Halk arasında hamam otu ya da hürrem otu olarakta anılmaktadır. Zırnık otunu vücudunuzdaki istenmeyen tüyleri yok etmek için kullanabilirsiniz. Bir çok tüy dökücü kremin içerisinde bulunan bir maddedir. Düşük maliyeti ve kolay kullanımından dolayı çokça tercih edilir.
Hamam Otu Nam-ı diğer Zırnık Otu
Bu özel bitki, birçok açıdan faydalıdır ve hamam otu yağı tüyleri azaltır mı sorusuna da olumlu yanıt verilebilir.
Öyle ki hamam otu kullanımı nedeniyle zehirlenenler ve hatta hayatını kaybedenler olduğu bile biliniyor. Aynı şekilde hamam otu tozunun da yağının da bilinçsizce ciltte uzun süre bekletilmesi ciddi tahrişlere ve yanıklara neden olabiliyor, vücudun alerjik reaksiyonlar vermesine yol açabiliyor.
Kadınlar; hamam otunu istenmeyen tüylerden kurtulmak adına kullanmaktadır. Hamam otu genellikle toz halinde satılmaktadır. Hamam otu tozu; uygulanacak bölgeye göre oranı belirlenerek, toz bir kase içerisine alınmalıdır. Daha sonra üzerine yavaşça su eklemesi yapıp, karıştırarak, krem şeklinde karışım sağlanmalıdır.
Hamam otu, yüzyıllardır tüy dökücü özelliği sayesinde, istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılıyor. Bunun dışında bilinen bir faydası bulunmuyor. Vajinal bölge de dâhil, kol, bacak, göğüs, sırt gibi bölgelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Hamam otu cinsel bölge de dahil olmak üzere kol, bacak, koltuk altı, sırt gibi bölgelerde kullanıma uygundur. Ancak yüz bölgesi oldukça hassas olduğu için ürünün yüz bölgesinde kullanılması önerilmemektedir.
Kullanım Şekli: İhtiyacınız kadar Hamam Otunu bir kapta sıcak su ile iyi karıştırınız. Krem haline getirdikten sonra 5 dakika dinlendiriniz. Cildinizi su ile durulayınız.
Cildi derinlemesine besleyerek hem ferahlık hissi veriyor hem de tüylerin tekrar çıkmasını önlüyor. Hamam otu yağı istenmeyen tüylerin uzun bir süre çıkmamasını sağlayarak kıl köklerini zayıflatıyor. Ayrıca uygulanan bölgede diğer epilasyon yöntemlerinin çoğunda olduğu gibi bölgesel kararmalara da neden olmuyor.
Hamam Otu bugüne kadar alışagelmiş yöntemlerin dışında doğadaki saf haliyle tüy dökücü özelliğe sahip bir bitkidir. Osmanlı döneminden bugüne özellikle Tunus, Fas ve Cezayir'de ki kadınlar tarafından tüy dökücü olarak kullanılmaktadır. Ürün Özellikleri: - Tüyleri kökten yok eder.
Hamam otu aslında Anadolu kadınları tarafından uzun yıllardır kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Ot kısmına aldanmamak lazım aslında As2S3 kimyasal yapısına sahip olup doğadaki en güçlü zehirlerden arsenik ve en kötü kokan maddelerden olan kükürtten oluşuyor.
Daha çok aktarlarda satılır, hamam otu. Kimi eczanelerde de bulunmaktadır. Mümkünse, önceliği eczanelere verin.
Hamam otunu aktaral.com'da uygun fiyatlara bulabilirsiniz. aktaral.com üzerinden satın aldığınız hamam otunu hazırlamanız için sadece suya ihtiyacınız var. Bir çay bardağı hamam otu tozunu yarım çay bardağı su ile bir kap içerisinde iyice karıştırın.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Osmanlı zamanında bilinen en eski epilasyon yöntemlerinden biri olan hamam otu tozu, zırnık otu olarak da bilinmektedir. Hamam otu genellikle kadınlar hamamda istenmeyen tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi uyguladıkları için bu ismi aldı.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Bunun için lif benzeri bir bez kullanılabilir ve ilgili bölge temizlenir. Böylece hamam otunu sağlamış olduğu birçok değişik faydadan yararlanma şansı elde edilebilmektedir. Ancak tozun kokusu ağır olduğu için mutlaka sabunlu su ile en son temizlenmesi önemlidir.
Tüy Dökücü Hamam Otu Kullanımı:
Vücudunuzdaki İstenmeyen Tüyleri örtecek şekilde üzerine sürünüz. 5-7 dakika sonra spatula ucu, plastik bıçak ucu veya benzeri bir alet ile kontrol ediniz. Tüyler kökünden dökülmüş yumuşamış ise temizleyiniz.
Ambalajı açılan ürünlerin iadesi yapılmamaktadır. ihtiyacınız kadar olan ürünü bir kapta sıcak su ile iyice karıştırınız, krem haline getirdikten sonra 5 dk. Dinlendiriniz. Uygulanacak bölgeyi su ile duruladıktan sonra tüyleri tamamen kapatacak şekilde sürünüz.
Kremin içinde tüy yapısını etkileyen pek çok bileşen bulunur. Kremin vücuttaki bazı bölgelere temas etmesi, istenmeyen durumlara neden olabilir. İstenmeyen tüylerden kurtulurken vücut sağlığına zarar vermemek için ürünü genital bölgenin içine, yüze ve göğüs ucuna sürmemeniz gerekir.
İstenmeyen tüyleri örtecek şekilde sürünüz. Cilt üzerinde 4 ile 5 dakika bekletiniz. Cildinizin ufak bir bölümünün temizlenip temizlenmediğini kontrol ediniz. Gerekirse biraz daha bekletip bol su ile ovarak yıkayınız.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Düzenli hamam otu yağı kullanımı vücuttaki kıl problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Hamam otu yağı tüy dökmeye yarar ve seans şeklinde düzenli kullanım kılların tamamen ortadan kalkmasını sağlar. Hamam otu yağı eski dönemlerden beri istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan yöntemler arasındadır.
Hamam Otu Yağı 20 ML kullanılışı; tüylü olan bölge klasik (ağda, cımbız, epilasyon vb. gibi) yöntemlerle tüyler kökünden arındırıldıktan sonra hamamotu yağını tüylerden temizlenen bölgeye, deriyi iyice yedirecek şekilde 5-10 dk masaj yaparak sürülür. Her seanstan sonra bu işlem 4-5 geceleri yatmadan önce yapılır.
Ağrısız ve Kullanımı Kolay: Tüylerden arınmış bir vücut için kristal saç silgisini dairesel hareketlerle cildinize sürmeniz yeterlidir. İşlem ayrıca, kullanımdan sonra pürüzsüz bir cilt ortaya çıkararak pul pul dökülmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri