Dosya Virüsleri: Com, Exe gibi çalışabilir dosyalara bulaşırlar ve bu dosyalardan diğer dosyalara sıçrarlar. Ne kadar dosyaya sıçradıklarına bağlı olarak dosyanın boyutunu arttırırlar. Dosyaya bulaşan virüs yazılımı dosyanın sonunda bazen de ortasında olabilir. Bu virüsler hafızada kalabilme özelliğine sahiptirler.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler.
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Microsoft Office dosyaları, özellikle de Word belgeleri (DOC, DOCX), Excel tabloları (XLS, XLSX, XLSM), sunumlar ve taslaklar, siber suçlular arasında oldukça popüler. Bu dosyalar, dosyanın içinde çalışan ufak programlar olan makroları içerebilir.
Görev Yöneticisindeki csrss.exe Dosyası Ne İşe Yarar ve Virüs müdür? Görev Yöneticisindeki csrss.exe dosyası virüs değildir. İşletim sistemi için oldukça önemli bir dosyadır. Profesyonel olmayan kişiler tarafından müdahale edilmesi kesinlikle önerilmez.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle Word dokümanı olan ".doc" uzantılı dosyalar potansiyel virüs içerebilirler. Bazı e-posta istemcileri de (Outlook gibi), yazılımlarındaki açık ve hatalardan ötürü kullanıcı istemeden gelen e-postayı kendi kendilerine açıp çalıştırabilmektedirler.
* Her zaman kullandığınız dosyalarınızın boyutları birden bire değiştiyse bu bir virüs işaretidir. Örneğin dosyanın normal boyutu 10 MB ancak 800 MB olarak göründüğü gibi, içerisine girdiğinizde, bu kadar büyük bir boyut çıkaracak herhangi bir dosyanın olmadığını görüyorsanız virüsten şüphelenmelisiniz.
Her dosya formatından virüs bulaşma ihtimali mevcuttur. Resimlerde bile bazı güvenlik açıkları ile sisteme virüs girme ihtimali vardır.
Megapat. Eğer kuzeninizin indirmiş olduğu PDF dosyalarında bir güvenlik açığı varsa ve bu güvenlik açığından dolayı da PDF dosyalarının içerisine exploit eklendiyse, PDF dosyalarında tehdit olma ihtimali yüksek olur.
Kesinlikle virüs içermeyen dosya türlerine örnek olarak ses dosyaları (*.mp3, *.wav, *.mid), metin dosyaları ( *.txt, *.pdf, *.ini,*.log), resim dosyaları ( *.bmp, *.jpg, *.gif, *.ico), film dosyaları ( *.mpg, *.mpeg, *.avi, *.asf) örnek olarak gösterilebilir.
Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
Bildiğim bulaşmaz. Çoğu virüs tıklanmadığı sürece sisteme girmez. Ayrıca antivirüs rar içindeki virüse müdahale edemiyor.
Koronavirüsün ortaya çıktığı ve açık ara farkla en fazla sayıda bulaştığı ülke olan Çin, başlangıçta yeterli önlemi almayarak hastalığın dünyaya yayılmasına yol açmakla suçlanıyordu. Ocak ayından itibaren önlemler almaya başlayan Çin, Şubat'tan itibaren salgının yayılma hızını azaltmayı başardı.
Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji Uzmanı Songül Özer Covid -19 nedeniyle sıklıkla sorulan bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor: “ Virüs cansız yüzeylerde yaşar. Ama ne kadar süre ile yaşar bu önemli. Virüsler canlı hücrenin içerisinde yaşamak zorundadırlar.
SARS-CoV-2 ile enfekte olan kişilerin yüzde 97'sinden fazlası, temastan sonraki 11,5 gün içinde semptom göstermiştir. Araştırmalara göre, yeni enfekte olmuş bir kişide semptomların temastan sonra en sık 5 gün içinde ortaya çıktığını göstermektedir. Nadir durumlarda,semptomların ortaya çıkması 14 günü de aşabilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
(3) Yanıt Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz.
Virüsün ne virüsü olduğuna bağlı %99 ihtimalle silecektir ama eğer Firmware(BIOS) virüsü (ki bu virüsler aşırı nadirdir) ise anakartı değiştirmen lazım silinmesi için. Ancak format yüksek ihtimal sorununu çözecektir.
Görsellerden virüs bulaşması imkansız.
Ekran görüntüsü alırsan bir şey olmaz.
Aklıma ılginç bir soru geldi, mesela Google görsellerde arama yapıyoruz, oradan fotoğraf indiriyoruz buralardan fotoğraf vasıtasıyla virüs bulaşır mı? Bulaşmaz.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri