Halk Eğitim Merkezlerince Açılacak Ücretsiz Kurslarda Her Kurs İçin Farklı Yaşı Sınırı Belirlenmektedir. Çoğunlukla Kurslar İçin 14 Ve Üstü Yaş Sınırı Belirlenir. Alt Yaş Grupları İçin De (Müzik Ve Spor) Kurslar Açılabilir. 18 Yaşından Küçükler Kurslara Veli İzni İle Katılmaktadır.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
a. “M”, “A1” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 16 (onaltı) yaşını bitirmiş olmak. b. “A2”, “B”, “BE”, C1”, C1E”, “F” ve “G” sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
İlgili 24 soru bulundu
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Ehliyet kursuna yazılabilmeniz için 18 yaşınızı gün, ay ve yıl olarak doldurmuş olmanız gerekmektedir. Resmi olarak kaydınız yapılmadan herhangi bir eğitime-kursa katılamazsınız.
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Kursları
(Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs süresi 936 saat olarak değiştirilmiştir.)
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak.
Halk Eğitim Merkezi Kayıt İşlemleri
Kurslara Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yaparak Kayıt Olunabilir. Açılması Talep Edilen Kurslar İçin Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kurs Açılması Talebinde Bulunulabilir.
Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
İŞKUR İşbaşı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarına giden kursiyerler iş gücüne katılmakla kalmıyor, aynı zamanda maaş da kazanıyor.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar.
4-6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim verilen sınıflarında derse girmek isteyen öğreticilere yönelik bir kişisel gelişim sertifika programıdır. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler; Okul öncesi çocuklara yönelik öğretici olarak derse girebilme şartını sağlar.
Çocuk aşına 572 TL ödeme. Diyanet'in 4-6 yaş Kuran kursları için 2023'ün ilk yarısında çocuk başına 572 TL ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, “Anaokulu Destek Programı” için 2022 yılında çocuk başına yaptığı ödeme ise 489 TL'de kaldı.
Lise Mezunu Olmadan Silahlı Sertifika Alabilirsin Dediler
Eğer size lise mezunu olmadan silahlı güvenlik sertifikası alabilirsiniz veya silahlı güvenlik kimlik kartı alabilirsiniz dedilerse kesinlikle bu YALANDIR! Çünkü kanun maddesinde net olarak belirtilmiştir.
Özel Eğitim Sertifikası; otizmli, Down sendromlu gibi özel gereksinimli bireylerin eğitiminde görev alacak öğretmenleri yetiştirmek üzere açılan eğitim sonunda alınan belgedir. Özel Eğitim Kursu Sertifikası, halk eğitim merkezleri tarafından 80 saatlik süreyle verilir.
12-16 yaş grubu eğitimlerine ise 12 yaşını dolduran kursiyerlerimiz başvuru yapabilecektir. İSMEK eğitimlerine 18 yaşından küçük tüm kursiyerler ancak Veli Muvafakatna- mesi getirerek katılabileceklerdir.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri