SUPRAX® DT, sefiksim adlı bir ilaç etkin maddesini içermektedir. Bu ilaç sefalosporinler olarak bilinen bir antibiyotik grubuna dahildir. SUPRAX® DT, hassas bakterilere bağlı gelişen bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
DT, hassas bakterilere bağlı gelişen bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Her ambalajda 5 veya 10 adet çentikli suda dağılabilen tablet bulunmaktadır.
Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi: SUPRAX oral yoldan etkili bir antibiyotiktir. Besin alımı ilacın emilim oranını fazla etkilemez.
ENDİKASYONLARI: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Farenjit, tonsilit, orta kulak iltihabı. İdrar yolu enfeksiyonları: Akut sistit, sisto-üretrit, akut komplike olmamış piyelonefrit.
Bu ciddi yan etkiler çok seyrek görülür. dolgunluk, bulantı, kusma, gaz ve iştahsızlıktır. Yaygın olarak bildirilen diğer olası yan etkiler (SUPRAX® alan kişilerin 100 hastanın birinden fazlasında fakat 10 hastanın birinden azında görülen) başdönmesi, dokunmada his kaybı, yumuşak dışkı veya ishaldir.
İlgili 32 soru bulundu
KONTRENDİKASYONLARI:Sefalosporinlere aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır. UYARILAR/ÖNLEMLER:Özellikle penisilin başta olmak üzere başka ilaçlara duyarlılığı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Zorunlu olmadıkça hamile ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.
Günlük önerilen doz 400 mg'dır. Günde tek doz 400 mg veya iki eşit doza bölünmüş olarak 200 mg şeklinde klinik kullanımı önerilir. SUPRAX® aç veya tok olarak kullanılabilir. Komplike olmayan gonorede (cinsel temasla bulaşan bir enfeksiyon) tek doz 400 mg kullanılmalıdır.
Antibiyotikler vücuttaki bakteriyel enfeksiyonları öldürerek çalışırlar. idrar yolu iltihabı ilaçları mevcuttur. İdrar yolu iltihabı ilaçları markaları arasında Amoxicillin, Cipro, Keflex, Levaquin ve Macrobid (nitrofurantoin) bulunur. Çoğu antibiyotik, bir tablet, kapsül veya sıvı şeklinde ağızdan alınır.
Mycoplasma veya Chlamydia enfeksiyonu taşıyan hastalarda uzun süreli tedavi gerekir, söz konusu bakteriler tetrasiklin, trimetoprim/sülfametoksazol (TMP/SMZ) veya doksisiklin ile tedavi edilir.
Sefiksim, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir antibiyotik ilaçtır. Bu enfeksiyonlar orta kulak iltihabı, strep boğaz, pnömoni, idrar yolu enfeksiyonları, gonore ve Lyme hastalığını içerir.
SUPRAX oral yoldan etkili bir antibiyotiktir. Besin alımı ilacın emilim oranını fazla etkilemez. Standart doz günde 400 mg'dır. Bu doz bir defada ya da 12 saat arayla iki eşit bölümde alınabilir.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar :
SUPRAX günde bir kez olarak kullanılır. Arzu edildiğinde günlük toplam doz 2 eşit parçada kullanılabilir.
Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi: Daha farklı bir şekilde reçete edilmediği sürece erişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar günde 400 mg sefiksim almalıdır. Önerilen günlük doz günde tek doz ya da sabah ve akşam olmak üzere 200 mg'lık iki ayrı doz olarak alınabilir.
oral yoldan uygulanabilir. Dağılabilir tabletler sadece suda çözündürülmeli süt ya da meyve suyu kullanılmamalıdır. Sefiksimin yemeklerle birlikte alınması emilim üzerine olumsuz bir etkiye neden olmaz.
Anne sütünde sefiksim saptanmamıştır. Ne var ki, yeterli klinik araştırma sonucu elde edilmeden, sefiksim emziren annelere uygulanmamalıdır.
İdrar yolu enfeksiyonunda, idrar yaparken ağrı ya da yanma hissi, sık idrara çıkma ihtiyacı, acil veya aniden idrar yapma ihtiyacı ya da idrarda kan görülmesi gibi belirtiler görülebilir. Böbrek enfeksiyonunda ise ateş, sırt ağrısı, bulantı ya da kusma gibi semptomlar oluşabilir.
İdrar çıkarmaya başlandıktan sonra bir miktar idrar tuvalete yapılmalı, sonra 9-10 cc idrar, steril idrar kabına yapılmalıdır. Ardından geri kalan idrar yeniden tuvalete yapılmalıdır. Bu şekilde alınan idrar numunesine orta akım temiz idrar adı verilir.
Kronik idrar yolu enfeksiyonu, bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Çoğu durumda, bakteriler üretra yoluyla üriner sisteme girer ve daha sonra mesanede çoğalırlar. Nasıl geliştiklerini daha iyi anlamak için Kronik idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve üretral enfeksiyonlara ayırmak yararlıdır.
Çoğu idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik haplarla tedavi edilir. Bu haplar, enfeksiyona neden olan mikropları öldürerek çalışır. Mesane enfeksiyonunuz varsa, muhtemelen 3 ila 7 gün boyunca antibiyotik almanız gerekecektir.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediği zaman mesane ve böbreklerde ciddi hasarlar oluşabilir. Böbreklere geri idrar kaçması yaşanabilir ve bu tablo böbrek yetmezliğine kadar gidebilir.
birinden fazlasında görülen) olası yan etkiler alerjik cilt döküntüleri, bulantı, gaz, karın ağrısı, hazımsızlık, kusma. Karaciğer enzimlerinde yükselme ve sarılık görülebilir.
Hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile anlamlı miktarda etkin madde vücuttan atılmamaktadır. Etki mekanizması: SUPRAX®, çok çeşitli Gram-pozitif ve Gram-negatif organizmalara karşı belirgin in vitro bakterisidal aktiviteye sahip, üçüncü kuşak bir oral sefalosporindir.
Günde 2 kez tok karnına 100 mg önerilmekle birlikte, tek doz kullanım konusunda da çalışmalar vardır. Ağır seyirli infeksiyonlarda günde 2 kez 200 mg kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri