- Mideyi tedavi edici bir özelliğe sahip olan çam balı helicobakterilere karşı savaşır. - Çam balı genel olarak nezle, öksürük ve boğaz iltihaplarını iyileştirici bir özelliğe sahiptir. - Çam balı kabızlığa ve ishale iyi gelen besinler arasında yer alır.
Ham balın mide ve bağırsaklar için iyi olmasının 4 nedeni
Ham bal, asit oluşturan işlenmiş balın aksine alkali oluşturur, bu nedenle iltihaplanma ile mücadeleye yardımcı olur. Ham bal, bağırsaktaki faydalı bakteriler için bir yakıt kaynağı (prebiyotik) görevi görebilecek oligosakkaritler (şekerler) içerir.
Mikropları yok edici bir etkisi bulunan bal, sindirim sistemi için de oldukça faydalı bir gıda maddesidir. Mide ve bağırsak problemleri yaşayan kişiler için en doğal çözümlerinden biri olan bal sayesinde sindiriminizi düzene sokabilirsiniz.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
Çünkü sindirim sisteminizi iyileştirir
Balın antiseptik etkisi midenin asit derecesini düşürür. Ballı su içmek kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler; böylelikle kabızlık, şişkinlik sorunlarına da iyi gelir. Ballı su içtiğinizde gaz, mide ağrısı ve yanması gibi problemlerinizin de geçtiğini görürsünüz.
İlgili 38 soru bulundu
Bal yemek için sabah saatleri günün en iyi saatleridir. Uzmanlar tarafından bizlere her seferinde 25 gram ila 50 gram balı ılık su ile içmemiz önerilir.
Bal güçlü bir antiseptiktir, bu nedenle aç karnına bir kaşık bal yemek tavsiye edilir. Bu basit ritüel, sindirim sistemi ile ilişkili çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bal mideden geçerken mikropları yok eder ve mukoza zarındaki küçük yaraları iyileştirir.
En faydalı bal türü son yıllarda yapılan yeni çalışmalar sonucunda siyah bal olarak bilinen meşe balının öne çıkmasıyla bilinmektedir. Kanser, solunum, mide ve cilt hastalıkları gibi çok çeşitli rahatsızlıklara faydası olduğu test edilmiştir.
Mide ve bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bu özelliğiyle birçok sindirim sorununa iyi gelebiliyor. Hazımsızlık, şişkinlik gibi sıkça yaşanabilen sorunların hızlıca geçmesini sağlıyor. Antiseptik özellikler gösterdiğinden çam balı mikropların hızlıca ölmesini sağlıyor.
Çam balını çiçek balından ayıran özelliklerden birisi renginin çiçek ballarına göre daha koyu olmasıdır. Çam balının besin değeri çiçek balına göre biraz daha düşüktür. Çam balını çiçek balından ayıran bir diğer özellik; kristalize olmamasıdır. .
Bal, nektarın arılar tarafından zaten sindirilmiş, hazmedilmiş hali olduğundan hazmı kolay bir besindir. Bununla birlikte içerdiği enzim ve probiyotik bakteriler sebebi ile diğer tatlı gıdalardan farklı olarak, büyük insülin dalgalanması yaratmaz.
Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir.
Bin derde derman olarak bilinen bal, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bağırsaklardaki, damarlardaki ve diğer organlardaki pislikleri temizler.Yenmesi ve haricen sürülmesi, vücut salgılarını düzenler. İhtiyarlara ve balgamlılara faydalıdır. Soğuk algınlığını önler.
Bal ile beslenme, çocuklarda bir kemik hastalığı olan raşitizm, bağırsak iltihabı ve erken doğum gibi durumlarda da yarar sağlamaktadır.
Kestane balı özellik bakımından daha koyu kıvamda, koyu kahve renginde, biraz acı, keskin bir tadı olan aynı zamanda kestanenin tadını ve kokusunu da içeren lezzete sahiptir. Çiçek balından daha koyu renktedir ve çiçek balına oranla 2 kat daha fazla demir ve 4 kat fazla kalsiyum içerir.
Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda E vitamini içermesiyle öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. En büyük faydaları ise akciğer ve kalple ilgili hastalıklarda yardımcı tedavi olabilmesidir. Keçiboynuzu balı kalbe faydalıdır, çarpıntıyı önler, insan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.
Nefes açıcı olması, göğsü yumuşatması, özellikle sigara tiryakilerinde akciğerleri temizlemesi gibi faydaları vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, zatürre, astım, egzama, mide hastalığı olanlara özellikle tavsiye edilen bir baldır. Grip ve öksürüğün kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.
TOPLAM 4 ÖDÜL 47. APİMONDİA ARICILIK ÖDÜLLERİ “Sizin de herkes gibi iyi balı, gerçek balı aradığınızı biliyoruz. Biz 300 yıldır 2.500 rakımlı Eğriçayır Yaylası'nda geleneksel arıcılığı yaşatıyoruz.
Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini ileri sürdü. Balın sıvı şeker olduğunu iddia eden Karatay, "Yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikozdur. Bal da pekmez de sıvı şekerdir.
Bal metabolizmanızı geliştirir ve kilo vermenize yardımcı olur. Balda hiç kolesterol bulunmaz. Tam tersine bal kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Günlük bal tüketiminin vücuttaki antioksidan oranında pozitif bir etkisi vardır.
TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT!
Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri