Yayalar için kırmızı ışık yandığı zaman bu dur demektir. Yeşil yandığında ise yaya karşıdan karşıya geçebilir. Araçlar için kırmızı ışık yandığı zaman yayalar için yeşil ışık yanmaktadır. Araçlar için yeşil ışık yandığında ise yayalar için kırmızı ışık yanar ve araçların geçmesini beklemeleri gerekir.
A Alt ve üst geçit yoksa; Yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerden geçiniz. Karşıdan karşıya geçerken önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakarak geçmelisiniz.
- Trafik ışıklarının bulunmadığı yerlerde karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidinin olduğu yere gidilip oradan karşıya geçilmelidir. - Trafik ışıklarının ve yaya geçidinin olmadığı yerlerde alt ve üst geçitler kullanılmalıdır.
Yaya geçitlerinden geçmek doğru bir davranıştır. Alt ve üst geçitlerden de geçmek doğru bir davranıştır. Yolu kontrol ederek de geçmek doğru bir davranıştır. Ama arabaları durdurarak geçmek doğru bir davranış değildir.
Yeşil ışıktan sonra yanması, yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir. Bu ışık yandığında, emniyetle durulamayacak kadar yaklaşılmış ise normal geçiş yapılır, aksi halde yaya geçidi işgal edilmeden durulur.
İlgili 31 soru bulundu
"Sarı ışığın yeşil ışıktan sonra yanması, yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir. Bu ışık yandığında, emniyetle durulamayacak kadar yaklaşılmış ise normal geçiş yapılır, aksi halde yaya geçidi işgal edilmeden durulur."
Kırmızı ışıktan sonra (veya birlikte) yanan sarı ışık sürücüye yolun trafiğe açılmakta olduğunu bildirir, sürücü harekete hazırlanmalıdır. Yeşil ışıktan sonra (veya birlikte) yanan sarı ışık sürücüye yolun trafiğe kapanmakta olduğunu bildirir, sürücü yavaşlayıp durmalıdır.
Trafik işaretleri olmayan yerlerde önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakarak karşıdan karşıya geçmeliyiz. Yolun ortasına geldiğimiz zaman yeniden sağa bakmamız gerekiyor. Ancak karşıdan karşıya geçerken kesinlikle koşmamalıyız ve dikkatli şekilde geçmeliyiz.
Araç sürücüleri kırmızı ışıkta durmak zorundadır. Trafik lambasındaki kırmızı ışıkta araç sürücüleri arabalarıyla beklerken aynı zamanda yayalara ve diğer yollardaki araçlara geçiş izni sağlanmaktadır. Sarı ışık hem araç sürücüsü hem de yayalar için bekle demektedir.
"Trafik ışıkları ve polisin olduğu yerde geçiş üstünlüğü hakkını onlar verir. Geçiş üstünlüğünde eğer kırmızı, sarı ve yeşil ışık varsa ona riayet etmek lazım. Bunların olmadığı yerler var mesela yaya geçitleri, okul ve hastane önleriyle kavşaklar. Buralarda geçiş üstünlüğü yayadadır.
Yanıp sönen tek kırmızı ışık, kavşağa gelince durularak geçilmesi, yanıp sönen tek sarı ışık ise, kavşağa gelince yavaşlayarak dikkatlice geçilmesi gerektiğini belirtir. Sürücü sadece kendi hattını kontrol eden ışıklara bakmayı alışkanlık haline getirmelidir.
Trafikte araçların sesini dinlemeli, etrafa bakmalı ve güvenli olduğu anlaşılana kadar karşıdan karşıya geçmemelisiniz. Yol güvenli ise; önce sola sonra sağa, sonra tekrar sola bakarak hızlı adımlarla karşıya geçmelisiniz. Eğer görüş alanında bir sürücü varsa onunla göz teması kurmalısınız.
yola adımını attığında araba soldan gelir,bu yüzden soluna bakarsın ilk önce. Evet,Soru açık.Neden ilk önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakılmazda ilk önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakılır. Türkiye'de trafik sağdan akar. yola adımını attığında araba soldan gelir,bu yüzden soluna bakarsın ilk önce.
Trafiğin; yol, insan, araç ve çevre gibi birçok ögesi bulunur. Ancak en önemli unsur olarak başta insan gelmektedir. Çünkü insan trafikte belirleyici unsur özelliği taşır. İnsanlar trafiğin her yerindedir; yolcu, sürücü, yaya vb. şeklinde sıralayabiliriz.
Sarı Işık : İkaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gösterir. Yeşil ışıktan sonra yanması, yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir.
anlamı taşır. Görüldüğü yerde hız azaltılır, durulur, kavşak kontrol edilir müsait ise geçilir...
Sıcaklık 50°C altındaysa yeşil, Sıcaklık 50°C üstündeyse kırmızı.
Yaya geçidi ve trafik polisinin bulunmadığı yerlerden geçerken, önce sola bakılıp, araç yoksa sağa bakılır, sonra tekrar sola bakılıp, araç yoksa hızlı adımlarla hareket edilir. Yolun ortasına gelindiğinde yalnız sağa bakılır araç yoksa geçiş tamamlanır.
Şimdi bunların ne olduğunu sırasıyla öğrenelim. - Mutlaka karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini kullanmalıyız. - Eğer var ise öncelikle üstü ya da alt köprüyü kullanmamız gerekir. - Aynı zamanda trafik polisinin olduğu yerlerde karşıdan karşıya geçmeye dikkat etmeliyiz.
YAYA GEÇİDİ: Bu levha sürücülere yönelik hazırlanmış tehlike uyarı işaretidir. Yaya geçidine yaklaşıldığını bildirir ve yayalar bu levhanın bulunduğu yerlerden taşıt yolunu kullanarak karşıya geçemezler. Sürücülerde hızlarını azaltmak zorundadırlar.
Kırmızı ışıkla birlikte yanan sarı ışık yolun trafiğe açılmak üzere olduğunu bildirir.
Trafikte Sorumluluk Hareketi - Kırmızı ve yeşil ışığın yanma süresi trafik yoğunluğuna göre değişirken sarı ışık sadece 3 saniye yanar. | Facebook.
Sarı ve kırmızı ışığın birlikte yanması halinde: Yolun trafiğe açılmakta olduğunu bildirir. Beklemekte olan sürücülerin kalkışa hazırlanmaları gerekir. Aralıklı yanıp sönen kırmızı ışık: Dur işaret levhası ile aynı anlamı taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri