Eau de parfum, eau de toilette'den daha kalıcıdır. Cilde zarar vermemesi açısından her iki çeşidi de kıyafete sıkılmalı. Bilekler, boyun ve kulak arkası kolay ısınan bölgeler olduğu için kokuyu daha iyi yansıtır. Eau de parfum, eau de toilette'den daha kalıcıdır.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza.
- Parfümü, her zaman nabız noktalarınıza uygulamalısınız. Bu, bileklerin içi, kulakların arkası, dizlerinizin ve dirseklerinizin arkası ve boynunuz anlamına gelir.
Cilt tipine göre parfüm seçimi
Sümbül, nergis, kayısı, karpuz kabuğu gibi meyveli ve çiçekli kokular kuru ve beyaz tenli kadınlara daha iyi durur. Beyaz ve buğday tenli karışıma sahip kadınlar, ciltleri de nemli ise, baharatlı, fresh, çiçekli, vanilyalı kokuları rahatlıkla tercih edebilir.
Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Parfüm sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof.
İlgili 18 soru bulundu
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Krem veya yağ bazlı parfümler, kuru ciltler için idealdir çünkü cildi nemlendirir ve parfümün kokusunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, oryantal veya odunsu notalar içeren parfümler kuru ciltlerle iyi uyum sağlar. Yağlı cilde sahip olanlar ise hafif ve taze kokulu parfümleri tercih etmelidir.
CİLT TİPİNİZ PARFÜM SEÇİMİNİ ETKİLER
Mesela beyaz bir tene sahipseniz, çiçek notaları içeren kokuları tercih etmelisiniz. Koyu bir ten renginiz varsa da ağırlıklı olarak baharatlı kokular kullanmanız gerekir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler içinse oryantal, hafif çiçek ve narenciye kokuları idealdir.
Yalnızca tenin rengiyle de sınırlı kalmayıp, cildin yağlı ya da kuru olmasının da parfüm seçiminde etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Örneğin kuru ciltlerde hafif, ferah ve çiçeksi kokular daha hoş ve kalıcı olacakken, yağlı ciltlerde odunsu, baharatlı kokular daha güzel duracaktır.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
4) Yenile! Parfümün ne kadar iddialı olursa olsun, kokunu 3-4 saatte bir tazelemende fayda var. Ekonomik olması açısından parfümünle aynı kokudaki vücut spreyleri, yenileme işi için ideal ürünler!
İlk Kullanıma Kadar Parfümün Orijinal Kapağını Açmayın
Kapağı açıldığında parfüm, oksijene maruz kalmaya başlar ve içindeki kokunun seyrelmesine ve oksitlenmesinin başlamasına neden olur. Şişedeki parfüm azalmaya başladığında içinde daha fazla oksijen ve daha az esans olacağı için kokunun seyrelmesi doğaldır.
Buğday tenli kadınlar; çiçeksi ve baharatlı kokuları rahatlıkla tercih edebilir. Ancak ter bezleri fazla çalışan buğday tenli kadınların, içeriğinde gül olan parfümlerden uzak durması önerilir. Çünkü gül, gül ağacı özü, gül suyu vb. içeren parfümler, ter ile birleşince tende ekşimeyi andıran kokulara dönüşür.
Tazeliğiyle içimize baharlar getiren vanilya kokusunun en çok yakıştığı ten ise genelde beyaz ve buğday tendir. Sıcacık vanilya aromasının ten ile birleştiği anda ortaya çıkan ve tatlı bir çekim uyandıran bu koku bilek içleriyle boyun arkalarına sürüldüğünde de kalıcı bir yer oluşturmaktadır.
Bazı insanlar kokularıyla hatırlanırlar. Eminiz senin çevrende de parfümüyle bütünleşmiş kişiler vardır. Hatta bir kokuyu duyduğunda, direkt olarak o kişiyi hatırlarsın. İşte buna imza parfüm deniyor.
Erkekler koku tercihlerini yaparken özellikle vanilya kokulu parfümleri birinci sırada tutarlar. Bir başka kokuya gelecek olursak eğer tarçın kokusundan bahsedebiliriz. Yapılan anket ve araştırmalara göre tarçın kokusu erkeklerin etkileme ve cezbetme konusunda ilk sırada yer almaktadır.
Fresh parfüm kokularının içerdiği notalar, alt aile olarak adlandırılır. Taze ve parlak bir koku elde etmek için sıklıkla kullanılan özler lavanta ya da odunsu kokularla karıştırılan çeşitli ot aromalarından oluşur. Bergamot ve mandalina gibi keskin narenciye notaları da sıklıkla tercih edilen kokular arasındadır.
Evoria.com, erkeğin çekiciliğini artıran kokuları sıraladı. Tıpkı çikolata gibi tatlı ve davetkâr bir koku olan vanilya kokusu, erkekte de kadında da cinsel çekiciliği arttırır. Kadınlar vanilya kokulu erkekleri daha çekici bulurlar. Paçuli son yılların gözde kokularından biri.
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası!
Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Yağlı ciltler parfümün kokusunu daha iyi koruduğu için parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Parfüm nerelere sıkılır diye merak ediyorsanız cevabı nabız noktalarına. Bunlar, atardamarların cilt yüzeyine en yakın olduğu ve kalp atışlarınızı hissedebileceğiniz noktalardır.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri