Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde ödenir. Ücretli olarak çalışan öğretmenlerin maaşlarını, ders saatleri ve girdikleri ders sayıları belirler. EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2023 OLDU?
Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapıldığı Vakıflar Bankası ile personel başına 3 bin TL ödenmek üzere 1 Ocak 2021'den geçerli ve üç yılı kapsayan banka promosyon anlaşması, Bakan Mahmut Özer'in talimatıyla yeniden güncellendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler) Saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz." dedi. Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseldi. Ücretli öğretmenlerin 2023 yılı saatlik ek ders ücreti ise 75.15 TL oldu.
Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."
İlgili 19 soru bulundu
Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
İşte 2023 Kasım ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında merak edilenler... Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 lira olan ücretli öğretmen ek ders ücretinde yüzde 25 artış yapıldığını duyurdu.
Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmenlere görev verilirken 40 saat bütünlüğü aranacaktır (Öğretmen müfredat kapsamında 25 saat derse giriyorsa 15 saatte Halk Eğitim Merkezi kurslarında görev alabilecektir).
kadrosuz tüm usta öğreticiler kadroya geçecek. KADROLU OLACAKLAR. Son yıllarda çoğunluğu ön lisans ve lisans. mezunlarından oluşan on binlerce 'Kadrosuz Usta.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
Promosyon Miktarları en geç 16 Temmuz 2023 Kurumun hesabına peşin olarak yatırılacaktır.
Çalıştıkları dönemde ders saati üzerinden ücret alan usta öğreticilerin sigorta primleri de haftada 4 gün üzerinden yatıyor. Öğreticiler, çalıştıkları dönemde bile ayda en fazla 20 gün sigortalı olabiliyor. Ayrıca yılın büyük döneminde çalışmadıkları için primleri yatmıyor.
Memurlara yapılan Temmuz zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 15 bin 793 lira olan öğretmenlerin maaşları 26 bin 654 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 18 bin 246 liradan 29 bin 538 liraya yükseldi.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
Bu meslektaşlarımız, ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır. Okullarımızdaki nöbet görevleri karşılığında da ek ders ücreti ödenmektedir. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerimizin de ek ders ücreti mukabili nöbet görevini ifa etmelerinde bir engel olmamalıdır.
Milli Eğitim Müdürlükleri'nin ücretli öğretmen maaşlarını her ayın 1'i ila 15'i arasında yatırdığını söyleyebiliriz. Kadrolu öğretmenler ise diğer memurlarda olduğu gibi her ayın 15'inde maaşlarını almaktadırlar.
Özel okul personeli, Halk Eğitim Merkezleri'nde (HME) usta öğreticiler ve ücretli öğretmenler için de bankalar promosyon ödemesi yapmalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar ile kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler sigortalı sayılmıştır.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği gereği e- Yaygın sisteminden belgesiz kurs seçeneği uygulamadan kaldırılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği hafta için açılan kurslar maaş karşılığı sayılmaktadır.
(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.
Kurs ve etkinlikler ne kadar sürer? Kurs süreleri milli eğitim bakanlığı tarafından saat olarak belirlenen aralıklardan kurs şartları ve öğrenci seviyelerine göre seçilir. Burada saat kavramı ders saati olup 40 dakika ya karşılık gelmektedir.
Zorunlu durumlarda ise ek derse girmek isteyen öğretmenlere sadece 20 saatlik ek ders ücreti ödenir. Bu durumda yapılan zamlarla birlikte öğretmenlerin saatlik ek ders ücreti net 39,35 TL'dir. Yüzde 20'lik vergi dilimine giren öğretmenler için bu ücret net 37,01 TL'dir.
KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseldi. Böylece kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 17,14 oranında zam geldi.
Ek ders ücretlerine yapılan %25 zamla birlikte haftada 30 saat derse giren bir öğretmen bir haftada 5+1 ile yaklaşık 2700 TL ek ders ücreti alacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri