Güneşin zararlı UV ışınlarının neden olduğu cilt hasarı ve kanser riskini en aza indirmek için esmerler de yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmalıdır. Genel olarak en az SPF 30 olan bir güneş kremi önerilir. Ancak yaz aylarında ve uzun süreli güneş maruziyeti durumlarında daha yüksek SPF değerleri tercih edilebilir.
Sabah veya akşam saatleri gibi güneş ışınlarının etkisinin daha az olduğu zamanlarda düşük SPF'li koruyucular kullanabilirsiniz. Güneş ürünlerinde en çok tercih edilen SPF30 ve SPF50 ürünlerdir. Öğle saatlerinde güneşe maruz kalacaksanız SPF50 ve üzeri koruyuculuğa sahip ürünler kullanmanız önerilir.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Özellikle içeriğinde oxybenzone ve yukarıda yer almayan para amino benzoik asit bulunan kremler çocuklar ve bebekler tarafından kullanılmamalıdır. Bunun yerine mineral bazlı kremler tercih edilmelidir.
Güneş kremi güneşe çıkmadan 30 dakika öncesinde sürülmeli ve 2 saatte bir tekrar cilde uygulanmalıdır. Bunun yanında, denizleri ve çevreyi kirletmeyen doğa dostu güneş kremleri tercih edilmelidir.”
İlgili 42 soru bulundu
Johnson and Johnson ilaç firması tarafından piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinin benzen içerdiği için geri çekildiği bildirildi. Sürekli maruz kalındığında kansere yol açabilecek bir kimyasal olan benzenin güneş kremlerinde kullanılmasının sağlık açısından tehlikeli olduğu belirtildi.
Ürün köpürmüş mü ona da baksınlar, ürünün kıvamı değişik olabiliyor. Krem bazen alta çöker, üstte sıvı kalıyor. Bunların olmaması lazım, ürün tek kıvamda olması lazım. Kullandıktan sonra bozuluyorsa, kıvamı kokusu değişiyorsa, kötü koku oluşuyorsa dikkatli olmakta fayda var."
Güneş kremi kullanarak güneşten korunurken cildimize başka hasarlar vermemek adına içeriği temiz ve kaliteli, güvenilir güneş kremi ürünleri kullanmalıyız. Bioderma güneş kremi, içeriği oldukça temiz ve güvenilirdir.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Solante güneş koruyucu ürünleri;
İsviçre'de (AKATICH AG tarafından), sadece Akur Pharma için üretilmektedir. Türkiye ve dünyada satış ve dağıtım hakları sadece firmamıza aittir. İsviçre dahil başka ülkeden, başka kişi veya kişilerce ithali mümkün değildir.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Yüksek faktör değerine sahip ürünleri arasında Factor100 SPF 50 100 ml güneş koruyucu krem bulunur.
Doğal bitkilerin kullanımıyla üretilen markanın ürünleri, geniş kapsamlı olup her soruna çözüm olacak niteliktedir.
Kimyasal filtrelere karşı reaksiyon gösteren ve güneşe karşı hassas ciltler için çok yüksek güneş koruması sağlayan %100 mineral filtreli güneş koruyucudur.
NAOS Türkiye; BIODERMA, Institut Esthederm ve Etat Pur ürünlerinin resmi satıcısı olup, NAOS Stars web sitesi ve uygulamasından satın aldığınız ürünler %100 orijinal ürünlerdir.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
La Roche Posay Güneş Kremi Ne Zaman Bozulur ? La Roche Posay güneş kreminin raf ömrü 12 ile 18 ay arasında olabilir.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Öncelikle güneş kremi uygulamaları temiz bir cilde yapılmalıdır. Bunun için tonik ya da gül suyu ile yüzünüzü arındırmalısınız. Ardındansa güneş kreminizi yüzünüze dağıtmalısınız. Bu aşamada 15-20 dakika beklemek cildinizin güneş kremini emmesini böylece makyajınızın daha rahat yapılmasını sağlayabilir.
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın. Güneş kreminin SPF koruması ve aktif içerikler, 3 senede etkisini yitiriyor. Yani 3 senelik güneş kremi artık seni UV ışınlarından korumaz.
Dermatolog Shari Marchbein, güneş kremlerinin son kullanma tarihinin geçtiğini ve bu durumda kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Son kullanma tarihi geçmiş güneş kremleri, koruma özelliklerini kaybeder ve cilt hasarı riskini artırır.
Güneş altında uzun süreler kalmanın bizim için zararlı olabilecek ışınlarından korunmak için bazı önlemler almak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve bunlardan birisi de güneş kremi kullanmak. Zaten bu nedenle sağlık uzmanları ve sağlık kuruluşları güneş kremlerini kullanmayı öneriyorlar.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Gerçekleri Tanıyın: Kimyasal Maddeye Karşı
“Mineral” terimi, genellikle formülasyonda güneş koruyucu filtreler olarak; titanyum dioksit, çinko oksit veya her ikisinin de kullanımına atıfta bulunur. Çoğu eczane veya büyük marka güneş kremi, kimyasal bazlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri