Elma sirkesinin içinde yoğun miktarda asit bulunuyor. Bunun yanı sıra antiseptik özelliği ile buzdolabındaki kötü kokuları ortadan kaldırıyor. Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.
Et kokusu yoğunsa sirkeli su ile temizleme işlemini bir iki kere yapmanız gerekebilir. Dolabınızın içini iyice temizledikten sonra her rafına bir miktar vanilya koyarak dolabınızı çalıştırmak da erimiş et kokusu giderme konusunda etkili olabilir. Ne kadar bol koyarsanız sinen kokunun gitme ihtimali o kadar yüksek olur.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
2Defne yaprağı
Özellikle fırınlamayı düşünüyorsanız, tepsinin içerisine 2 adet defne yaprağı yerleştirebilirsiniz. Eğer tavada pişirecekseniz, eti marine ederken üzerine defne yaprağı yerleştirin ve bu şekilde bekletin. Defne yaprağı, etteki kokuların giderilmesini sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
3 - Kokusu : Etten pis ve ekşi kokular gelmemelidir. Bozulmuş bir et son derece keskin bir kokuya sahip olacaktır. Eğer etten keskin, pis kokular geliyorsa tüketilmemelidir.
Taze et, hafif metalik ve taze bir kokuya sahip olmalıdır. Bozulmuş etler keskin, ekşi ve rahatsız edici bir koku yayarlar. Koku değişikliğini yaratan unsurlar ette üreyen Escherichia coli, Campylobacter gibi bakterilerdir.
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Bir kova suya yarım çay bardağı sirke katılmış suyla dolabınızı silin. Ardından duru suyla birkaç kez durulayın. Hem mikroplardan arındırmış hem de kokuyu tamamen engellemiş olursunuz. Sirke kokusu kalıcı değildir, korkmayın.
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Buzdolabında etleriniz bozulduysa kötü kokuların oluşumuna neden olabilir. Bunun için önce sirkeli su ile buzdolabınızı silin. Ardından çay tabaklarının içine kuru kahve ya da karbonat koyarak buzdolabı raflarınıza yerleştirin. Bir gün beklettiğinizde et kokusunun buzdolabınızın içinden çıktığını göreceksiniz.
Karbonatlı su buzdolabında oluşan kötü kokulara karsı çok iyi gelir. Kötü koku hala devam ediyorsa, çalış vaziyette olan dolabın içerisine ağzı açık süt, mangal kömürü, çay posası ve pirinçli Türk kahvesi koyunuz. Yaklaşık 5-6 saat beklettikten sonra çıkarın.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez.
Diğer sirkelere oranla daha şeffaf bir renge sahip olan beyaz sirke, sirke ruhu olarak da bilinir. Ekonomikliğinden dolayı yaygın olarak kullanılan beyaz sirke kullanım alanları de dikkat çekicidir. Ülkemizde çok fazla sirke çeşidi olduğundan dolayı beyaz sirke kullanımı yurt dışında daha popülerdir.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak. Fakat beyaz sirkenin içerisinde yer alan ve kötü kokularla mücadele etmesini sağlayan özler, gün boyu kötü kokuları önlemek için kalacak.
Ele sinen et kokusunu çıkarmada da sirkeden faydalanırız. Sirkenin asitli yapısı sayesinde ele sinen et kokusu kolaylıkla çıkar. Sirke ile et kokusundan kurtulmak için avucunuza bir miktar sirke dökün. Elinize döktüğünüz sirke ile avucunuzu 3-4 dakika ovalayın.
Buzdolabı raflarına ya da derin dondurucu içerisine gazete yerleştirilmesi de kokuya karşı alınan önlemler arasında bulunuyor. Su ve elma sirkesi karışımının buzdolabında bir gece bekletilmesi kokuya karşı etkili oluyor. Derin dondurucu kokusuna karşı kullanılabilecek en pratik ev eşyaları Trendyol'da sizleri bekliyor.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Etler pişirilmeden önce, buzdolabı koşullarında (+4°C) parça boyutuna göre 3-4 gün; kıyma 1-2 gün tutulmalıdır. Dondurucuda muhafazada ise (-18°C) kırmızı et parça halinde 6-12 ay süreyle, kıyma 3-4 ay süreyle muhafaza edilebilir.
Kesim işleminin ardından derinin kış kısmı ete kesinlikle değmemelidir. Değdiği taktirde yüzeydeki tüm mikroorganizmalar ete bulaşarak kısa sürede bozulmasına neden olur. Et, oda sıcaklığında en fazla 3-4 saat tutulmalıdır.
Taze etin kendisine has bir kokusu vardır. Bozuk et rahatsız edici şekilde kokar. Son olarak ise taze et parlak ve canlı bir kırmızı renge sahiptir. Et bozulmaya başladıkça rengi soluklaşmaya ve grileşmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri