Evinizi aydınlık gösteren duvar boyası, ışığı emen koyu renkler yerine ışığı yansıtan renk tonları arasından seçildiğinde istenen etki sağlanmış olur. Özellikle küçük mekanlarda lacivert, antrasit, mor, siyah, kırmızı gibi koyu renkleri kullanmak alanınızı olduğundan daha dar ve kasvetli gösterebilir.
Evi geniş gösteren boya renkleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Kum beji, uçuk mavi, somon, soluk sarı gibi evinize aydınlık bir görünüm kazandıracak boya renkleri ile evinizi olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.
Mavi renk tonları, iç mekân tasarımında huzur ve serinlik hissi yaratmanın ideal bir yolu olabilir. Evi aydınlık gösteren boya renkleri arasında yer alan mavi tonları, özellikle beyaz, gri ve açık tonlarla kombinlendiğinde ferah bir atmosfer sağlar.
Açık renkler, özellikle beyaz, açık gri, açık mavi veya açık yeşil gibi tonlar; hangi renkler mekanı geniş gösterir sorusunun cevabı için idealdir. Bu renkler odanın daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlar.
İlgili 35 soru bulundu
Açık renk ve parlak duvarlar ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar. Bu sayede fazla ışık almayan odalarını da daha aydınlık gösterebilirsin. Mekanı geniş gösteren duvar renkleri arasında yer alan bej, beyaz, sarı, buz mavisi, pudra pembesi, somon ve yeşilin pastel tonlarını tercih edebilirsin.
Kum beji; evlerin herhangi bir alanında sıcak, huzurlu ve modern bir atmosfer oluşturmak için tercih edilen renkler arasında yer alır. Beyazın sadeliğini ve kahverenginin sıcaklığını birleştiren nötr bir renk tonudur.
Evinizi aydınlık gösteren duvar boyası, ışığı emen koyu renkler yerine ışığı yansıtan renk tonları arasından seçildiğinde istenen etki sağlanmış olur. Özellikle küçük mekanlarda lacivert, antrasit, mor, siyah, kırmızı gibi koyu renkleri kullanmak alanınızı olduğundan daha dar ve kasvetli gösterebilir.
Bej Duvar Rengi
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Koyu renkli mobilyaların tercihine nazaran, beyaz rengi de mobilyalarda olmazsa olmaz seçimlerin başında gelmektedir.
Günün stresini ve yorgunluğunu üzerinizden atmak için yaşadığınız evi pastel tonlarla boyayabilirsiniz. Huzur rengi olarak bilinen lila, pudra pembesi, bebek mavisi gibi renkler stresi azaltan bir etki gösterir. Özellikle yatak odası, banyo ve çocuk odası gibi alanlarda rahatlatıcı renkler tercih edilmelidir.
Sakinleştirici Renkler
Yeşil ve mavi gibi soğuk renkler kişide sakinleştirici bir etki yaratabilir. Bilhassa lila, nane ve bebek mavisi gibi renkler daha çok rahatlatıcıdır. Bej, beyaz ve gri gibi nötr grubundaki renkler de sakinleştiricidir.
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir. Genelde yanlış bir kanı olarak bu renklerin eve sıcaklık vermedikleri düşünülür ve ev dekorasyonundan dışlanır.
Bir diğer deyişle “Küçük veya karanlık evler hangi renge boyanmalı?” sorusunun yanıtı “açık renkler” oluyor. Fakat ışık alan geniş bir odanız varsa elbette oda renklerini, koyu renklerin farklı tonlarından da seçebilirsiniz.
Beyaz kapı deyince akla direkt doğal ahşap rengi gelse de aslında meşe rengi, gri tonları veya tona ton bir uyum yakalamak için beyaz ve beyaza yakın tonlar kullanılabilir. Kapı ve parke rengini ton sür ton tercih ediyorsanız, aynı renk olsa da farklı tonlarda seçebilirsiniz.
Uzmanlara göre açık gri, bej, sarı, lavanta, açık mavi, kırık beyaz, krem, parlak turuncu, pembe ve ıhlamur yeşili oda için ideal seçimler, karanlık daha aydınlık ve ferah oluyor. Işığın yeterli olabilmesi için orta ya da hafif tonlar gerekir. Çünkü çok karanlık renkleri seçerseniz odanız daha küçük görünecektir.
Hangi Duvar Rengi Dinlendirir? Dinlendirici etki oluşturan renkler sayesinde, göz kaslarınızı ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Bu renkler, gri, beyaz, açık mor ve açık mavi tonları olarak karşınıza çıkabilir. Soğuk renk tonlarını duvar renklendirmesinde kullanarak odada dinlendiren atmosfer sağlanabilir.
Tüm gün vakit geçirdiğiniz ve yorgunluk attığınız oturma odası ve salonlarda; açık mavi, yeşil, beyaz ve bej gibi nötr tonlar dingin bir ambiyans için idealdir. Kartelamızdan Yudum, Lületaşı, Kaktüs renk tonlarını salonlarınıza modern ve aydınlık bir etki vermek için kullanabilirsiniz.
Kontrast oluşturan renk tonlarını deneyin
Küçük bir odada, ahşap döşemeler ve kalıplar duvar renginden bir ton daha koyu olmalıdır. Bu, odanın mimarisinin öne çıkması için bir kontrast oluşturarak ve duvarların biraz arka planda kalmasını sağlayarak odanın daha büyük görünmesini sağlar.
Sabah güneşi alan bölümler uzun zaman ışık alır. Güneş ışığı sabahın ilk saatlerinde pembe, ilerleyen saatlerde mavi ışıkları ile odayı aydınlatır. Işığın olumlu etkisinden uzun süre yararlanmak ve ortamda renklerin uyumundan kaynaklanan rahatlatıcı bir ambiyans yaratmak için mavi ve yeşil tonlarını seçebilirsin.
Salon ve Oturma Odası
Oturma odası ve salon bütün yorgunluğunuzu attığınız dinlenme alanlarıdır. Bu nedenle bu mekanlarda gözü yormayan, sakinlik ve dinginlik sağlayan renkler tercih edilmelidir. Mavinin ve yeşilin açık tonları, beyaz, nötr ve doğal renkler size günün stresini unutturmakta yardımcı olur.
Beyazdan biraz daha koyu olan ton kırık beyaz olarak adlandırılmaktadır. Beyazın yeşil veya mavi gibi herhangi bir renkle kırlmasıyla oluşturulabilmektedir. Genellikle saf beyaza bir miktar krem veya sarı pigmentler katılarak elde edilmektedir. Bu sayede uygulandığı ortamda daha sıcak ve yumuşak bir görüntü sağlar.
İşte bu konuda renk seçenekleri oldukça fazladır. Rengin içinde bulunan kahve ve krem tonları ile uyum sağlar. Ahşap dekorasyon ürünleri kullanılan bir ortamda kolaylıkla kullanılabilir. Mavi, yeşil, siyah, turuncu, mor, pembe, gri, sarı ve bu boya renkleri kum beji ile uyumludur.
Dünya yüzeyindeki hava koşullarına karşı en dayanıklı minerallerdir. Çimentolu kum gibi, kumtaşı mineraller içindeki yabancı maddeler nedeniyle herhangi bir renk olabilir, ancak en yaygın renkler ; tan, kahverengi, sarı, kırmızı, gri, pembe, beyaz ve siyahtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri