Ölüdeniz Plajı Özellikleri Plajın kumsalının uzunluğu 3 kilometredir. Plajın dış zemini kum, çakıl ve taşlardan oluşmaktadır. Kumlar ince tanelidir. Plajın su zemini çakıl ve taşlardan oluşmaktadır.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Fethiye'nin pek çok plajı bu canlıların doğal yaşam alanı. Nesli tükenmekte olan bu canlıların doğal yaşamını burada gözlemlemek mümkün. Plajın sahil ve deniz tabanı kumlu.
Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır. Böyle görünmesine rağmen Ölüdeniz'in önemli bir özelliği vardır. Kendisini devamlı yenilediği için suyu cam gibidir.
Yaz-kış Ölüdeniz'e girip denizin keyfini sürebilirsiniz. Denizin tuzluluk oranı % 30 civarındadır. Akdeniz'den 8.6 kez daha tuzludur. Tuzluluk oranının çok yüksek oluşundan dolayı içinde canlı yaşayamaz.
İlgili 17 soru bulundu
Ölüdeniz Belcekız Plajı'nda 5 metrelik dalgalar sahildeki 2 kulübeyi yıktı. Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi Belcekız Plajı'nda saatteki hızı yer yer 25 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kıyıya çarparak, yükselen dalgaların boyu, 5 metreyi buldu.
Yüksek tuz oranı
%33'e ulaşan tuz oranıyla Ölüdeniz, dünyadaki en tuzlu üçüncü su kaynağıdır. Bu yönüyle de bölge turistlerin olduğu kadar bilim insanlarının da ilgi odağıdır.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Belce kızda denizde ufak çakıl taşları mevcut , kumla kaplı değil deniz . Ama suyu renk tonları efsane . Çıkışta duşlar mevcut soyunma kabini mevcut.
Çalış Plajı
Sahili kumla karışık ince taşlardan oluşan bu plaj, bulunduğu konum itibariyle genellikle kalabalık olmaktadır.
İçmeler Plajı
Çevresinde büfe, restoran ve barların hizmet verdiği plajın kumu, ince tanecikli olup; altın rengine sahiptir. Denizin sıcaklığı ortalama düzeyde olan plajda şezlong kiralama ücretleri 25 – 30 TL aralığındadır.
Kalkan Halk Plajı, Kalkan merkezde bulunuyor. Muhteşem manzarası, küçük çakıl taşlı kumlu sahili, berrak ve temiz suyuyla öne çıkıyor. Mavi Bayrak ödüllü bu plaja girişler ücretsiz ama şezlong ve şemsiye gibi hizmetler ücretli.
Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz'e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici turkuazı zenginleştirir. Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış.
Mayıs ayından itibaren deniz sezonunun açıldığı Ölüdeniz'de ekim ayının sonuna kadar denize girilebilmektedir. Turkuaz renkli suyu, bembeyaz kumsalıyla denize girmenin zevke dönüştüğü Ölüdeniz'de yaz tatilinizi huzur içinde geçirebilir, tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.
Kumburnu Plajı
Sığ ve sıcak suyu sebebiyle aileler ve özellikle de küçük çocukların yüzmesi için uygun. Nadiren deniz kestanelerinin olması haricinde bir çocuğun yüzmesi için oldukça uygun bir denize sahip. Giriş ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiye kiralamak paralı.
Kelebekler Vadisi Plajı taşlık bir plaj. Deniz 5-6 metre sonra derinleşiyor. Yazın oldukça kalabalık ve bir çok günübirlik tekne buraya geliyor. Yeme içme noktasında vadi girişinde bir işletme mevcut.
Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü bir lagün ve plajdır. Ölüdeniz plajı giriş ücreti 2023 yılında 100 liradır. Buna araç park ücreti dâhildir.
Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Ölüdeniz'de dır-dir 21.9°C, mevsimlere göre: kışın 18.2°C, baharda 18.4°C, yazın 26.2°C, sonbaharda 24.6°C.
2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL.
Fethiye Ölüdeniz derinliği kaç metre? Ölüdeniz yani Kumburnu plajında derinlik ilk 4-5 metre boyunca boyu geçmemektedir.
Kıdrak Koyu Plajı, Fethiye merkeze 15 kilometre, Ölüdeniz Plajı'na ise 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde bulunuyor. Müthiş bir berraklığa ve mavinin güzel tonlarına sahip olan Kıdrak Koyu'nun denizi tek kelimeyle mükemmel.
Fethiye Ölüdeniz'in neyi meşhurdur? Rafting, yamaç paraşütü ve tekne turu aktiviteleri ile meşhur olan Ölüdeniz, et kapama, tuzda levrek, otlu gözleme ve leğen böreği lezzetleriyle de turistlerin damak zevklerini şenlendirmeyi başarıyor.
Oldukça tuzlu olan Lut Gölü'ne ulaşım da oldukça kolaydır. Lut Gölü dünyanın en tuzlu üçüncü gölüdür. Bu nedenle hiç kıpırdanmasa bile gölün üzerinde bel hizasına kadar batmadan durulabilir. Bu gölün diğer adı ise Ölü Deniz olarak bilinir.
Game of Fishing Güney Ege'nin ve Akdeniz kıyısının kesiştiği nokta olan doğal güzelliği ile ünlü Ölüdeniz'den sizleri profesyonel balık avı turuna davet ediyor. Akya (amberjack), Lambuka (mahi mahi), Yazılı Orkinos (tuna) ve Sinarit (red snapper) yakalayabilir ayrıca çeşitli türler keşfedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri