Cildimizin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu nedenle amacımız cilt, saç ve tırnak sağlığına destek ise tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını tercih etmeliyiz.
OSMAN MÜFTÜOĞLU'NDAN KOLAJEN UYARISI
Ayrıca sizin de cilt için hangi kolajeni, eklem, kemik ya da tendonlar için hangi kolajenleri seçeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Kolajen ve jelatin ya da kemik tozu yerine kolajen hidrolizatı, peptid kolajenleri tercih edin. Tekrarlayalım: Bunlarda da minimum miktar 2500 mg olmalı.
En Çok Tercih Edilen 3 Kolajen Markası
Takviye gıda olarak en çok tercih edilen kolajenler; Suda Kolajen, Voonka Kolajen ve Solgar Kolajen.
Kolajen kullanımında tercih belirlenmeden önce kolajenin ne için kullanılacağı tespit edilmelidir. Çünkü vücudun farklı bölümlerinde farklı kolajen tipleri bulunur. Eklem bölgesi için kullanılması gereken kolajen TİP 2'dir Ciltte bulunan ve cildin yenilenmesini sağlayan kolajen ise TİP 1 ve TİP 3'tür.
Kolajenin şu ana kadar tespit edilen 20 tipi var ama en çok bilinenleri tip 1, tip 2 ve tip 3. Tip 1 kolajen cilt için en çok tercih edilen tiptir. Cildinizdeki kırışıklıkları ve çizgileri kaldırmada oldukça etkilidir. Tip 2 kolajen eklem sağlığı için çok faydalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Cildin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturur. Cilt sağlığımızı desteklemek için alacaksak ya tip 1 ya da tip 1 ve Tip 3 karışımı ürünler tercih edebiliriz. Özellikle saç ve tırnaklarınız için de düşünüyorsanız tip 1 ve tip 3 kolajen karışımlarını kullanmanız daha etkili olur.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
✓ Kolajen tozu takviyeleri genelde servis başına daha fazla kolajen içerir; bu açıdan kolajen hapı ve tabletine göre üstündürler. Kolajen hapı veya tabletinden yeterli verim alamayan kişiler daha fazla kolajen içeren toz ürünlere yönelebilmektedir.
Kolajen takviyelerinin içeriğinde genelde tip 1, 2 ve 3 kolajen bulunur. Cilt sağlığı için hazırlanmış ürünlerde genelde sadece tip 1, hem cilt hem de eklem sağlığı için hazırlanmış ürünlerde tip 1, 2, ve 3, sadece eklem sağlığı için olan ürünlerde ise tip 2 kolajen bulunur. Kolajenin molekül büyüklüğü önemli!
Cildine, vücuduna, dolayısıyla kendine çok iyi bakan, her zaman genç, dinamik ve enerjik tabiatıyla “doğal güzel” olan Şikel, marka tarafından “Naturagen Kolajen'in filtresiz yüzü” olarak tanımlanıyor.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen, cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle kolajen, yıllar boyunca cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak görülmüştür.
Cilde esneklik kazandıran tip 3 kolajen, damar oluşumunda da rol oynar. Kas, yağ ve organların oluşumu ve onarımında rol oynayan tip 4 kolajen, solunum ve sindirim sisteminin yüzeylerini oluşturur. Tip 4 kolajen, vücuttaki atık maddelerin temizlenmesinde etkilidir (4).
Kolajen cilt serumu ise özellikle kırışıklıkların giderilmesi konusunda rutin bakıma destek olur. Cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır. Cildin yenilenmesi sürecini hızlandırarak etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yoğun formüle sahip kolajen serum çeşitleri farklı içeriklerden oluşabilir.
Suda Collagen, Day2day, Nature's Supreme ve Voonka gibi en iyi Tip 1-3 kolajen takviyesi markaları arasında sayılabilir. Bu markaların özel formlarda hazırlanan ürünlerini Vitaminler.com üzerinden kolayca satın alıp tüketebilirsiniz.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Tip I: Vücuttaki kolajenin yüzde 90'ını oluşturarak cilde, kemiklere, tendonlara ve bağlara yapı sağlamak için faydalanılır. Tip II: Bu tip kolajen eklem desteği sağlayan elastik kıkırdakta yer alır. Tip III: Atardamarlarda, kaslarda ve organlarda bulunur. Tip IV: Cilt katmanlarında görülür.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Özellikle de tip 1 kolajen içeren ürünleri yaşlanma karşıtı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı şekilde saç ve tırnak sağlığı için kolajen takviyesi almak için de yine 1 ya da 3 tip kolajen ürünleri kullanabilirsiniz.
Cilt Yüzeyindeki Kolajen Eksikliği Belirtileri
Kolajen eksikliğinde öncelikle cildin nem dengesi bozulmaya başlar. Cilt kuruluğu, sarkmalar, kırışıklık ve renk eşitsizlikleri diğer belirtiler arasındadır. Solgun cilt görünümü ve kazayağı oluşumu durumunda da kolajen eksikliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Yüzünüz için bir kollajen serumu, genellikle sahip olunması gereken bir ürün olarak kabul edilir, çünkü bu gözle görülür yaşlanma belirtilerini tamamen tersine çeviremese de, bir kolajen güçlendirici serum, yıllarca daha genç görünmenize yardımcı olan önemli faydalar sağlayabilir.
"Yeterli kolajenle cilt elastik ve pürüzsüz olur"
Kolajen cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Kolajen kaç yaşında azalmaya başlar? Kolajen 20 yaşından itibaren yıllık %1 oranında düşüş yaşar. Bu düşüş ile ciltte kuruma, sarkma, kırışıklık ve ince cilt, kırılgan tırnak gibi birçok sorun ile karşılaşılır. Böyle durumların önüne geçmek için kolajen takviyesi oldukça önemli yerde bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri