Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hangi mahkeme kararları kesinleşmeden icraya konulamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi mahkeme kararları kesinleşmeden icraya konulamaz?

Örneğin, tescil davası, istihkak davası, irtifak haklarına ilişkin davalar, yolsuz tescilin silinmesi veya düzeltilmesi davası, ipoteğin kaldırılması gibi davalar sonunda verilen ilamlar kesinleşmeden icraya konulamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doganturan.av.tr

İcra hukuk mahkemesi kararları kesinleşmeden uygulanır mı?

İİK'in 363 ve sonraki maddelerinde, İcra Mahkemesince verilecd kararlardan temyizi kabil olanlar belirlenmiş, bunların infaz edilebilmesi içi kesinleşmesi gerektiğine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bir başka deyişi, icra mahkemesi kararlarının infazı için kesinleşmesi zorun bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cag.edu.tr

İcra mahkemesi kararları kesinleşmeden icra edilebilir mi?

Mahkeme kararın kesinleşmemiş olması kural olarak, kararın icraya konmasına engel değildir. Aşağıda belirtilen durumlarda İstisnai olarak ilamın icraya konulabilmesi için kesinleşmesi beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Asliye hukuk mahkemesi kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Mahkeme ilamının icraya konulabilmesi için kesinleşme, kural olarak şart değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capa.av.tr

İcra ceza mahkemesi kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ceza Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 4. Maddesi “Mahkûmiyet hükümleri kesinleşmedikçe infaz olunamaz.” hükmünü amirdir. Dolayısıyla mahkûmiyet hükmünün ferisi niteliğinde olan alacak kalemlerinin icraya konulabilmesi için mahkûmiyet hükmünün kesinleşmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Mahkeme Kararının İcrası

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tam yargı kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Sonuç olarak; idari yargıda tam yargı davaları sonucu verilen kararlardan, belli bir miktarı içeren para alacağına ilişkin ilamların icra takibine konu yapılabilmesi için kesinleşmeleri gerekmediği gibi, İYUK`nun 28/1.maddesinde belirtilen 30 günlük sürenin beklenmesine de gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatzaferkacar.com

İlamların hangileri kesinleşmeden icra edilebilir?

– İdare aleyhine açılan haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar, infazı için kesinleşmesi gerekmez. Dayanak ilam, eda hükmü içeren alacak davasına ilişkin olup infazı için kesinleşmesi gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

İlam kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Mahkemece verilen kararlar verildikleri andan itibaren icrai etkiye sahip olurlar. Dolayısıyla kararın kesinleşmemiş olması icra edilebilirliğini etkileyen bir husus değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Idare mahkemesi kararının kesinleşmesi gerekir mi?

Adli yargıda ilk derece mahkemelerinin kararlarının uygulanabilmesi için üst mahkemelerce kararın kesinleşmesi gerekirken idari yargıda böyle bir uygulama yoktur. Yani idari yargıda ilk derece mahkemelerinin verdiği kararlar en geç 30 günlük sürede uygulanmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Idare mahkemesi kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İdare aleyhine çıkan yargılama giderleri kesinleşmeden takibe konulabilir mi? “… idare aleyhine açılan haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar (2577 sayılı İYUK 28/1) kesinleşmeden takibe konulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

Ceza mahkemesi beraat kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ceza mahkemesinin kararı kesinleşmeden beraat vekalet ücreti icraya konulabilir. Ancak uygulamada görevli memurların bu konuda kesinleşme şerhi istedikleri ve zorluk çıkardıkları da bilinen bir gerçektir. Makbuz ne zaman kesilmeli? İcra takibi başlattıktan önce veya hemen sonra makbuz kesme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: servetsarica.av.tr

Icra hukuk borca itiraz kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İİK. nun 363 ve sonraki maddelerinde, icra mahkemesince verilecek kararlardan temyizi kabil olanlar belirlenmiş, bunların infaz edilebilmesi için kesinleşmesi gerektiğine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bir başka deyişle, icra mahkemesi kararlarının infazı için kesinleşmesi zorunlu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unalgokturk.av.tr

Asliye Hukuk mahkemesi vekalet ücreti kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Bu kalemlerin kesinleşmesi ve infazı ancak bir bütün olarak ilamın kesinleşmiş olmasına bağlıdır. Dolayısıyla, ilamın esas hakkındaki hükmükesinleşmeden vekalet ücreti ve yargılama giderlerine ilişkin hüküm bölümü ayrıca infaz ve icra takibine konu edilemez..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukmedeniyeti.org

İcra hukuk kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu m.363/4 uyarınca; istinaf yoluna başvurunun, satıştan başka icra işlemlerini durdurmayacağı hükme bağlandığından şikayet üzerine İcra Mahkemesi tarafından verilen kararların kesinleşmeden icraya konulabilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calinokcuhukuk.com

İcra hukuk mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?

Kararın kesinleşmesi için tüm kanun yollarının denenmiş ya da denenme şansı kalmamış olması yani tüketilmiş olması gerekmektedir. Daha açık bir ifade ile temyiz edilmemiş karar temyiz süresi geçene kadar kesinleşmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Mahkeme kararı kesinleşmeden hacizler kalkar mı?

Kural olarak icra mahkemesi kararlarının uygulanması için kesinleşmesi gerekmez. İcra Mahkemesi kararları verildikleri tarih itibariyle hüküm ve sonuç doğurur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karamercanhukuk.com

Idare mahkemesinin hangi kararları kesindir?

Dilekçe ret kararları kesindir. Dilekçe ret kararı tek başına kanun yolu müracaatına konu olamaz ancak esasa ilişkin kararla birlikte kanun yolu incelemesine tabi tutulabilir. Davalar arasında bağlantının bulunup bulunmadığı yolundaki bölge idare mahkemesi ve Danıştay kararları kesindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihtisashukuk.com

Idare mahkemesinin kesin kararına karşı ne yapılabilir?

Hukuk düzenine ters düşen kesinleşmiş kararlara karşı, Danıştay Başsavcısı, ilgili bakanlığın istemi üzerine, ya da kendiliğinden, kanun yararına temyiz yoluna başvurabilir. Hukuk ve ceza yargılamasında düzenlenen kanun yararına temyiz idari yargıda İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 51. maddesinde düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Bölge idare mahkemesi kararları kesin midir?

Bölge İdare Mahkemesi Kararları Kesin midir? Bölge idare mahkemesi kararları bazı davalar haricinde kesin değildir. Bölge idare mahkemesinin verdiği kesin olmayan kararlara karşı süresi içinde Danıştay da temyiz yoluna başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Tüketici mahkemesi kararlarının icrası için kesinleşmesi gerekir mi?

kararın kesinleşmesine gerek yok. Ancak karar miktar bakımından icraen infaz sınırları içerisinde olmalı tüketici mahkemesince infazın durudurulmasına ilişkin tedbir verilmemiş olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Kesinleşme şerhi için talep gerekir mi?

Kesinleşme şerhi bir mahkeme kararının geri dönüşü olmayan şekilde sonuçlandığını gösteren mahkeme evrakıdır. Gerekçeli karara ek olarak kalem müdürü tarafından hazırlanmaktadır. Genelde kararın başka bir yerde kullanılabilmesi için resmi kurumlarca talep edilen bir evraktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Gerekçeli karar tebliğ edilmeden icra takibi yapılabilir mi?

Kanun yoluna başvurma süresi, gerekçeli kararın taraflara, avukatla temsil ediliyor iseler avukatlarına tebliği ile başlar. Ancak ilamın icrası, kanun yolundan bağımsız bir yoldur. Bu nedenle gerekçeli karar yazılmış ise icra takibine koyulması için tebliğ edilmesini beklemek gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mcthukuk.com

İcra hukuk mahkemesi kararları ilam mıdır?

Mahkeme tarafından verilmemesine rağmen icra hukukunda mahkeme tarafından verilmiş gibi sonuç doğuran belgelere ilam niteliğinde belgeler denir. Bu belgeler ispat bakımından ilama çok yakın belgelerdir. Bu belgeler ilamlı icra takibine konu yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreheper.av.tr

Müdahalenin men i ve tahliye davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Kesinleşme ve Kararın İcrası

İlgili yasa hükümleri ve yerleşik Yargıtay kararları gereğince, dava konusu haksız müdahale edilen şeyin aynına ilişkin olarak, taraflar arasında herhangi bir ihtilaf bulunmuyorsa, el atmanın önlenmesine yönelik verilen kararın icrası için kesinleşmesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Tahliye kararı kesinleşmeden icra edilebilir mi?

Bu sebeple kiracının tahliyesini sağlayabilmek için kararın kesinleşmesinin beklenmesine gerek yoktur. Taşınmazın tahliyesi yönünde verilmiş bir karar, taşınmazın ayni haklarına dair hüküm olmadığından karar kesinleşmeden icra takibine konulabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkokhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT