Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda birinci sıraya yerleşerek ülkemizdeki en kaliteli içme suyu markası kabul edilen Buzdağı su, Sakarya'nın Keremali dağlarından çıkarılan doğal kaynak suyundan elde edilir. Buzdağı suyun pH değeri ise 7.6 olarak ölçülmüştür.
Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyu'nun Niğde'den çıkan Tekir Markalı sudan sonra Türkiye'nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
İçilebilir sular içerisinde en iyi su markaları 2023 listesinde 7,6 pH seviyesi ile en iyi su markası olarak Buzdağ karşımıza çıkıyor.
1-Fuska Su
Sağlık Bakanlığı Su Analizi'ne göre 2020 yılının en sağlıklı ve içilebilir su markası seçilen Fuska mineral açısından oldukça zengin, pH 7,5 ve yüksek mineral yapısıyla da listenin ilk sırasında. 19 litrelik damacana fiyatı 12 TL ve cam şişede de ürünlerini servis edebiliyorlar.
Hidrojen iyonları fazla olduğunda su asidik hale gelir ve pH değeri 7'den azdır. Tersi durumda, yani hidroksit iyonlarının konsantrasyonları fazla olduğunda suyun pH değeri 7'nin üzerinde çıkar. Sağlıklı ve kaliteli içme suyunun pH değerinin 6.5 ila 9,0 arasında olması beklenir.
İlgili 21 soru bulundu
Genel olarak sağlıklı su berrak, renksiz, kokusuz ve tortusuz olmalıdır. Ayrıca toksik madde içermeyen, bakteriyolojik olarak temiz, kimyasal olarak zengin mineraller açısından zengin sağlıklı sudur.
Suyun logosu damacanada kabartılmış halde bulunmalı. Kapağın üzerinde üretim ve son kullanma tarihi, parti ve seri numarası yazmalı. Etiketlerde suyun analiz değerleri hiçbir eksik olmaksızın bulunmalı. Suyun rengi berrak olmalı, bulanık ya da yeşilimsi olmamalı.
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı en iyi damacana su markalarından biri olan Buzdağı Su, ülke çapında temin edilmesi kolay olan sulardan biridir. Sakarya'da Keremali Dağları'nda çıkarılan kaynak sulardan elde edilmektedir. Buzdağı Su pH değeri 7,1 oranında ölçülmüştür. Tadımı lezzetli sulardandır.
Sırma Su son laboratuar analiz sonuçlarına göre yine en sağlıklı ve lezzetli içme suyu olarak öne çıkıyor.
Uludağ'ın zirvesinden gelen doğal kaynak suyunu, lezzetini ve tazeliğini koruyarak el değmeden şişeliyoruz, gerçekleştirdiğimiz özel analizler ile eşsiz lezzetini güvence altına alıyoruz. Kalite; ambalajlı su üreten şirketimizin temelidir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda birinci sıraya yerleşerek ülkemizdeki en kaliteli içme suyu markası kabul edilen Buzdağı su, Sakarya'nın Keremali dağlarından çıkarılan doğal kaynak suyundan elde edilir. Buzdağı suyun pH değeri ise 7.6 olarak ölçülmüştür.
Hamidiye su İstanbul'un doğal ormanları içindeki kaynaklardan elde edilen lezzetli, sağlıklı ve güvenilir doğal kaynak sularını en iyi şekilde sunmaktadır. Ph değeri 7.13 olan Hamidiye içme sularının 5 ve 10Lt üretimlerinde bu değer değişim gösterir.
Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir. Düşük pH içeren su ve çok yüksek ölçülen su tüketime uygun değildir. Eğer mide probleminiz varsa; düşük pH değerine sahip suyu içmeniz hastalığı tetiklemektedir.
Sağlık ve hijyen bakımından son derece önemli olan bu geçişte Erikli, güvenilir üretim koşullarıyla lezzetli ve temiz suya erişim sağlanması noktasında öne çıkar.
Satış sonrasında şirketlerin %90 hissesi DyDo DRINCO, kalan %10 hissesi ise Yıldız Holding tarafından kontrol edilecek. Hisse devri sonrasında şirketler; Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markalarıyla DyDo DRINCO çatısı altında tüketiciyle buluşmaya devam edecek.
Pınar Madran, NSF International Kalite Sertifikası alan ilk Türk içeceği oldu. TS ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası alındı. 444 99 00 Pınar Su Sipariş Hattı devreye alındı ve tüm Türkiye'ye yaygınlaştırıldı. TS ISO EN 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası alındı.
Güvenin Kaynağında Sırma Var
Türkiye'nin en çok kaynağa sahip markası olmanın getirdiği büyük sorumluluğun farkındayız.
0 ile 7 aralığında besin değerleri asidik, 7 ile 14 aralığındaki besin değerleri de bazik olarak adlandırılır. Saf suyun pH değeri ise 7, yani nötr şeklindedir. Gün içerisinde tüketilmesi gereken ve insan vücudu için daha sağlıklı olduğu kanıtlanan su pH değeri, 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır.
Bir dönem Fenerbahçe'nin yönetiminde de yer alan Davut Dişli tarafından kurulan Grup, hem su hem de doğal maden suyu pazarının lider şirketlerinden biri haline geldi. 2015 yılında 415 milyon TL ciro ile kapatan Sırma, 35 ülkeye de ihracat yapıyor. Bu başarılı firma 2013 yılında Fransız Danone'a satıldı.
Sırma Su, ülkemizin farklı coğrafyalarında yer alan eşsiz doğal kaynaklarından geldiği için analiz değerleri ve pH değerleri çıktığı kaynağa göre değişkenlik göstermektedir. Sırma Su'yun pH değerleri 7.6 – 7.86 arasında değişmektedir.
Hamidiye Kaynak Suları, II. Abdülhamid tarafından İstanbul'a çeşmeler aracılığıyla içme suyu dağıtımı için kurulmuş ve 1979 yılından itibaren anonim şirket olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tesislerdir.
Sözcü yazarı Ümit Zileli, bu duruma dikkat çekerek tehlikeli olduğunu öne sürdüğü su markalarının isimlerini paylaştı. Verileri saklayan firmaları Danone Hayat, Hamidiye Şifa, Hayat, Pınar Yaşam Pınarım, Aqualife, Turkuaz diye sıralayan Zileli, "Uyan ey ahali 'doğal' suyla zehirleniyorsun" diyor.
Vücudun ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan filtrelenmemiş, minerallerden zengin olan su, kaynak suyudur. En kaliteli ve saf su olarak genellikle doğal kaynak suları tercih edilir. Fakat güvenli tüketim için polikarbonat plastik (BPA) ve epoksi reçine içermeyen bir şişede veya cam şişede muhafaza edilmesi gereklidir.
6En iyi su değerleri nasıl olmalı? Hem içme suyu hem de doğal kaynak sularında pH değeri nötr veya hafif alkali olması gerekmektedir. Ayrıca pH içme sularında 6,5 ila 9,2, doğal kaynaklarda ise 6,5 ila 8,5 değerleri arasında olması en ideal olanıdır.
Su için ölümcül doz, kilogram başına 90 gram civarındadır. Yani 88 kilogramlık bir insan için 8 litre su içmek %50 ihtimalle ölümcül olacaktır. Bu miktar arttıkça, ölüm ihtimali de artmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri