Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hangi ayette iftiradan sakınmak istenmektedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi ayette iftiradan sakınmak istenmektedir?

Bu ayet Nur Suresi'nde yer almaktadır. Nur Suresi'nin 24. ayeti şöyledir: "Onlar ki, iffetli kadınları fena bir sûretle iftira ederler ve sonra da bu iftiralarını dört şahit getirmezlerse (cezalandırılmaları gerekir). İşte onlar yalancıdırlar."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hangi ayette iftiradan sakınılması?

Al-i İmran Suresi, 94. ayet: Artık bundan sonra kim Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzerse, işte onlar, zalim olanlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

İftira kuranda kaç yerde geçiyor?

Kısaca başka birini nedensiz suçlama veya suç atma anlamına gelen iftira oldukça günah davranışlardandır. Kur'an-ı Kerim'de 59 yerde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) hadislerinde iftira konusu geçmektedir. Kötü bir davranış olması nedeniyle Peygamber Efendimiz uyarılarda bulunmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

İftira kuranda geçiyor mu?

İftira, haksız yere birine suç isnat etmek anlamına gelmektedir. Kur'ân-ı Kerîm'de 59 yerde lafzen geçen iftira kavramı, mana olarak da daha birçok yerde geçmektedir. Kur'ân'da zikredildiği şekliyle ele alınacak olursa iftira Allah'a, peygamberlere ve mü'minlere yöneltilen büyük bir günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.uludag.edu.tr

Peygamber Efendimize iftira atan kişi ile ilgili hangi süre gelmiştir?

Hz. Âişe'ye zina iftirası atılması olayı. Adını, Kur'an'daki olaya ilişkin âyetlerde (en-Nûr 24/11-22) iki defa geçen (en-Nûr 24/11, 12) ifk kelimesinden alır. İfk “iftira, en kötü ve en çirkin yalan” demektir (bk. İFTİRA).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

İftira atmanın sonucu...

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İftiraya uğrayan biri ne yapmalı?

Bunun için çokça tövbe ve istiğfar etmek, yanlışlarımızı görmeye çalışmak, Allah'a tam itaat ettikten sonra, O'nun himayesine girmek en akıllıca bir yoldur. Rabbimiz cümlemizi insi ve cinni şeytanların şerlerinden korusun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İftira atmanın günahı nedir ayet?

İşte Kur'an'da iftira ile ilgili bazı ayetler: Nisa Suresi 112. ayet: "Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası cehennemdir. O, Allah'ın gazabına uğramıştır ve Allah ona lanet etmiş ve ona büyük bir azap hazırlamıştır." Bu ayet, iftira yoluyla bir müminin öldürülmesinin ciddiyetini vurgulamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İftira atana Allah ne yapar?

"Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu cehenneme sokar." Bu hadisin zahir ifadesine göre, başkasına iftira etmek kul hakkı olduğundan, böyle bir suç işleyen kimse cehennemde cezasını çekmeden kurtulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Islamda iftiranın cezası nedir?

Iffetli bir kadına zina isnadında bulunup da bunu dört erkek şahitle ispat edemeyen bir kimse kazıf cezasına çarptırılır. Bunlara ceza olarak seksen değnek vurulur ve bundan sonra şahitliklerine güvenilmez (bk. en-Nûr, 24/4; "kazf" mad.).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kim namuslu bir kadına iftira atmak ayet?

İmanlı, saf ve namuslu kadınlara iftira atanlar dünyada ve âhirette lânetlenmişlerdir, onlara büyük bir ceza vardır. 23, 24. Namuslu, kötülüklerden habersiz mümin kadınlara zina isnadında bulunanlar, dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuranmeali.com

Hangi peygamber iftiraya uğradı?

Musa ve Hz. İsa gibi nice peygamberler çevrelerindeki kötü insanların iftiralarına maruz kalmışlar, Hz. Meryem gibi bir peygamber annesi de iftiraya uğramıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İftira atanların sonu ne olacak?

“Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar.” Bu hadisin zahir ifadesine göre, başkasına iftira etmek kul hakkı olduğundan böyle bir suç işleyen kimse cehennemde cezasını çekmeden kurtulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gundem67.com

İftira atanın başına ne gelir?

Kim Muhammed aleyhisselama çok benzerse o derece, bu sıkıntılar, bu iftiralar başına gelir. Bunlar, bu yolun şanındandır. Eden kendine eder. Allahü teâlâ kimi azaba atmak isterse büyüklerin üstüne salar, yani o insanlar büyüklere dil uzatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Bir insana iftira atmanın cezası nedir?

Türk Ceza Kanunu'nun 267. Maddesinde düzenlenmiş olan iftira suçunun basit halinin işlenmesi halinde iftira suçunu işleyen fail bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. “Fiilin maddî eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Gıybet ayeti hangi ayet?

Türkçede bu kavramın karşılığı olarak "dedikodu" ve "çekiştirme" kelimeleri kullanılır. İslam'da büyük günahlardan biridir. Hucurat suresi 12. ayette, gıybet yapmak, ölmüş kardeşinin (insanın) etini yemeye benzetilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

TCK nın 267 maddesi nedir?

Madde 267- (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Asılsız iftira nedir?

İftira; Kasıtlı ve asılsız olarak suç yükleme, kara çalma, bühtan gibi anlamlara gelmektedir. Yalan; Doğru olmayan, gerçeğe uymayan, uydurma söz gibi anlamlara gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

En büyük iftira nedir?

Çok sayıda ayet-i kerime, iftira`nın özelliğinden ve onun Allah`ın nezdinde sevilmeyen ve hatta yerilen bir davranış olduğundan bahsetmektedir. Iftiranın en ağırı namus üzerine atılan iftiradır. Bunu, Hz. Âîşe ile ilgili olarak "Ifk hadisesinde" görmekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Eşim bana iftira atıyor ne yapmalıyım?

İftira suçu mağduru, suç duyurusu yanında, kendisi hakkında iftira atan kişiye karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Maddi tazminat davası ile iftira suçunun mağduru, iftira nedeniyle malvarlığında meydana gelen eksilmenin dolayısıyla maddi zararının giderilmesini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harunkaradag.av.tr

İftira atana beddua edilir mi?

Lanet okumak, doğru değildir.

Haklı iken haksız duruma düşmemek için İslam'ın uygun görmediği -sövme, lanetleme- gibi tavırlardan uzak durmakta yarar vardır. İftiraya maruz kalmış kişinin, iftiracıyı mübaheleye (karşılıklı lanet okuma) çağırma yetkisinin olduğunu düşünmüyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İftira edenin tövbesi kabul olur mu?

Dolayısıyla ister namusa ve şerefe yönelik olsun isterse başka bir nedenle olsun, her türlü hakaret, iftira ve küfürden dolayı, Yüce Allah'a tövbe edilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İftiraya uğrayan kişi ne okumalı?

Türkçe Okunuşu:

Kâle rabbinsurnî bimâ kezzebûni.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Allah'a iftira atmak ne demek?

a) Yalan söyleyerek bir şeyi Allah'a isnat etmek.

Örneğin, kendisinde olmadığı halde, “Allah bana keşif-keramet vermiştir.” demek Allah'a iftira etmektir. Keza, herhangi bir şekilde yalan söylemek, Allah'ın ilim ve kudretine iftiradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kul hakkı hangi surede geçiyor?

Bakara Suresi'nin 188. Ayeti: Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İftira atmanın insana verdiği zararlar nelerdir?

Size kimse güvenmez,sosyalleşemez ve arladaslarınız asla olmaz.İftira birisine suç atmaktır örneğin; birinin kalemını çalıp,suç atacagınız kişinin cantasına koyup siz yapmamış gibi davranırsınız.Diğerleri o iftira atılan kişiyi hiç sevmez cunku esyalarımızı çalıyor sanıp,ondan uzak dururuz.Bu nedenle yapmamalıyız,çünkü ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eodev.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT