MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir. MAGNEZYUM OROTAT: Kalp kaslarını koruyup kollama, kalp ve dolaşım sistemini destekleyip yorgunluk ile mücadele etmede diğerlerinden daha etkilidir.
Organik bir bileşikle birleşmiş şelatlı magnezyum bileşiklerinin vücut tarafından emilimi inorganik formlara (magnezyum oksit, magnezyum hidroksit vb) göre çok daha iyi.
En çok kullanılan magnezyum çeşidi magnezyum sitrattır. Kolay emilimi sayesinde kabızlığı engelleyerek vücudun mineral ihtiyacını karşılar. Benzer şekilde magnezyum oksit de sindirim sorunları ve kabızlık tedavisinde ek takviye olarak verilebilir. Ters durumlardaysa müshil olunması için magnezyum malat kullanılabilir.
Magnezyum takviyesinden faydalanabilmek için magnezyumu şelat şeklinde, yani amino asitlere bağlanmış şekilde almalıyız, bunlar : Magnezyum sitrat, magnezyum malat, magnezyum orotat, taurat ve magnezyum glisinattır. Mg oksit kullanmayın çünkü bu form temelde bir müshildir.
4- Mg BİSGLİSİNAT: Magnezyumun glisin aminoasidi ile şelat formudur. İyi emilen bir formdur ve minimum müshil etkisine sahiptir. Glisin, detoksifikasyon ve hücresel fonksiyonu desteklemenin yanı sıra sakinleştirici etkisi ile bilinir.
İlgili 30 soru bulundu
ÖZET: Şart: Magnezyum malat (ve malat içeren çoklu preparatlar) SABAH/ÖĞLEN alınmalı. İyi olur: Magnezyum glisinat/biglisinat içeren preparatlar gece yatmadan önce alınırsa iyi olur. Fark etmez: Sitrat, taurat, treonat, orotat içeren preparatları istediğiniz zaman alabilirsiniz.
Magnezyum L-treonat genellikle bilişsel fonksiyonu iyileştirmek için kullanılır. Depresyon ve demans gibi bazı nörolojik bozuklukların yönetilmesine yardımcı olabilir. gibi durumlar için Magnezyumun L-treonat formu tercih edilmektedir.
Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum formları. Magnezyum alırken önemli bir dikkat noktası, bağırsakları hızlı çalıştırması! Aldığınız magnezyum miktarını bağırsak hareketlerinize göre dengeleyebilirsiniz. Ya da kalsiyum takviyesi ile beraber kullanabilirsiniz.
K vitamini, kandan kemiklere kalsiyum geçişini sağlarken, D vitamini de kemiklerden kana kalsiyum geçişini sağlar. Bu işbirliği kan ve kemiklerdeki kalsiyum dengesini korur. Özellikle D2 ve K3 vitaminleri birlikte kullanılmalıdır. Metabolizma için gerekli olan magnezyum da D vitamini ile birlikte kullanılabilir.
– Kuru yemişler ve çekirdekler: Kabak çekirdeği, susam vb. – Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Pazı, ıspanak vb.
Türkiye'de magnezyum farkındalığını artırmak için #magnezyumhareketi'ni başlatan Dr. Mustafa ÜYE tarafından formülize edilmiştir. B6 ve D vitamini ilavelidir. İçerdiği D vitaminiyle günlük ihtiyacı karşılamaktadır.
Fibromiyalji gibi kronik durumlarda ise “magnezyum malat” formunun etkili sonuç verdiğine dair birçok bilimsel kanıt mevcuttur. Bununla birlikte son çalışmalarda kaygı bozukluğu, depresyon ve uyku problemlerinin tedavisinde “magnezyum glisinat” formunun sakinleştirici etki sağladığı belirtiliyor.
Kas ve eklem ağrılarının bitmez ve tükenmez tekrarları, yorgunluk, uykusuzluk, depresif bir ruh hali problemin başlıca işaretleri. Fibromiyalji ağrılarından kurtulmak ve kas tutulmalarını önlemek istiyorsanız ilk tercihiniz magnezyumun malat formu olmalıdır.
2-Magnezyum Glisinat= Amino asit glisin ile magnezyumun birleşmiş halidir. Glisinin ayrıca sakinleştirici etkisi vardır. Biyoyararlanımı en yüksek olan magnezyum formudur, aynı zamanda bağırsaklar için en uygun magnezyum formu olarak düşünülebilir.
Genellikle, çoğu takviye 100-500 mg magnezyum içerir. Toleransınızı değerlendirmek için düşük bir doz ile başlamak en doğru yoldur.
1- Magnezyum içeren destekleri doktor tavsiyesi olmadan yutmayın. Aşırı magnezyum huzursuzluk, kas krampları, bulantı, ishal yapabiliyor. 2- Kullandığınız magnezyum haplarının dozları ve yapısının seçimini de doktorunuza bırakın.
Vitamin takviyelerinin aynı anda alınmaması gereken bazı durumlar da vardır. Alınan farklı vitamin türleri birbirinin etkilerini olumsuz etkileyebilir. Buna örnek olarak A ve E vitaminlerinin K vitamininden ayrı olarak alınmasının gerekli olduğu gösterilebilir.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Magnezyum ve D3 vitamini takviyeleri, vücudun yeterince işlev görmesini sağlamak için birlikte alınabilir.
Magnezyum L-treonat: Hafıza ve bilişsel fonksiyonlarda iyileşme sağlar.
MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir. MAGNEZYUM OROTAT: Kalp kaslarını koruyup kollama, kalp ve dolaşım sistemini destekleyip yorgunluk ile mücadele etmede diğerlerinden daha etkilidir.
Yemekten en az 1 saat önce veya 2 saat sonra aç karnına magnezyum sitrat alın. Magnezyum sitrat, ilacı aldıktan sonra 30 dakika ila 6 saat içinde bir bağırsaklarda hareket sağlamalıdır. 7 günlük kullanımdan sonra belirtileriniz düzelmez ya da takviye alımı sonuç vermezse doktorunuzu ulaşın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri