BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK - etiSEM-06-04 - Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye) - Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 144 ders saati olarak planlanmıştır. - Eğitim süresi, teorik eğitim, uygulama ve bireysel öğrenme faaliyetlerinden oluşmaktadır.
Kurs Süresi Ne Kadar? Kurs Eğitim süresi 160 saat olarak planlanmıştır.
On Parmak Eğitiminin Kurs Süresi
Saat olarak toplam 160 Saat ders süresini içermektedir. Bu süre sonunda istenilen hedefe ulaşamayan kursiyerlere ücretsiz eğitim tekrarı önerilir. 10 parmak klavye kullanımında Yeterlilik barajı 3 dakikada 90 kelimedir.
Klavye Kursu en az 6 hafta, 40 saat sürmektedir.
- Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 144 ders saati olarak planlanmıştır. - Eğitim süresi, teorik eğitim, uygulama ve bireysel öğrenme faaliyetlerinden oluşmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
On parmak klavye kullanabilmek için günlük ortalama 2 – 3 saatlik bir çalışmanın yeterli olacağını düşünüyoruz.
On Parmak Hızlı F Klavye sertifikası; zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi birçok kamu / memur atamalarında adayın öne çıkmasına imkan tanır.
On parmak Klavye kursu klavyeye bakmadan bütün parmakları kullanarak yazı yazma kazanımı eğitimidir. Bu kurs 160 Saatlik bir eğitim süresini içerir.
ON PARMAK SERTİFİKASI MEB ONAYLI NASIL ALINIR? On Parmak Sertifikasına sahip olabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığından Ruhsatlı Bilgisayar Kursundan on parmak eğitim almalı ve 3 Dakikada 90 Kelime barajını geçebilmelidir.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Eğitim Süresi:
Eğitim süresi 6 haftadır. Bire bir ders sisteminde öğrencilere özel hazırlanmış uygulamalı ders programları ile eğitim sonunda 10 parmak klavye kullanmayı öğrenirsiniz.
BU KURSU BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KURSİYER;
Standart Türk (F) klavyede on parmak yazabilme ve beceriyle kullanabilme alışkanlığını kazanır. Bir on parmak kullanan kişi gerekli olan temiz, planlı ve düzenli çalışma yapar. İşin zamanında ve noksansız olarak bitirilmesi sorumluluğunu kazanır.
10 parmak F klavye öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için Gediz Halk Eğitim Merkezinde 10 parmak hızlı yazma kursu açılmıştır. Kursumuz hafta içi gündüz 2 ders saati yapılmakta ve dersler Kurs Usta Öğreticisi Nihal AVCI Tarafından verilmektedir.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
hocam egzersizi halk eğitim bünyesinde açmış iseniz (halk eğitimlerde egzersiz olmaz kurs olur) 4 saat daha açabilirsiniz. eğer egzersizi okulunuz bünyesinde açmış iseniz 10 saat halk eğitim kursu açabilirsiniz.
Katip Ne Kadar Maaş Alır? Katip olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Katip maaşı 2023 verilerine göre ortalama 23.500 TL civarındadır.
Klavye sınavına giren ve 90 net kelimeyi geçen adaylar arasından; en hızlı yazandan başlamak üzere alım yapılacak kişi sayısının 3 katı kadar kişi mülakata çağrılacağından bu sayının içerisine girmeniz gerekmektedir. Her zaman 3 dakikada 90 net kelime yazmanız mülakata kalmanızı garanti etmeyecektir.
Katip olabilmek için herhangi bir on parmak şartı aranmamaktadır. Katiplik için aranan en büyük şartlardan biri adayın bilgisayar veya daktilo sertifikasına sahip olmasıdır. Eğer aday geçmiş öğrenim yıllarında bilgisayar dersi aldı ise ve bu dersi başarıyla geçtiyse bunu ispat etmek zorundadır.
Üç dakikada 90 ve üzeri kelime yazılması gereken klavye sınavına girebilmek için yukarıda bahsedilen şartlara ek olarak adayın “bilgisayar” veya “daktilo” sertifikalarından birine sahip olması gerekmektedir.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
e-Devlet onaylı sertifikalar, e-Devlet platformunda geçerli olan ve dijital olarak doğrulanan resmi belgelerdir. Türkiye'de e-Devlet, kamu hizmetlerine elektronik olarak erişim sağlayan bir platformdur. Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar.
Kura yöntemi ile belirlenen metinden üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak şartı, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime olup, adayların uygulamalı sınavda en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış ...
yer alan yazı parçasından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden bilgisayar ile vuru hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yalnı sız en az doksan (90) kelime yazmak. (Vuru hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yanlı sız olarak en az doksan (90) kelime yazamayan adaylar mülakat sınavına alınmayacaklardır.)
Birçok notebook bilgisayar modelinde klavye aydınlatma kısayolu F7 tuşudur . Bu kısayol bilgisayarınızda varsa aynı anda FN+F7 tuşlarına basarak arka ışığı etkinleştirebilirsiniz. FN+F7 tuşlarına devamlı basmak arka ışığın parlaklığını artırır. Tuşlara basmaya devam ederseniz arka ışık kapanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri