Sorunuza gelince; işlemden hemen sonra etkisini görebilirsiniz. Dolgu uygulamalarında kişiye ve uygulanan bölgeye göre kalıcılık 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
İlgili 26 soru bulundu
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
İşlem sonrası yüzünüzde yaklaşık 24 saat içinde geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Morluk oluşursa, buz uygulanabilir veya Arnica veya Hirudoid krem uygulanabilir. Lütfen başka bir şey kullanmayın.
İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
Yüz Dolgusu Tedavisinden Sonra Dikkat Edilecekler
Yüz Dolgusu uygulamasından sonra 4 saat boyunca uzanmayın ya da yatmayın. Aksi takdirde, enjekte edilen maddenin göz bölgesine doğru kaymasına sebep olunabilir. Bu durum da göz kapağının sarkmasını tetikleyebilir.
Bir diş dolgusu işlemi ortalama olarak 30 dakika sürer. Diş hekimi öncelikle tedavinin uygulanacağı bölgeyi lokal anestezi enjekte edilmesi yoluyla uyuşturur.
Genel olarak, yüz dolgusu için ortalama bir fiyat aralığı, yüzdeki belirli bölgeler için yapılan uygulamalarda 3.000 TL ile 15.000 TL arasında değişebilir.
Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.
Genelde dudak dolgusu, göz çevresi gibi dolgu işlemleri 1 seansta tamamlanırken, farklı dolgu işlemleri 2-3 seanslık sürelere bölünebilmektedir. Birkaç dakikalık ameliyatsız bir uygulama olan yüz dolguları fiyat olarak da uygulandığı bölgeye farklılaşabilmektedir.
Dudak dolgusu işleminden sonra kişilerin dudaklarında hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve çoğunlukla şişlik üçüncü gün itibariyle azalmaktadır. Dolgu uygulaması yapılmasını takiben yaklaşık bir hafta sonra şişlikler tam inmiş ve dudaklar olması gereken ve beklenen forma ulaşmış olur.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Uygulamanın ardından, işlem yapılan yerde hafif bir şişkinlik olması beklenen bir durumdur. Bunu kontrol altına almak için dolgu yapıldıktan sonra, henüz klinikteyken o bölgeye /ya da bölgelere soğuk kompres yapıyoruz.
Kremlerle yapılan hafif bir anestezi sonrası yaklaşık 15-30 dakika gibi kısa sürede uygulanır. Enjektör içerisindeki dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. Etkisi Ne Kadar Sürer? Kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına göre etki ortalama 12-16 ay devam eder.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır. Yine sauna veya hamama girilmemelidir. – İşlem sonrasında doktor belirtmediği sürece dolgu yapılan bölge fazla masajlanmamalıdır.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır! Her dolguyu eritmek mümkün değildir.
En Güvenilir Dolgu Markaları Nelerdir ? Juvederm, Teosyal markaları dudak dolgunlaştırma uygulamalarında en güvenilir seçenekler arasındadır. Hyaluronik asit dolgu için doğal görüntü veren bu dolgu markalarını değerlendirerek avantajlı bir sonuç alabilirsiniz.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Kısacası kaliteli bir cilt bakımı rutinine sahip olmak, botoks ve dolgunun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmanın önemli yollarından birisidir. Susuzluk yaşlanmayı hızlandıran en önemli faktörlerdendir. Cildi nemli tutmak özellikle botoks için çok faydalıdır.
İyileşme sürecinin hızlanması için bir süre güneşten uzak durulmalıdır. Ödem ve şişlik bu süreçte sıklıkla görülmekte olup hafif ağrı, kırmızılık, bölgesel morarmalar, kaşıntı ve cilt döküntüleri görülmesi normaldir. İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri