Bize yakışan budur: Hepsinin ayrı ayrı tadına bakmak. Aynı öğünde iki farklı protein içeren hayvansal gıda birlikte tüketilirse iki gıda da sindirilemez ve vücutta toksik atıklara dönüşür. Bu da vücudun direncini kırar.
Süt ile Beraber Tüketilmemesi Gereken Gıdalar
Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir. Ayrıca beslenme uzmanları süt ve ekşi gıdaların (örneğin; sirke, şarap) aynı gün tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Yumurta: Meyveler, özellikle de kavun, baklagiller, peynir, balık, süt, et, yoğurt ile birlikte tüketilmemeli.
İlgili 23 soru bulundu
Patates diyeti ise diyet öğünlerinde ağırlıklı olarak patatesin tüketildiği bir diyet programıdır. Özellikle haşlanmış patates ile yapılmaktadır. Metabolizmanın çalışmasına destek olması için haşlanmış patates ile beraber yoğurt tüketimi de önerilmektedir.
Peynir: Beyaz peynir veya kaşar peyniri genel olarak kahvaltıda tercih ettiğimiz besinlerdir. Yağ bakımından daha az yağlı ve az tuzlu beyaz peynir güne hafif başlamanızı ve uzun süre doygunluk hissetmenizi sağlar. Kaşar peyniri ise beyaz peynire göre daha yağlı olduğundan tüketim miktarına dikkat etmek gerekir.
Dr. Canan Karatay yumurtanın pişirilme şekliyle alakalı şu tavsiyelerde bulundu; Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir.
Natoli'ye göre uyumadan 2 saat önce ya da akşam yemeğinde yenecek yumurtanın birçok faydası bulunuyor. Yumurtanın doğal bir sedatif, daha başka bir şekilde anlatmak gerekirse doğal bir yatıştırıcı olduğunu söyleyen beslenme uzmanı uyumadan önce yumurta yediğinizde vücudunuzda şunların olacağını söylüyor...
2.1.
Bir yemek kaşığı yani yaklaşık olarak 7 gram öğütülmüş keten veya chia tohumunu üç yemek kaşığı (45 gram) su ile tamamen emilip koyulaşana kadar çırpmak gerekiyor. Bu oran bir yumurta yerine kullanılıyor.
Her gün aynı yemeği veya atıştırmalıkları yemek, ne yiyeceğinizi bulma stresi olmadan sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Aynı şeyi sık sık yemek, yemek seçmek ve planlamak için gereken süreyi kısaltır. Ayrıca hazırlamanızı ve pişirmenizi de kolaylaştırabilir.
Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür.
Süt ve yoğurt
Protein grubuna mensup besinler kendileri gibi protein grubuna ait besinler ile birlikte tüketilmemeli. Aksi taktirde midenizi bozabilir.
Turunçgiller, özellikle portakal, mandalina gibi turuncu meyveler, asit açısından zengindir. Aç karna tüketmek ise gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
2-3 yumurta, en uygun günlük doz olduğu ortaya çıktı.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
Bununla birlikte uzmanlar özellikle günde 2 adet haşlanmış yumurta yemenin sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çiziyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri içeren haşlanmış yumurta ayrıca folik asit, demir, çinko, fosfor ve protein bakımından zengindir.
Eğer mevcutta sadece bir kalp damar hastalığı varsa bu bireyler yumurta tüketimini günde 2 ile sınırlandırmalıdırlar. Sağlıklı bireyler ise günde 3 yumurta bile tüketebilirler bir sınırlama kalp sağlığı riski açısından yoktur.
Bu nedenle Son Tüketim Tarihi geçmiş yumurta eğer bozuk kokuyorsa asla tüketilmemelidir. Fakat bozuk kokmuyorsa, tazeliğini test ederek ve iyice pişirerek gıda israfını önleyebiliriz. Son Tüketim Tarihi geçmiş pişmemiş ve az pişmiş yumurtaların enfeksiyon riskini artırabileceğini unutmayın.
Yumurtanın en yararlı hali pişmiş halidir. Çiğ şekilde pişirmeyi önermem. Ancak şu şekilde yağda kızartırsakta protein kayıplarına neden olabilir. Yani daha az yararlı bir protein tüketmiş oluruz.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
Kaşar peyniri, bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayarak ishal gibi rahatsızlıkları tedavi eder. Kaşar peyniri çeşitlerini düzenli olarak tükettiğiniz takdirde sindirim sisteminizde oluşan rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. Sindirim sisteminizin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri, lor peyniri ve sağlık açısından tamamen katkısız ve doğal olan Ekremoğlu peynirleridir. Ekremoğlu peynirlerinin coğrafi açıdan işaret tescili olması da tüm peynirlerinin sağlık açısından güvenle tüketilmesini sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri