Toplam Süre : 34 hafta x 30 saat = 1020 saattir.
Aşçılık sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Kurs'lar yada Halk Eğitim merkezleri tarafından eğitim sonunda kursiyerlere verilen bir belgedir.
Profesyonel bir firmanın mutfağında toplam 4 ay şeklinde eğitim görürsünüz(kaldıralım). Bu kısım ise işte ustalaşma ve pişme kısmıdır. 4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz.
EĞİTİM SÜRESİ
Profesyonel aşçılık eğitiminin süresi teorik ve pratik olmak üzere toplam 4 ay (256 saat) sürmektedir.
Her kursun sonunda Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Bilgisayar kursları ve yabancı dil kursları kaç ay sürmektedir? Bilgisayar, Muhasebe ve yabancı dil kursları için kış dönemi 4 ay yaz dönemi ise 3 ay sürmektedir. Bu süre planlamaya göre değişebilir. .
İlgili 41 soru bulundu
(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.
Halk eğitimi merkezlerince açılacak kurslara devam edeceklerde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma (Yabancı uyruklular için valilik izni gerekir) şartı aranır. Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur.
Kurs sonucunda alınan sertifika ile bireyler kendi gıda işletmesini açabilir ya da konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, devlet ve özel kurum mutfaklarında, kafeterya, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde aşçı olarak ...
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Aşçı maaş beklentisi aylık ortalama 29.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 26.400 TL ile 37.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Aşçı maaşı 23.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir.
Aşçı yardımcısı olmak isteyen kişilerin en sık araştırdıkları konulardan bir tanesi de yaş sınırı üzerinedir. Yardımcı aşçı olmak için yaş sınırı 18-50 olarak belirlenmiştir.
Aşçı olmak için yaş sınırı genellikle firmalara göre değişir. Bazı firmalar 18-35 yaş arasında sınır koyarken, bazıları bu aralığı esnek tutar.
EĞİTİM ÜCRETİ : 126.000 ₺
Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
Aşçı (Seviye 4), yiyecek üretimi yapılan özel ve kamuya ait konaklama işletmelerinin, lokanta, gemi, tren ve yatların mutfaklarında görev yapar.
Aşçı olmak için mutlaka bir örgün eğitim kurumunda eğitim almak ve diploma/sertifika sahibi olmak gerekmez.
Aşçılık bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Aday öğrencilerin Aşçılık bölümünü tercih edebilmeleri için TYT puan türünden gerekli olan puanı almaları gerekmektedir.
Günde 14-16 saat çalışma süresinin geri kalanını uykuya ayırmak kadar normali yok. Çalışmak için sağlıklık olmak gerek çünkü. Peki ya tatil günü?
Yaklaşık 3 ay boyunca sürecek olan kurs eğitimi sonunda kursiyerler, İl Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık belgesi almaya hak kazanıyor.
4 ay boyunca haftada üç gün 8 saat eğitim gören kursiyerler butik pasta, yaş pasta, kuru pasta, börek, poğaça, açma, börek, baklava yapmayı öğreniyor.
Halk Eğitimi Merkezi (Yaygın Eğitim) kurs bitirme belgeleri artık E-Devlet Kapısından alınabiliyor. Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 04 EYLÜL 2023 TARİHİNDE BAŞLAYACAK OLUP, 07 HAZİRAN 2024 TARİHİNDE TAMAMLANACAKTIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri