Vali İlhami Aktaş, kentin zenginliğine dikkat çekti “Tarım, turizm ve ticaret, her şey mevcut. Muz ve çay hariç her ürün yetişiyor.
Çanakkale 'nın sahil kesiminde yediveren, kütdiken, aydın, mayer, gibi tüm limon çeşitlerini yetiştirebilirsiniz fakat yay kesimlerde ise bu ürünleri saksı içerisinde ev ortamında yetiştirebilirsiniz.
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Bozlar köyünde kivi üreticiliği yapan Ufuk Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Yalova'dan Biga'ya geldiğini ve 55 dönümde kivi üretimine başladığını söyledi.
M.Ö 2900 yıllarından beri bağcılık yapıldığı bilinen Çanakkale ilinin Gökçeada ilçesi iklimi, rüzgârı, arazinin tomografik yapısı ve toprak özelliği bakımından bağcılık için oldukça uygundur. Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot ve Kalabaki Gökçeada'da üretilen üzüm çeşitlerindendir.
Net olarak cevaplamak gerekirse, “Evet! Avokado Türkiye'de yetişiyor”.
İlgili 15 soru bulundu
Meyve üretimi içerisindeki en yüksek üretim miktarı; 167.951 ton ile zeytin (yağlık, sofralık), 120.553 ton ile şeftali (nektarin, diğer), 102.936 ton ile elmaya aittir. İlde üretimi yoğun olarak yapılan diğer meyveler; üzüm, kiraz, armut, erik, badem gibi ürünlerdir.
Ülkemizde üretilen ceviz ve bademin %3'ü Çanakkale de üretilmektedir.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
İncir en çok ve en iyi, güneş alan ve rakımın 1500 metrenin üstünde olduğu yerlerde Bu nedenle Ege bölgesi dışında Çanakkale'de incir yetiştiriciliği yapmak için en uygun şehirlerden biridir.
Çanakkale ilimizden doğal olarak yetişen yaban mersini topladık. Çanakkale güzel ilçeleri ile muhteşem bir coğrafyaya ve tarih hazinesine sahip.
Çanakkale ilinde buğday, domates, zeytin, şeftali, elma, kiraz, çilek, üzüm, ayçiçeği, sanayi tipi biber, çeltik ve süt ekonomik öneme sahip tarımsal ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde kalite, yola dayanıklılık, tat ve aroması ile Çanakkale domatesi öne çıkmaktadır.
Yörenin verimli topraklarında buğday, pirinç, ayçiçeği, baklagiller ve her türlü sebze meyve yetiştirilir. İlçede hayvancılık tarımdan sonra ikinci sırada yer alır. İlçede en fazla yetiştirilen büyükbaş küçükbaş hayvanlar sığır, koyun ve keçidir.
Kivi Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Ülkemizde son yıllarda yetiştiriciliği oldukça fazla olan ve uyum sağlayan kividen bakım koşullarına ve çeşit özelliğine bağlı olarak ortalama 70kg verim ürün alınır.
Bölge ormanlarında Akdeniz, Karadeniz ve kara ikliminde yetişen türler (Kızılçam, Karaçam, Meşe Türleri, Kestane Göknar, Gürgen, Kayın, Çınar, Kızılağaç, Dışbudak, Ihlamur, Fındık) görülmektedir. Yenice Ormanları, endemik Kazdağı Göknar'ı (Abies nordmanniana subsp.
Zeytin ağacı Karasal İklim Meyvesi değildir.Bolu şartlarında yetişmesi oldukça zordur.Saksı içerisinde ev ortamında, balkonunuzda terasınızda Gemlik, ayvalık, domat, sarıulak, memecik, arbequine, manzalina zeytin çeşitlerini yetiştirebilirsiniz.
Köken olarak limonun anavatanı Himalaya Dağlarının güney etekleridir. Anavatan olarak belirtilen bu bölgede bildiğimiz limonlara rastlanılmamakta ve daha çok limon benzerleri yada melezleri bulunmaktadır. Limon (Citrus limon) aslında Akdeniz Havzası ve Ortadoğu'da oluşmuş bir türdür.
Sümerler ve eski Mısırlılar zamanında da yetiştirildiği bilinse de, Anadolu toprakları incirin anavatanı olarak kabul edilmektedir.
Zeytin yetiştirilen alanların toplam tarım alanları içerisindeki payı % 8.15'dir. Çanakkale ilinde çoğu yağlık zeytinlerden oluşan 4.413.357 adet zeytin ağacı bulunmakta ve tür olarak Ayvalık çeşidi türündedir. Ayvacık ve Ezine ilçeleri Çanakkale ilinin zeytincilikte önde gelen ilçeleridir.
Ülkemizde incir üretiminde büyük rol oynayan iller Aydın ve İzmir'dir. Bu iki önemli ili takip eden Bursa da incir yetiştirme alanlarıyla ve üretim miktarıyla ön plana çıkar. İncir, Akdeniz ve Batı Asya ülkelerinde yerli bir meyvedir.
En kaliteli, en iyi çeltik ( kabuğu soyulmamış çeltik ) Biga yarımadasında ve Trakya'da yetişir.
İller bazında Mersin ili 10.491 ton badem üretimi ile birinci sırada yer almakta ve ortalama verim 30 kg ağaç-1, Antalya ili 5.785 ton badem üretimi ile ikinci sırada bulunmakta ve ortalama verim 22 kg ağaç-1 ve Çanakkale ili 5.290 ton badem üretimi ile üçüncü sırada yer almakta ve ortalama verimi 24 kg/ağaç'tır (TÜİK, ...
Türkiye'de en çok ceviz Ege, Akdeniz, Marmara Bölgesi'nde yetiştirilir. İl bazında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kahramanmaraş'ta cevizin verimi ve kalitesi yüksektir.
Özellikle de genele bakıldığında en fazla ceviz Kahramanmaraş ilinde yetiştirilir. Kahramanmaraş ilinde yılda ortalama 25- 30 ton aralığında ceviz toplanmaktadır. Bunun yanı sıra ceviz en çok Güneydoğu Bölgesi'nde yetişir. Bu alanlarda yetiştirilen cevizin kalitesi de çok yüksek olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri