir. Sirke solüsyonunu halının idrarlı kısmına dök ya da sık. Sirkeyi 10 dakika ya da daha fazla orda beklet. Bir sünger ya da kâğıt havluyu sirke solüsyonuna hafif hafif bastır ve kurumaya bırak.
Sirke ve su karışımı: Sirke, asit içeriği nedeniyle bakterileri ve kötü kokuları öldürmeye yardımcı olabilir. Biraz sirke ve suyu karıştırarak, bu karışımı halıya dökün ve kurumaya bırakın. Ardından vakumlayarak halıyı temizleyebilirsiniz.
Halılarda ve ya koltuklarda oluşan idrar kokusunun geçmesi için sirke kullanılabilir. Sirke oldukça etkili bir koku giderici olduğu gibi koltuk gibi iç kısmı süngerli olan yapılarda bulunan bütün idrar kokusunu ortadan kaldıracaktır.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Halını temizlemeden önce, kurumuş kirleri al, ıslaklığı bezle hafifçe bastırarak kurut ve göze çarpan lekelerin üstüne sabun sür. Kokuyu temizlemeden önce halının en iyi durumunda olması gerekir. Halıya karbonat serp. Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar.
İlgili 33 soru bulundu
Bunun için doğal bir yöntem kullanmak isterseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm.
Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar. Buda kötü kokuya yol açar.
İdrar kokusu olmasının en önemli sebeplerinden biri su tüketiminin az olmasıdır. Ayrıca çok kahve içilmesi, gün içinde çok fazla sarımsak ve soğan tüketilmesi de idrar kokusuna sebep olabilir. İdrar kokusu böbrek yetmezliği ya da mesane enfeksiyonu gibi nedenlerden de kaynaklanabilir.
İdrarın normalde hafif bir kokusu vardır. Ancak, bazı durumlarda idrarın kokusu rahatsız edici hale gelebilir. İdrarda kötü koku oluşumuna neden olan faktörler arasında dehidrasyon yiyecekler, ilaçlar, enfeksiyonlar, idrar yolu taşı, böbrek hastalığı ve diyabet gibi çeşitli nedenler bulunur.
Yeteri kadar su içmediğiniz zaman, idrar daha yoğun hale gelir ve bu, rengiyle kokusuna yansır. İdrar koyu ve yoğun bir kokuya sahipse, bu sıvı kaybının bir işareti olabilir. Düşük sıvı alımından kaynaklanan çok yoğun idrar genellikle yoğun kokar. İdrar çok yoğunsa, mesane dokusunu da tahriş eder.
Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
Evde halı silme suyuna ne konur? sorusu doğal yollarla halı temizlemek isteyen pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Halıyı temizlemek için su hazırlarken, sabunlu su ya da el dezenfektanı yeterlidir. Buna ek olarak kabartma tozu ekleyebilir veya sadece bol miktarda sodalı su yapabilir ve temizleyebilirsiniz.
Kedileriniz evinizin duvarlarına ve zeminlerine idrarını yapmış olabilir. Bu bölgelerden, idrar kokusunu gidermek için su ve sirkeyi karıştırarak, duvarlarda ve zeminlerde kullanabilirsiniz.
Yataktaki Amonyak İle Çiş Kokusu Çıkarma
İçine İki Kaşık Amonyak Dökelim. Güzelce Karıştıralım. Su Ve Amonyak Karıştığında İdrar Kokusu Olan Bölgeye Az Az Döküp Renk Vermeyen Bir Bez İle Silelim. Amonyağın Hem Kokuya Hem De Lekeye Karşı Etkisi Vardır.
Deterjan Ve Sıcak Su İle İdrar Lekesi Olan Bölge Rahatlıkla Temizlenebilir. Bir Bez Yardımı İle Deterjanlı Suyu O Bölgeye Silme Hareketleri İle Uygularsak Lekenin Çıkması Sağlanabilir. Ayrıca Deterjan İdrarın Yarattığı Ağır Kokuyu Da Ortadan Kaldıracaktır.
Beyaz sabun lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz. Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz.
İdrarda köpük görülmesi, böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
İdrar keskin bir amonyak kokusu oluşturur. İdrarın yoğunluğu arttıkça rengi koyulaşır ve idrardaki koku da artar. Ayrıca kişinin yediği yiyecekler de idrar kokusu yaratabilir. Örneğin sarımsak, soğan, kuşkonmaz gibi yiyecekler idrar yolu ile atılırken keskin kokulara yol açabilir.
Yaşlılarda terden kaynaklanan kokuda sıklıkla öz bakımlarının azalması da rol oynamaktadır. Bunun dışında yaşlılarda terde “ω10 doymamış yağ asitleri” ve “ω7 doymamış yağ asitleri” yüksek bulunmuştur. Bunlar hava ile yada bakteriler ile okside olduklarında koku ortaya çıkmaktadır.
Kuşkonmaz yedikten sonra tuvalete çıktığınızda idrarınızın tuhaf koktuğunu gözlemleyebilirsiniz. Bunun nedeni kuşkonmazdaki aptly isimli içeriktir ve idrara aseton kokusu verir. Akşam yemeğinde kuşkonmaz yemek sabah gerginleştirici krem görevi görebilir.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir.
Bu sorunları yaşamamak için, Halı yıkarken havanın çok sıcak olması gerekir, ne kadar hızlı kurursa, sararma olmaz sabah erkenden yıkayıp, iyice süzdürmek püf noktası, eğer halı yıkama makinesi varsa yıkadıktan sonra suyunu iyice çektirip kurutabilirseniz sararma sorunu olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri