HANGİ İLLERDE DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI? Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12. Sınıf öğrencilerini devamsızlıktan bırakmayacağız." açıklamasında bulundu. Karar, 81 ili kapsıyor.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Deprem felaketi nedeniyle 10 ilden diğer illere nakil olan öğrencilerimizin de devamsızlık ile ilgili hükümlerden muaf tutulmasına karar verdik. " diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
İlgili 27 soru bulundu
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12. Sınıflara Devamsızlık Affı 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12. Sınıflara devamsızlık affı artık gelmeli.
Şurada Paylaş! HANGİ İLLERDE DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI? Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak.
DEPREM OLAN İLLERDE OKULA GİTMEK ZORUNLU MU? Deprem olan ve OHAL ilan edilen bölgelerde okullarda devam zorunluluğu bulunmuyor. OHAL ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ'da okula devam zorunluluğu kaldırıldı.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Ortaokul; 5.6.7. ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur.
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında 12. devamsızlık konusunda alınan kararı açıkladı ve "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu" diyerek alınan kararı duyurdu ve 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu.
DEVAMSIZLIK. Ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerin devamsızlık süreleri ne kadardır? Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Bu dönem okulun son haftası 12-16 Haziran tarihlerine denk gelmektedir. Okullarda mevzuat gereği 16 Haziran cuma günü son ders zili çalana kadar yoklama alınmaya devam eder.
Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.
Madde 56 - Yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği beher gün için on beş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Zorunlu eğitim süresinin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifi, 30 Mart 2012 tarihinde, TBMM genel kurulunda 295 oyla kabul edilirken 91 de red oyu kullanıldı. Bu kanunda 8 yıldan 12 yıla çıkarılan zorunlu eğitim; 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsıyor.
CEVAP 2: Bu değişikliklerle birlikte halen uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirilerek 12 yıllık süre üç kademeye ayrılmıştır.
Özer 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan kalmayacağını duyurdu. 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık affı geldiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "YKS'ye rahatça hazırlanmaları için devamsızlıktan muaf olacaklar." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu. Özer "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu. 10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.Tekin, "Merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından 12.sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye nakil süreçlerini zorlaştıracağız" diye konuştu.
Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre 10 gün ve üzerinde özürsüz, 20 gün ve üzerinde özürlü devamsızlık yapan öğrenciler sınıf tekrarına kalır. Buna göre öğrencilerin maksimum 20 gün özürlü devamsızlık yapma hakkı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri