En yaygın parke renkleri kül grisi, süt beyaz, gül rengi ve açık beyazdır. Açık renk parkeler tozu ve kiri kolaylıkla belli etmez, daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
Özetle açık renk parkeleri, alanı daha ferah göstermek için kullanırken koyu renk parkeleri daha küçük bir algı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Açık renk parke kullanışlı mı sorusunun yanıt ile devam edelim. Açık renk parkeler biraz daha kir gösterebilir ancak bu kullanışlı olmadığı anlamına gelmez.
Odanızın rengi ile seçeceğiniz parke rengi, birbirini tamamlamalıdır. Evinizde bulunan mobilyaların rengini kapatmayan, daha çok ortaya çıkaran renkler tercih edilmelidir. Koyu renk mobilyalarınız varsa açık renkler tercih etmelisiniz. Mobilyalarınız açık renk ise koyu renk parkeler tercih etmelisiniz.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Açık renkli parkeleri koyu ve açık duvar boyası seçenekleri ile kolaylıkla kombinleyebilirsin. Parkelerin krem, beyaz ve yeşil, mavi gibi pastel salon duvar boyası seçenekleri ile mükemmel bir uyum yakalayabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Açmak gerekirse, parke düşündüğünüz mekânın alanı darsa ve çok ışık almıyorsa, açık renkli parkeler mekânın daha aydınlık ve geniş durmasını sağlayabilir. Bunun dışında; aydınlık, güneş alan ve geniş bir mekânınız varsa koyu renkli parkeler kullanmanızda bir sakınca yoktur.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta'dan bahsetmezsek olmaz.
Ceviz mobilyalar, koyu renkli parkeler ve kapı, merdivende parkelere uyumlu ahşap tonu ile sıcak ve sofistike bir görünüm yakalamış Sevim hanım.. Bu doğal doku, yeşilden, vizon ve kahverengiye toprak tonlardan oluşan bir renk paleti ile tamamlanıyor.
Parke seçerken alternatif bir yöntem olarak, tüm ev için aynı renk parke tercih etmek yerine, yaşam alanlarınızın fonksiyonlarına göre seçim de yapabilirsiniz. Yatak odaları için koyu renk parkeler tercih ederken, koridorların daha aydınlık ve ferah görünmesi için açık renk parkeler kullanabilirsiniz.
Sizce hangi renge hangi parke ? Gri duvarlar son zamanlarda birçok evde kullanılsa da en çok cafelerde sık görmeye başladık. Gri sevenler olduğu kadar bunaltıcı bir izlenim verdiği için uzak duran ve sevmeyen çok kişi vardır. Gri duvarınıza önerimiz Van Gri ve Porsuk parkedir.
Sarı, turuncu, mavi, beyaz gibi renkler ve desenli kırlentler, gri ev dekorasyonu için oldukça uygun alternatifler. Gri parke ile uyumlu duvar renkleri için de gri tonlarını değerlendirebilir ya da bej, krem rengi gibi nötr renklere yakın seçenekleri tercih edebilirsiniz.
Zeminin durumu, ısı yalıtım ihtiyaçları ve hareket yoğunluğuna göre parke kalınlığı tercih edilmektedir. Genel olarak 8 mm parkeler tüm ihtiyacı karşılasa da ısı yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm ve 12 mm kalınlığındaki modelleri de iç mekân tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Parkelere Göre Halı Seçimi;
Bu yüzden doğru zemin rengi belirlemek gerekir. Açık renk parke üzerine yine açık renkte halı tercih etmek yerine birbirlerini ön plana çıkaracak kontrast renk tonları tercih edilmelidir. Böylece hem parke hem de halı kendisini gösterir.
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Canlı ve enerjik tonların öne çıktığı bu sezonun gözde renkleri ise; pembe, turuncu, sarı ve mavi tonları. Her daim gözde renkler beyaz ve siyah ise tasarımlara nötr bir şıklık katıyor. Mavinin her tonu bu sezon kıyafetlerde karşımıza çıkıyor. Sezon trendlerinden denim ise mavi renginin ana akımı.
Uzmanlara göre açık gri, bej, sarı, lavanta, açık mavi, kırık beyaz, krem, parlak turuncu, pembe ve ıhlamur yeşili oda için ideal seçimler, karanlık daha aydınlık ve ferah oluyor. Işığın yeterli olabilmesi için orta ya da hafif tonlar gerekir. Çünkü çok karanlık renkleri seçerseniz odanız daha küçük görünecektir.
Rahatlatan renk temaları ile evinizde huzura kavuşun...
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir.
Koyu ve iddialı renkler ortamı olduğundan küçük ve kasvetli gösterirken açık renkler daha ferah ve aydınlık bir ortam yaratır. Açık renkler alana daha büyükmüş hissi kazandırır. Su yeşili, uçuk mavi, kırık beyaz gibi renkler ışığı yansıttığı için ortamda genişlik efekti yaratır.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Mat laminat parkeyi parlatmak için parke cilası kullanabilirsiniz. Su bazlı ve aynı zamanda zımpara gerektirmeyen cila çeşitleri önerilir. Ayrıca parkeyi temizlerken yapısı yumuşak olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir.
Zeminlerde sağlığa önem verenlerin ilk tercihleri arasında laminat parke ürünleri yer alır. Lamine parkeler ile kıyaslandığında daha sağlıklı ve bir o kadar da şık olduğu görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri