B12 vitamini (kobalamin), vücudun kan ve sinir hücrelerini sağlıklı tutma, DNA yapımına yardımcı olma, kemik yanı sıra saç, cilt ve tırnak sağlığını destekleme ve yorgun ya da zayıf hissetmeye neden olan megaloblastik aneminin önlenmesine yardımcı olur.
B12 Vitamini (Kobalamin)
Bunun yanı sıra, beyin ve sinir hücrelerinin gelişimi ve çalışması açısından da son derece önemlidir.
Dolayısıyla, hem merkezi sinir sisteminin hem de periferik sinir sisteminin sağlığı açısından nörotropik B vitaminleri önemli rol oynar.
B12 vitamini eksikliği, sinirlerin işlevini etkileyebilir ve sinirlilik, anksiyete ve depresyon gibi duygusal sorunlara neden olabilir.
Vücuda yeterli miktarda B12 vitamininin alınamaması durumunda B12 vitamini eksikliği ortaya çıkar. Bu durum, sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasara yol açabilir.
İlgili 33 soru bulundu
D vitamini eksikliği, genellikle güneş ışığından yeterli miktarda faydalanmama ve beslenme alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıkar. Depresyon, huzursuzluk, uykusuzluk ve enerji düşüklüğü gibi semptomlara yol açabilir.
B1, B6, B12 vitaminlerin bileşimi ağrı giderici özellikler gösterir. Söz konusu vitaminlerin tek tek kullanılması ile sağlanacak etkinin çok üstünde bir etki gösterir. APİKOBAL® PLUS, sığır kaynaklı jelatin ve sığır kaynaklı laktoz monohidrat içerir.
B12 vitamini hapı zararları şu şekilde sıralanabilir: Sinir sisteminin düzenlenmesini sağlamak için önemli bir etkiye sahip olan B12 vitamini fazlalığı stres seviyesini yükseltmeye yol açabilir. Vücutta fazla depolanan B12 vitamini depresyon, panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Nörojenez, sinir ağlarından yeni sinir hücrelerinin üretildiği süreçtir. Yetişkinlerde bulunan sinir ağlarındaki üretici hücreler vücudun onarımında görev alıp, yetişkin dokuları yenileyebilme yetisine sahiptir. Dolayısıyla nörojenez belki de beyin sağlığının en önemli biyolojik belirteçlerinden biridir.
Bemiks Ampul:
Ampul formundaki ürün, ağız yoluyla vitamin alınamaması durumunda enjeksiyon olarak vitamin desteğinin sağlanması için kullanılmaktadır. Akvaryum balıklarında da insanlar gibi vitamin eksikliği durumlarında ya da tedavi sonrasında destekleyici olması için kullanılmaktadır.
Beslenme yoluyla veya belirli zamanlarda – özellikle stres altında ya da hamilelikte – modern besin kaynaklarının tek başına B vitamini ihtiyacını karşılamada yetersiz kalabileceği durumlarda bir B kompleks desteği kullanılması önerilir.
B5 vitamini bazı hormonları sağlıklı kılar:
B5 vitamini, stres hormonu olarak adlandırılan kortizol hormonunu düzenlemesiyle stres önleyen hormon olarak bilinir.
APİKOBAL® PLUS kullanımı kontrendikedir. Yeterli klinik deneyim olmadığından, çocuklarda ve adölesanlarda • Renal veya hepatik yetmezliği bulunan hastalar. (piridoksin hidroklorür) önerildiği gibi alınmadığı takdirde (doz aşımı tehlikesi, “Doz aşımı” bölümüne bakınız), ciddi nörotoksisite görülebilir.
B1, B6, B12 vitaminlerinin birlikte eksikliğinde veya eksikliği için risk faktörü bulunan hastalarda kullanılır. 30, 50, 60 ve 90 film kaplı tabletlik blister ambalajlarda.
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1-2 tablettir. Tedavi süresi doktor tarafından belirlenmelidir. Uygulama şekli: APİKOBAL® PLUS çiğnenmeden, yeterli miktarda sıvı ile mide boşken yutulmalıdır.
B12 vitamin hapı önerilir.
3. BENEXOL B12 nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, günde 1 film kaplı tablet kullanınız. Ürün, genellikle bir ilâ birkaç hafta için reçete edilir. Bazı durumlarda, doktor, tedavi süresini birkaç ay daha uzatabilir.
Üyesi Aliihsan Gemici, “Doğumsal anormallikler, nörolojik rahatsızlıklar, ruh sağlığı bozuklukları (demans, depresyon), kansızlık, hipertansiyon, uykusuzluk, kalp hastalığı, enflamatuar durumları ve cilt hastalıkları B vitamini eksikliğinde oluşabilir” açıklamasını yaptı.
B12 vitamini, sinir sistemi fonksiyonlarının korunmasından enerji üretimine kadar birçok önemli görevi olan bir vitamindir. Eksikliği anemi, yorgunluk, zayıflık, kabızlık, iştah kaybı ve kilo kaybına neden olabilir.
Magnezyum eksikliği, B12 vitamini eksikliği, böbrek yetersizliği ve romatroid artrit gibi birçok başka hastalık huzursuz bacak sendromuna yol açabilir.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri