Gelincik, ezan çiçeği, kasımpatı, çan çiçeği, ekinezya çiçeği uzun ömürlü bitkiler arasında yer alır. Hiç solmayan çiçek hangisi? Ölmez otu, hiç solmayan çiçek olarak bilinir. Koparıldıktan sonra bile çiçeklerini dökmeyen bu bitki, her zaman capcanlı durur.
HAVA BİTKİSİ (TİLLANDSİA) Hava bitkileri hemen hemen her yerde yetiştirilebilir ve bakımı da oldukça basittir. Hiçbir koşulda doğrudan güneş ışığına bırakılmamalıdır. Daha loş gölgeli bir yerde bulunmalıdır. Tillandsia, filtrelenmiş veya dolaylı ışığı sever.
İlgili 24 soru bulundu
Norveç'te Oslo'nun batısında yer alan Rjukan kasabasının oldukça ilginç bir özelliği var. Etrafı yüksek dağlarla çevrili olan bir vadi içinde yer alan bu kasaba yıllardır hiç güneş görmüyor. 6 ay boyunca hiç güneş görmeyen ve kapkaranlık olan bu kasaba, sorunlarına buldukları çözümle herkesin ilgi odağı oldu.
Aynı zamanda Dünya kendi etrafında da döner. Kendi etrafında dönmesi de 1 günü oluşturur. İşte bu dönme hareketi de gece ve gündüz kavramlarını oluşturur. Dünya'nın Güneş gören tarafında gündüz olurken, Güneş görmeyen tarafında ise gece oluşur.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Bu bitkiler arasında sukulentler, kaktüsler, japon bambusu, aspidistra, ivy, şeftali çiçeği, lale, sardunya, yalancı zambak, hava bitkisi ve ananas bitkisi gibi türler yer alır.
50-69 cm civarında parlak sarı rengi bulunan ve papatyagiller ailesinden olan bu çiçeğin latinca adı Helichrysum İtalicum'dur. Yunancada “helios” yani güneş anlamına gelmektedir. Batılı diğer ülkelerde ise immortelle olarak bilinmektedir.
Deve tabanını evde ya da salonda konumlandırırken yarı gölgeli köşeleri seçmelisiniz. Güneşi doğrudan almayı sevmeyen bir yapısı vardır. Bu nedenle güneşin gördüğü ancak dik şekilde değmediği yerler bitkiniz için uygundur. Rüzgarı da şiddetli şekilde almaması önerilir.
Püskürtme yöntemiyle sulanan yapraklı çiçekleri güneş ışığına maruz bırakmadan sulamanız gerekmektedir. Güneş ışığında yapraklara püskürtülen su, yapraklar üzerinde kahverengilekeler bırakacaktır.
Dağ menekşesi, çuha çiçeği, süs lahanası, kasımpatı, şebboy, açelya, Atatürk çiçeği, sıklamen, nergis, krizantem, kasımpatı, yılbaşı çiçeği, kardelen...
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Güneş etrafındaki elips yörüngesinde ilerleyen Dünya, Kuzey yarı kürede yaz mevsimi yaşanırken, Güneş'e en uzak konumunda bulunur.
Tutulum veya ekliptik, Dünya'nın Güneş çevresinde izlediği yörüngenin içinde bulunduğu düzlemdir.
Bakı, bir bölgedeki dağların Güneş ışınlarını alış yönü veya Güneş'e bakış kısmı olarak açıklanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri